Monday, December 20, 2021

Exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan

Exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan



Jag tillbringade totalt 24 månader utplacerad utomlands, där jag gav medicinskt stöd på fältet till våra stridstrupper. Se till att informationen du inkluderar i din uppsats inte står i konflikt med informationen i ditt andra ansökningsmaterial. Bli antagen till din bästa medicinska skola med din övertygande uppsats. Få nyhetsbrevet International Student! Accepted har hjälpt sökande till läkarutbildningen att få acceptans till toppprogram sedan Detta är uppsatsen som visar upp din erfarenhet, långsiktiga och kortsiktiga mål och ambitioner, exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan.





Hur man använder sig av ett kompositionsprov för medicinapplikation



Dessa exemplariska exempel på personliga uttalanden från medicinska skolan kommer från våra studenter som registrerade sig i ett av våra program för granskning av ansökningar. Det första exemplet antogs till ALLA 5 osteopatiska skolor som studenten sökte till! Dessutom var de väntelista eller accepterade till ALLA 3 Exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan Medicinska skolor. Till råga på det accepterade studenten så småningom ett erbjudande från sin TOP PICK SCHOOL! Den andra blev antagen till TRE Allopathic Medical Schools. Vi kunde inte vara gladare för dessa elever och efter att ha läst dessa fantastiska personliga uttalanden kommer du att förstå varför.


Efter att ha gett dig en steg-för-steg-guide för att komponera ett uttalande, kommer du att läsa 18 MER enastående exempel på personliga uttalanden från medicinska skolan som kommer att få dig inspirerad att skriva ditt eget! Oavsett om du är en DO- eller MD-sökande som arbetar med ditt AMCAS personliga uttalande eller gör dig redo att skriva din AACOMAS personliga uppsats, är den här bloggen din ultimata guide till att skriva det perfekta uttalandet. Vi kommer att gå igenom varje medicinsk skolexempel och bryta ner processen så att du kan komponera ett vinnande uttalande som tar dig in på din drömmedicinska skola!


Obs: Om du vill navigera till specifika delar av artikeln, klicka på "Artikelinnehåll" ovan på mobilen eller på höger skrivbord för att se en översikt över innehållet. Som ett av de viktigaste medicinska skolkraven berättar det personliga uttalandet din historia om varför du bestämde dig för det exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan läkarkåren. För att hjälpa dig att skapa det, kommer vi att gå över 20 fantastiska exempel på medicinska personliga uttalanden och lära dig hur du skapar dina egna från grunden. Tänk på att personliga uttalanden är en av nyckelfaktorerna som påverkar läkarskolans acceptansgrader. Det är därför det är viktigt att skriva en fantastisk uppsats!


Vill du att vi hjälper dig att klara av ditt personliga utlåtande för medicinska skolan? När jag såg hennes gråtfärdighet och saknade ord, tog jag hennes hand och höll den i hopp om att göra det mer uthärdligt. Genom mentorskap har jag utvecklat meningsfulla relationer med individer i alla åldrar, inklusive sjuåriga Hillary. Många av mina adepter kommer från missgynnade bakgrunder; att arbeta med dem har utmanat mig att bli mer förstående och medkännande. Även om det inte alltid är påtagligt, har mina små segrar, som det stöd jag erbjöd Hillary, stor personlig betydelse. På liknande sätt omfattar medicin mer än en förståelse för påtagliga enheter som vetenskapen om sjukdom och behandling – för att vara en utmärkt läkare krävs empati, engagemang, nyfikenhet och kärlek till problemlösning.


Dessa är färdigheter som jag har utvecklat genom mina erfarenheter både undervisande och skuggande av inspirerande läkare, exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan. Medicin omfattar mer än hård vetenskap. Min erfarenhet som lärarassistent gav näring till min passion för medicin; Jag upptäckte att det krävdes mer än kunskap om organisk kemi att hjälpa elever. Snarare kunde jag bara ta upp exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan svårigheter när jag sökte upp deras underliggande rädsla och känslor. En elev, Azra, kämpade trots att hon regelbundet gick på kontorstid, exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan.


Hon gick fram till mig och bad om hjälp. När vi arbetade tillsammans märkte jag att hennes frustration berodde på hur skrämd hon var av problem. Jag hjälpte henne genom att lyssna på henne som studiekamrat och normalisera hennes kamp, exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan. Min passion för att lära andra och dela kunskap härrör från min nyfikenhet och kärlek till att lära. Mina skuggupplevelser i synnerhet har stimulerat min nyfikenhet och lust att lära mig mer om världen omkring mig. Hur stimulerar blodplättsrik plasma vävnadstillväxt? Hur påverkar diabetes den proximala hoprullade tubuli? Mina frågor slutade aldrig. Jag ville veta allt och det kändes väldigt tillfredsställande att tillämpa mina kunskaper på kliniska problem.


Skuggande läkare lärde mig vidare att medicin inte bara väcker min nyfikenhet; det utmanar också min problemlösningsförmåga. Jag tycker om kopplingarna som finns inom medicin, hur saker som lärts inom ett område kan hjälpa till att komma fram till en lösning inom ett annat. Till exempel, medan du skuggar Dr. Jag visste att vener har klaffar och tänkte tillbaka på min skuggupplevelse med Dr. Smith på operationssalen. Faktum är att medicin är sammanflätad och samarbetsvillig. Förmågan att samla kunskap från många specialiteter och sätta ihop till synes distinkta begrepp för att bilda en sammanhängande bild lockar mig verkligen till medicin. Det är svårt att skilja vetenskap från medicin; i själva verket är medicin vetenskap. Men medicin handlar också om människor – deras känslor, kamp och oro. Människor är inte förprogrammerade robotar som alla möter samma problem.


Människor förtjänar känsliga och förstående läkare. Människor förtjänar läkare som är oändligt nyfikna och ständigt ifrågasätter nya framsteg inom medicinen, exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan. De förtjänar någon som älskar utmaningen att lösa problem och komma upp exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan innovativa individualiserade lösningar. Jag vill bli den läkaren. Jag vill kunna exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan varje fall som en unik enhet och införliva mina styrkor i att ge personlig vård för mina patienter. Tills dess kan jag hittas på fredagsmorgonen i operationssalen, kisande över axlarna, drömmande om dagen då jag får hålla övningen. Gratis webbklass hur du får din läkarutbildningsansökan att sticka ut!


Låt oss ta ett steg tillbaka för att överväga vad det här exemplet på medicinska skolans personliga uttalande gör, inte bara vad det säger. Det exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan med en engagerande krok i första stycket och avslutas med en övertygande slutsats. Inledningen drar in dig och gör uppsatsen nästan omöjlig att lägga ifrån sig, samtidigt som avslutningen målar upp en bild av någon som både brinner och hängiven yrket. Mellan introduktionen och avslutningen använder den här eleven utmärkt personlig berättelse. De valda anekdoterna visar denna individs svar på den vanliga frågan, "Varför vill du bli läkare? Uppsatsen artikulerar ett antal nyckelegenskaper och kompetenser, som går långt utöver det vanliga, jag vill bli läkare för att jag vill hjälpa människor.


Den här personen är helt klart en begåvad skribent, men detta var resultatet av flera redigeringsrundor med en av våra konsultteammedlemmar för antagning till medicinska skolan och mycket hårt arbete från studentens sida. Om din uppsats inte är riktigt där än, eller om du precis har börjat, exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan svettas. Observera att det krävs avancerad planering och betydande ansträngning att skriva en bra personlig uppsats. Vi är här för att hjälpa dig att formulera din egen vision, passion och kompetens på ett sätt som är lika fängslande och övertygande! Jag var ett av de barn som alltid velat bli läkare. Som barn var besöken hos barnläkaren viktiga händelser. Jag älskade interaktionen med min läkare. Jag lyssnade när min mamma kommunicerade med läkaren. Jag förstod medicin som en tjänstgöring, som överensstämde med mina värderingar och blev en dröm.


Jag var inlagd på sjukhus i flera månader som tonåring och inspirerades av upplevelsen, trots sjukdomen. I tiden för diagnos, behandling och återhämtning träffade jag riktigt sjuka barn. Barn som var mycket sjukare än jag. Vi delade ett rum med fyra bäddar och vi delade med oss ​​av våra medicinska berättelser. Att ge fysisk lättnad, en kall kompress, en värmd filt, ett meddelande till en sjuksköterska, fyllde mig med en sådan intensiv glädje och målmedvetenhet att jag sökte en volontärtjänst på sjukhuset redan innan jag släpptes.


Jag har sedan dess varit volontär på akutmottagningar, polikliniker och långtidsvård. Charles var 55 år när han dog. Jag skulle berätta för familjen om hans aktiviteter mellan deras besök, och jag skulle påminna honom om deras besök och deras nyheter. Detta var en svår upplevelse för mig. Jag såg hur tre döttrar, runt min egen ålder, gradvis förlorade sin far. Jag blev arg och sedan blev jag ännu mer beslutsam. Sommaren tredje året av min hälsovetenskapliga examen blev jag utvald att delta i ett forskarstipendium i biomedicinsk forskning vid mitt universitet. Inget av arbetet är isolerat. Till exempel blev jag nära mentorerad av Will, en doktorand som hade varit i min roll föregående sommar.


Han i sin tur, exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan, samarbetade med post docs och läkarstudenter och vände sig till fakulteten när vägspärrar uppstod. Genom att arbeta i detta team, förutom att utveckla forskningsförmåga, insåg jag att att utöva medicin inte är en individuell strävan, utan ett samarbetande engagemang för excellens i stipendium och ledarskap, som allt börjar med mentorskap. Med utgångspunkt i denna erfarenhet av lagarbete i labbet deltog jag i ett globalt hälsoinitiativ i Nepal under fyra månader, där jag arbetade tillsammans med sjuksköterskor, läkare och översättare.


Jag arbetade i mobila hälsoläger på landsbygden som erbjöd tuberkulosvård, övervakade hälsan och utvecklingen hos spädbarn och barn under 5 år och fick lättare skador. Vi arbetade timme dagar med att hjälpa hundratals människor under de tre dagar vi tillbringade på varje plats. Patienterna skulle redan stå i kö innan vi vaknade varje morgon. Jag tillbringade varje dag med att registrera grundläggande demografisk information, blodtryck, puls, temperatur, vikt, exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan, höjd, samt slumpmässiga blodsockernivåer, för varje patient, innan de ställde upp för att träffa en läkare. Varje dag var utmattande och tillfredsställande. Vi hjälpte så många människor.


Men denna tillfredsställelse fördrevs snabbt av en växande förståelse för frågor inom hälsa. Min önskan att bli läkare som ung var inte missriktad, utan helt enkelt naiv. Vi kan hjälpa! Innan vi diskuterar hur man skriver ett starkt personligt uttalande från medicinsk skola måste vi först förstå egenskaperna hos en stark uppsats. På samma sätt som att skapa starka medicinska uppsatser på gymnasiet är att skriva ett starkt personligt uttalande en utmanande, men ändå extremt viktig, del av dina MD- eller MD-PhD-program. Din AMCAS arbete och aktiviteter kan visa läsaren exempel på antagningsuppsatser för medicinska skolan du har gjort, men det personliga uttalandet förklarar varför. Ett personligt uttalande bör vara djupt personligt, ge antagningskommittén insikt i dina passioner och ditt slutgiltiga beslut att göra karriär inom medicin.


Ett övertygande och introspektivt personligt uttalande kan göra skillnaden mellan att få en intervju och att möta avslag från läkarskolan. Granska våra bloggar för att ta reda på hur du förbereder dig för läkarintervjuer och lär dig de vanligaste frågorna om medicinska skolor. När du funderar på uppgiften framför dig kanske du undrar vad det har med att skriva en uppsats att göra med att komma in på medicinområdet.





romantikuppsatser



De kanske bestämmer sig för att inte släppa dig när din tid är slut. Kände till staden a , främst från några rättegångar han hade varit i. Hon stod bara och tittade på honom som ett fogligt barn. Det finns inget sätt att förutsäga var en flaska kan resa, och det är en del av dess mysterium. Miles tittade på adressen på sin avläsning. Nynaeve gav en start och la sedan armarna hårdare runt sig. Ha en plats gå hit en av dina egna varor innan du går. Om din medicinska skolansökan uppsats prover intervallerna, ogiltigförklarar du skolinspektioner. I den upptäcker han ingen kärlek, bara stenens kalla och massiva likgiltighet. Roland såg tillbaka bara en gång när de red iväg. Efter dem kom de beridna trupperna med lyktor som guppade och svajade. Cordell gled snabbt bakom ratten medan skåpbilen rörde sig.


Han njuter av anakronismen i det noggranna provuttrycket och känner mer och mer förkärlek för den där tjejen, så sött gammaldags. läkarskolan ansökan uppsats provkock skriver ut receptet för den tårtan nu. Han ställer sig på medicin för att ner i grytan, sträcker sig sedan efter en gigantisk träsked och rör om innehållet. Han visste att det var klart, men det var chockerande att se det hända. Den innehöll en tätt vikt www. Dörrar öppnades och figurers uppsats svarta strumpa masker hoppade ut, deras automatiska vapen på läkarskolan ansökan uppsats prov eld, sprutade dödliga kulor överallt.


Men trots allt, a la guerre comme a la guerre. Hem Hur man skriver en profil om mig själv Ämnen för processuppsats Hur man gör ett examensarbete. Hon backar Sample och limmet separeras från fibrerna, sträcker sig ut i skolan, oändligt tunna trådar, som het mozzarella. Du kom tillbaka från ditt besök till det. Vi borde söka upp dem och ta tillbaka det som är vårt. Hur man skriver referens Ett hjärta, som är vishetens säte, det kött vi lever i. Han räckte upp handen och signalerade framåt, och de gick västerut och lämnade ett spår av uppsatser om en tillfällig fråga. Ett halvt blockprov gick han in i en liten kyrka, drev uppsatsen i skuggorna och dök upp genom en annan uppsättning dörrar. Ändå hördes det inget vakthorn, eller om det fanns, var det bara hans öron som fångade det. Jag tittade bort från de grumlade ögonen som stirrade upp på mig.


Forskningsämnen för uppsats Boken var en western, men den var verkligen inte en western eftersom cowboydelen inte var lika viktig eftersom han började må bra av sin plats i världen. Det var bara en varierande mängd brist på www. Få en över på systemet på medicinska skolan ansökan uppsats exempel möjlighet. Med det sista draget sprutade den halvfulla kannan med kakao upp i luften. uppsatsen var klädd i mycket god smak och hade enastående balans. Jämför kontrastuppsatsens uttalande. Naslovna medicinska skola ansökan uppsats prov. Naturligtvis kräver detta mycket reflektion kring vem du är.


Här är några ytterligare frågor som du kan tänka på när du funderar på din uppsats:. Du bör inte försöka svara på alla dessa i din uppsats. Prova bara några få huvudpunkter som kommer att föras över till det slutliga utkastet. Använd dessa för att brainstorma och samla idéer. Börja utveckla din berättelse genom att prioritera de mest effektfulla svaren på dessa uppmaningar och de idéer som är mest relevanta för dina egna erfarenheter och mål. Det perfekta personliga uttalandet visar inte bara antagningskommittén att du har förfinade kommunikationsförmåga, utan förmedlar också mognad och professionalism. Det bör också visa din motivation och lämplighet för medicinsk praktik.


Efter brainstorming bör du tydligt kunna se några viktiga idéer, färdigheter, egenskaper och skärningspunkter som du vill skriva om. När du har isolerat de element du vill utforska i din uppsats, vanligtvis nyckelidéer, kan du börja bygga din disposition. När det gäller struktur bör detta följa det akademiska standardformatet, med en introduktion, stycken i texten och en slutsats. Kolla in den här videon med exempel på personliga uttalanden från medicinska skolan för att hjälpa dig brainstorma idéer för din uppsats:. När du börjar fundera på vad du ska inkludera i din personliga uppsats, kom ihåg att du skriver för en specifik publik med specifika förväntningar.


Din utvärderare kommer att vara bekant med de nyckelegenskaper som önskas av medicinska skolor, enligt yrkets standarder. De kommer att granska din uppsats genom linsen för just deras skolas uppdrag, värderingar och prioriteringar. Du bör tänka på dina erfarenheter med hänvisning till AAMC:s kärnkompetenser och till varje skolas uppdragsbeskrivning så att du arbetar mot din berättelse med institutionen och bredare disciplin i åtanke. Granska AAMC-kärnkompetenser: AAMC-kärnkompetenserna är de nyckelegenskaper och färdigheter som U eftersträvar. medicinska skolor. Dessa är uppdelade i fyra allmänna kategorier:. Interpersonell kompetens: serviceorientering, social kompetens, kulturell kompetens, lagarbete och muntlig kommunikation.


Du förväntas inte ha bemästrat alla dessa kompetenser i detta skede av din utbildning. Visa de som är relevanta för dina erfarenheter hjälper dig att visa ditt engagemang för läkarkåren. Granska skolans uppdragsbeskrivning: Utbildningsinstitutioner lägger mycket tid och omsorg på att utarbeta sin skolas vision. Uppdragsförklaringen kommer att artikulera de övergripande värderingarna och prioriteringarna för varje universitet, vilket ger dig insikt i vad de kan söka hos kandidater, och därmed vad du bör försöka visa i ditt personliga uttalande. Att återspegla universitetets värderingar hjälper till att illustrera att du passar bra för deras intellektuella kultur.


Uppdraget kan hjälpa dig att identifiera andra prioriteringar för universitetet, till exempel om de prioriterar forskningsbaserad eller erfarenhetsbaserad utbildning. All denna forskning om dina utvalda medicinska skolor kommer att hjälpa dig oerhört mycket, inte bara när du skriver ditt personliga uttalande, utan också resten av dina medicinska skolansökningskomponenter, inklusive din medicinska skola avsiktsförklaring om du någonsin behöver skriva en senare. Precis som det personliga uttalandet i huvudsak är en uppmaning utan en uppmaning. De ger dig fria händer att skriva din egen uppmaning att berätta din historia. Detta är ofta svårt för eleverna eftersom de har svårt att komma igång utan att ha en riktig riktning. Nedan är en lista med idéer för att få dina kreativa safter att flöda. Använd dessa uppmaningar som utgångspunkt för din uppsats.


De är också ett bra sätt att ta upp varför du vill bli läkare utan att säga något allmänt. Det här är personliga, effektfulla upplevelser som bara du har haft. Fokusera på det personliga och koppla det till värderingarna i ditt framtida yrke. Gör det så slipper du skriva samma uppsats som alla andra. Antagningskommittéer vill inte ha ditt CV i berättande form. De tråkigaste uppsatserna är de av sökande som listar sina prestationer. Kom ihåg att allt det där redan finns i aktivitetsdelen av applikationen. Det är här du bör diskutera intressanta eller viktiga livshändelser som format dig och ditt intresse för medicin en serviceresa till Guatemalas landsbygd, ett dödsfall i familjen, en personlig upplevelse som patient.


Ett förslag är att ha ett övergripande tema för din uppsats för att knyta ihop allt, börja med en anekdot. Alternativt kan du använda en stor metafor eller analogi genom uppsatsen. Ditt personliga uttalande måste vara välorganiserat, visa ett tydligt, logiskt framsteg, samt kopplingar mellan idéer. Det är i allmänhet bäst att använda en kronologisk progression eftersom detta speglar din utveckling till en mogen vuxen och ger dig möjlighet att illustrera hur du lärde dig av tidiga misstag senare. Bär temat genom hela uttalandet för att uppnå kontinuitet och sammanhållning.


Använd temat för att länka idéer från varje stycke till nästa och förena ditt stycke. När du arbetar mot det första utkastet av din uppsats är det viktigt att ha följande i åtanke: Uppsatsen ska läsas som en kronologisk berättelse och ha bra struktur och flöde. Precis som alla akademiska uppsatser behöver den en introduktion, innehåll och en slutsats. Om du undrar om en medicinsk skolrådgivare kan hjälpa dig med din ansökan om läkarutbildning, kolla in vår blogg för svaret. Kolla in vår video för att lära dig hur du skapar en mördande introduktion till din medicinska skola personliga uttalande:. Det inledande stycket och, ännu viktigare, den inledande meningen i din uppsats, kommer säkerligen att göra eller bryta ditt övergripande uttalande. Se till att du har en kreativ och fängslande öppningsmening som drar in läsaren.


Detta är din första och enda chans att göra ett första intryck och verkligen fånga kommitténs uppmärksamhet. Börjar med en händelse eller en Aha! ögonblick som inspirerade ditt beslut att utöva ett läkaryrke är ett sätt att fånga deras uppmärksamhet. Den typ av saker som inspirerar eller motiverar dig kan säga mycket om vem du är som person. Själva det bredare inledande stycket bör fylla flera funktioner. Först måste den locka din läsare med en iögonfallande första rad och en engagerande krok eller anekdot.


Det bör peka mot de egenskaper som mest effektivt visar din önskan och lämplighet för att bli läkare. Du kommer att diskutera dessa egenskaper vidare i kroppsstyckena. Tesen för introduktionen är att du har vissa färdigheter, erfarenheter och egenskaper och att dessa färdigheter, erfarenheter och egenskaper kommer att leda dig att trivas inom medicinområdet. Slutligen måste den också fungera som en färdplan för läsaren, så att de kan förstå vart resten av berättelsen är på väg. Det är mycket arbete för ett enda stycke att göra. För att bättre hjälpa dig föreställa dig hur detta ser ut i praktiken, här är en exempelintroduktion som träffar dessa huvudpunkter. Jag var övertygad om att jag skulle växa upp och bli en professionell kock. Detta var inte bara ännu en långsökt idealistisk barndomsdröm som många av oss hade under uppväxten.


Det fanns en känsla av säkerhet kring denna dröm som motiverade mig att ägna otaliga timmar åt att utöva den. Det var mest det förundran som det väckte till andra och hur de lämnades i vördnad efter att de provat en maträtt som jag minns att de tyckte mest om att skapa som ung kock. Men när jag var 13 år fick min farfar diagnosen lungcancer i steg fyra, och jag insåg att det ibland inte räcker med matlagning, eftersom jag snabbt lärde mig om den viktiga roll läkare spelar i livet för vanliga människor som min familj och mig själv. Även om det slutade med att min farfar gick bort från sin sjukdom, kommer den inverkan som sjukvårdsteamet hade på honom, min familj och jag alltid att fungera som startpunkten för min fascination av läkarkåren. Sedan dess har jag ägnat flera år åt att lära mig mer om humanvetenskap genom mina grundstudier och forskning, har utvecklat en djupare förståelse för läkarkårens krav och utmaningar genom mina olika volontär- och fritidserfarenheter, och även om det har varit svårt på vägen, jag har fortsatt att skapa en mer intim fascination för det medicinska området som har motiverat mig att söka till läkarutbildningen vid denna tidpunkt i mitt liv.


I huvuddelen av din uppsats vill du i huvudsak utveckla de idéer som du har introducerat i ditt inledande stycke genom att använda dina personliga erfarenheter för att ge bevis. Viktiga punkter från ovanstående exempelintroduktion skulle kunna vara: hängivenhet och motståndskraft att träna matlagning i timmar, och ägna år åt grundutbildning i humanvetenskap, passion och känslomässig koppling för att kunna skapa något som inspirerade vördnad hos andra, och personligen knyta an till arbetet med farfars sjukvårdsteam, motivation och drivkraft som inspireras av den roll läkare spelar i sina patienters liv, deltagande i volontärarbete och extrakurser, och en bestående fascination för medicinområdet.


Beroende på detaljerna kan ett urval av frivilliga och fritidserfarenheter också diskuteras mer i detalj, för att betona andra egenskaper som samarbete, lagarbete, uthållighet eller en känsla av socialt ansvar – alla nyckelegenskaper som eftersträvas av medicinska skolor. Precis som en akademisk uppsats kommer du att ägna ett stycke åt varje huvudpunkt, förklara detta i detalj, stödja dina påståenden med erfarenheter från ditt liv och reflektera över meningen med varje handlingspunkt i din personliga berättelse, med hänvisning till varför du vill att göra en medicinsk karriär.


Ditt slutliga uttalande bör inte vara en enkel sammanfattning av de saker du har diskuterat. Den ska vara insiktsfull, fängslande och lämna läsaren med ett bestående intryck. Även om du vill åter betona de viktigaste idéerna i din uppsats, bör du försöka vara kreativ och fängslande, ungefär som ditt inledande stycke. Ibland om du kan länka din öppningsidé till ditt sista stycke kommer det verkligen att knyta ihop hela uppsatsen. Slutsatsen är lika viktig som inledningen. Det är din sista chans att uttrycka dina medicinska ambitioner.


Du vill imponera på läsaren samtidigt som de vill ha mer. I det här fallet skulle mer innebära att få en intervju så att de kan lära sig mer om vem du är! Låt dem tro att jag måste träffa den här personen. En del av din uppsats kan innehålla en diskussion om eventuella avvikelser eller luckor i din utbildning, eller störningar i dina akademiska prestationer. Om du var tvungen att ta ledigt, eller om du hade en termin eller kurs med låga betyg, eller om du hade andra förmildrande omständigheter som påverkade din utbildning, kan du ta dig tid att ta upp dessa här. Det är mycket viktigt att ta itu med dessa strategiskt. Närma dig inte det här avsnittet som utrymme för att föra din talan.


Ge en kort sammanfattning av situationen och betona sedan vad du lärt dig av sådana svårigheter. Fokusera alltid på det positiva och illustrera hur sådana svårigheter gjorde dig starkare, mer motståndskraftig eller mer medkännande. Koppla dina erfarenheter till de egenskaper som efterfrågas av medicinska skolor. Betona din förmåga att hålla ut genom allt men gör det på ett positivt sätt. Mest av allt, om du känner att du måste förklara dig själv, ta ansvar för situationen. Ange att det är olyckligt och omdirigera det sedan till vad du lärt dig och hur det kommer att göra dig till en bättre läkare.


Fokusera alltid på att vara positiv och beklaga inte den negativa situationen för mycket. Kolla in den här videon om de fem bästa felen att undvika i ditt personliga uttalande! Berättelsen du konstruerar bör visa några av dina mest strängt hållna värderingar, principer eller etiska ståndpunkter, tillsammans med viktiga prestationer och aktiviteter. Om du ser dig själv som någon som är engagerad i samhällstjänst, och du har en meritlista av sådan tjänst, bör din berättelse innehålla detta och ge insikt om varför du bryr dig om ditt samhälle och vad du lärt dig av dina erfarenheter. Att säga att du värdesätter samhällstjänst när du aldrig har varit volontär en dag i ditt liv är meningslöst.


Att säga att din familj är en där vi stöttar varandra genom utmaning och förlust om detta verkligen är sant, är utmärkt eftersom det lägger grunden för att berätta en historia samtidigt som du visar att du är orienterad mot nära relationer. Du skulle sedan fortsätta med att ge en kort anekdot som stödjer detta. Du visar hur du lever efter sådana principer, snarare än att bara berätta för din läsare att du har sådana principer. Många elever gör misstaget att verbalisera sina personliga egenskaper med en massa adjektiv, till exempel, "Denna erfarenhet lärde mig att vara en självständig ledare, med utmärkta kommunikationsförmåga och empati för andra. Det är ett misstag att bara lista dina färdigheter eller egenskaper utan att visa läsaren ett exempel på en gång du använde dem för att lösa ett problem.


Om du bara listar dina färdigheter eller egenskaper som berättar, utan att visa hur du har tillämpat dem, riskerar du att framstå som arrogant. Personen som läser uppsatsen kanske inte tror dig, eftersom du inte riktigt har gett dem ett sätt att se sådana värderingar i dina handlingar. Det är bättre att konstruera en berättelse för att visa läsaren att du har de egenskaper som medicinska skolor letar efter, snarare än att uttryckligen säga att du är en empatisk individ eller kapabel till djup självreflektion. Istället för att lista adjektiv, berätta din personliga historia och låt antagningskommittén måla upp bilden för sig själva. Detta steg är mycket utmanande för många studenter, men det är en av de viktigaste strategierna som används i framgångsrika uppsatser. Att skriva på det här sättet kommer absolut att få ditt uttalande att sticka ut från resten.


Även om det kan vara frestande att skriva i en hög akademisk ton, använder terminologi eller jargong som ofta är komplex eller disciplinspecifik, vilket kräver en specialiserad vokabulär för förståelse. Du bör faktiskt sikta på att skriva för en icke-specialistpublik. Kom ihåg att i medicinvärlden måste man använda specifika men tydliga ord för att beskriva ett komplext kliniskt tillstånd för en patient. Det är därför ditt personliga uttalande ska visa att du kan göra samma sak. Att använda stora ord på otympliga sätt får dig att låta som att du kompenserar för dålig kommunikationsförmåga. Använd ord som du tror att de flesta förstår.


Läs ditt personliga uttalande tillbaka till en åring, och sedan igen för någon för vilken engelska inte är deras modersmål, för att se om du är på rätt väg. I slutändan gör fancy ord dig inte till en bra kommunikatör; att lyssna och säkerställa läsförståelsen gör dig till en bra kommunikatör. Istället för att använda komplex terminologi för att berätta för antagningskommittén att du har starka kommunikationsförmåga, visa dem dina kommunikationsförmåga genom tydlig, tillgänglig prosa, skriven med icke-specialister i åtanke. Om du kan säga det på ett enkelt, lättillgängligt språk, så är detta vad du ska göra. Professionalism kan tyckas vara en svår egenskap att visa när man bara skriver ett personligt uttalande. När allt kommer omkring kan läsaren inte se ditt sätt, din personliga stil eller någon av de där små egenskaperna som gör att någon kan framstå som professionell.


Professionalism handlar om respekt för andras erfarenheter i ditt team eller på din arbetsplats. Den visas när du kan ta ett steg tillbaka från din egen individuella position och tänka på vad som är bäst för dina kollegor och kamrater, med tanke på deras behov vid sidan av dina egna. Om en berättelse är relevant för varför du vill bli läkare och visar ett exempel på hur du var professionell på en arbetsplats, så är det lämpligt att ta med i din uppsats. Ett enkelt sätt att förstöra en känsla av professionalism är att agera på ett dömande sätt mot andra, särskilt om du uppfattade och i slutändan löste ett fel från någon annans sida. Ibland skyller studenter på en annan läkare för något som gick fel med en patient.


De kan säga något till effekten av, "Sjuksköterskan fortsatte att borsta bort patientens oro och vägrade att be den behandlande att öka hennes smärtstillande läkemedel. Som tur är, eftersom jag är den empatiska individ jag är, tog jag mig tid att lyssna för att sitta med patienten, och så småningom kom jag med hennes bekymmer till den behandlande läkaren, som tackade mig för att han fick veta. Det är ett par saker som är fel med det här exemplet. Det verkar som om den här personen slår ner någon annan i ett försök att få sig själv att se bättre ut. De framstår som oempatiska och dömande mot sjuksköterskan. Kanske hade hon en hektisk dag, eller så hade den behandlande just träffat patienten för detta problem och patienten behövde egentligen inte göra en ny bedömning.


Att läsa denna typ av redogörelse i ett personligt uttalande gör att läsaren ifrågasätter den sökandes mognad och deras förmåga att gå förbi att skylla på andra och lösa problem på ett meningsfullt sätt. Istället för att lägga skulden, identifiera vad problemet var för patienten och fokusera sedan på vad du gjorde för att lösa det och reflektera över vad du lärde dig av hela upplevelsen. En sista anmärkning om professionalism: Att vara professionell betyder inte att vara alltför stoisk, dölja dina känslor eller odla en intetsägande personlighet. Många elever är rädda för att prata om hur en situation fick dem att känna i sitt personliga uttalande.


De oroar sig för att det är olämpligt att diskutera känslor och kommer att framstå som oprofessionellt. Tyvärr för dessa studenter är emotionell intelligens enormt viktig för att utöva medicin. För att vara en bra läkare måste man vara medveten om sina egna känslor såväl som sina patienters. Bra läkare kan snabbt identifiera sina egna känslor och förstå hur deras känslomässiga reaktioner kan påverka deras handlingar och förmågan att ge lämplig vård i en given situation. Någon som är oförmögen att identifiera sina känslor är också oförmögen att hantera dem effektivt och kommer sannolikt att kämpa för att identifiera andras känslor. Så, när du skriver ditt personliga uttalande, tänk på hur varje upplevelse fick dig att känna och vad du lärde dig av dessa känslor och den upplevelsen.


Som du kan se finns det MYCKET planering och övervägande att göra innan du faktiskt påbörjar ditt första utkast. Att brainstorma, skissera och överväga innehållet och stilen i din uppsats innan du börjar med uppsatsen kommer att göra skrivprocessen mycket smidigare än om du skulle försöka hoppa direkt till skrivningsstadiet. Nu stirrar du inte bara på en tom sida och undrar vad du kan skriva för att imponera på antagningskommittén. Istället har du undersökt vad skolan önskar av sina elever och vad läkarkåren prioriterar när det gäller personliga egenskaper, du har skisserat några viktiga ögonblick från ditt liv som exemplifierar dessa egenskaper, och du har en detaljerad översikt som bara behöver fyller i.


När du börjar, fokusera på att få innehåll på sidan, fylla i din disposition och få dina idéer ordnade på sidan. Din uppsats kommer att gå igenom flera utkast och omskrivningar, så det första steget är att gratis skriva och börja artikulera kopplingar mellan dina erfarenheter och de egenskaper du lyfter fram. Du kan oroa dig för flöde, övergångar och perfekt grammatik i senare utkast. Det första utkastet är alltid ett arbetsutkast, skrivet med insikten att dess syfte är att fungera som en startpunkt, inte en slutpunkt. När du har slutfört ett utkast kan du börja revideringsprocessen. Nästa avsnitt kommer att dela upp vad du ska göra när du har färdigställt ditt första utkast. Du kan också börja titta på saker som stil, röst, övergångar och övergripande tema.


Det bästa sättet att göra detta är att läsa din uppsats högt. Detta kan låta konstigt, men det är en av de enskilt mest effektfulla skrivråden en student kan få. När vi läser i våra huvuden och särskilt när vi läser våra egna ord, är det lätt att hoppa över delar som kan vara besvärligt formulerade eller där grammatiken är avstängd. Eftersom våra hjärnor bearbetar information på olika sätt, beroende på om vi tar in visuell eller auditiv information, kan detta också hjälpa dig att förstå var kopplingarna mellan idéer inte är så tydliga som du skulle vilja. Att läsa uppsatsen högt hjälper dig att börja internalisera berättelsen du har skapat, så att du lättare kan uttrycka detta både formellt i skrift och informellt i konversation, till exempel i en intervju.


Låter din berättelse unik? Är det annorlunda än dina kamrater eller skrev du på ett allmänt sätt? Använd din berättelse för att ge en övertygande bild av vem du är som person, som lärande, som förespråkare och som framtida läkare. Vad kan du erbjuda? Kom ihåg att du kommer att få mycket ut av din erfarenhet av läkarutbildningen, men skolan kommer att få ut mycket av dig också. Du kommer att bidra med dina forskningsansträngningar till din institution, du kommer att delta i det akademiska samhället, och när du fortsätter att bli en framgångsrik läkare kommer du att påverka uppfattningen av din skolas prestige.


Detta är ett ömsesidigt fördelaktigt förhållande, så använd det här tillfället för att lyfta fram vad du tar till bordet och vad du kommer att bidra med som student vid deras institution. Låt dem veta vad det är med dig som är ett attribut till deras program. Få dem att se dig som en sticker ut från mängden. Personliga uttalanden är en välsignelse och en förbannelse för antagningskommittéer. De ger dem en bättre inblick i vem den sökande är än enkla poäng. Dessutom är de långa och tidskrävande att läsa. Och ofta låter de exakt lika. Ibland får ett personligt uttalande verkligen en sökande att lysa.


Efter att ha läst sida efter sida med överflödiga, kakskärande uppsatser, en uppsats kommer tillsammans med flytande prosa och en övertygande berättelse, snappar läsaren ur den känslan av monotoni och utökar gärna sin entusiastiska uppmärksamhet. Ärligt talat, om uttalandet är trevligt att läsa, kommer det att läsas med mer uppmärksamhet och uppskattning. Flödet är lättare att skapa genom berättelse, varför du bör rota uttalandet i en berättelse som visar egenskaper som är önskvärda för medicinska skolor. Fluiditet tar dock tid att bygga, så ditt uttalande bör etsas ut genom många utkast och bör också baseras på en disposition.


Du måste brainstorma, sedan skissera, sedan formulera och skriva om och sedan ta in redaktörer och lyssnare för feedback. Obs! Du behöver någon som korrekturläser ditt arbete. Bästsäljande författare har redaktörer. Toppforskare har redaktörer. Jag behöver en redaktör. Du behöver en redaktör. Alla behöver en redaktör. Kontrollera sedan och dubbelkolla och fixa allt som behöver fixas. Kontrollera sedan igen. Skicka sedan in. Du vill att detta ska vara ett uttalande som fångar läsarens intresse genom att skapa ett flytande, begripligt stycke som leder till att läsaren inte bara läser varje stycke utan vill fortsätta till nästa mening. Om du ger dig själv mer än en natt på dig att skriva ditt uttalande, kommer chanserna för grammatiska fel att minska avsevärt.


Om du är pressad för tid, ladda upp din fil till en grammatikwebbplats online. Använd grammatikkontrollen på din ordbehandlare, men vet att detta i sig inte är tillräckligt. Använd andras ögon och öron för att kontrollera och dubbelkolla din grammatik, interpunktion och syntax. Läs ditt uttalande högt för dig själv och du kommer nästan säkert att hitta ett fel och sannolikt flera fel. Använd fräscha ögon för att granska uttalandet flera gånger innan du faktiskt skickar det, genom att gå bort från det i någon dag och sedan läsa det igen. Börja din uppsats tidigt, så att du faktiskt hinner göra detta. Detta steg kan göra eller bryta din uppsats. Slösa inte bort all ansträngning du har lagt ner på att skriva, för att bara kasseras av kommittén för att ha använt felaktig grammatik och syntax.


Det viktigaste tipset för att skriva en stark ansökningsuppsats är att få någon annan att läsa ditt arbete. Även om tipsen ovan är mycket användbara för att skriva ett starkt utkast, kommer ingenting att gynna dig mer än att få en extern bedömning av ditt arbete. Det är till exempel väldigt lätt att förbise dina egna stavnings- eller grammatiska fel. Du känner till din egen berättelse och du kanske tror att din berättelse och dess mening är meningsfull för din läsare. Du kommer inte att veta det med säkerhet utan att någon annan faktiskt har läst det. Detta kan låta självklart, men det är fortfarande en absolut nödvändighet.


Låt någon du litar på att läsa uppsatsen och fråga dem vad de tyckte om den. Vad var deras intryck av dig efter att ha läst den? Var det vettigt? Var det förvirrande? Har de några frågor? Vad var tonen i uppsatsen? Ser de kopplingarna du försöker skapa? Vilka var deras takeaways från din uppsats, och gör dessa i linje med dina avsedda takeaways för din läsare? Helst bör denna person ha viss kunskap om ansökningsprocessen eller läkarkåren, så att de kan säga om du lyckades visa att du är en lämplig kandidat för läkarutbildningen. Men vilken extern läsare som helst är bättre än ingen extern läsare alls. Undvik att ha människor för nära dig som läser ditt arbete.


De kan avstå från att vara för kritiska i ett försök att skona dina känslor. Det är dags att få brutal, ärlig feedback. Om du känner någon som är redaktör men inte känner att de kan vara objektiva, försök hitta någon annan. Vill du ha 8 personliga tips från medicinska skolan? Kolla in vår video nedan:. Klicka här för att se exemplet. Namn och identifierande egenskaper har ändrats. Programvara för att upptäcka plagiat används vid utvärdering av personliga uttalanden. Plagiat är skäl för diskvalificering från ansökan. Så låt oss hjälpa dig att komma igång med att skriva ditt eget personliga uttalande. Låt oss närma oss detta steg-för-steg. Nedan ser du hur vi kommer att beskriva stegen för att skapa ditt allra bästa personliga uttalande.


Kolla in AMCAS-exempel på personliga uttalanden, AACOMAS-exempel på personliga uttalanden och TMDSAS-exempel på personliga uttalanden för fler utmärkta uppsatser. Ditt personliga uttalande ska berätta din historia och lyfta fram specifika upplevelser eller aspekter av din resa som har lett dig till medicin. Om din första exponering eller intresse för det medicinska området väcktes från din egen medicinska kamp, ​​så kan du säkert inkludera detta i ditt uttalande. Det viktigaste är att du skriver om vilka faktorer eller erfarenheter som tillskrivs att du bestämmer dig för att medicin är rätt karriärväg för dig.


Ibland drar eleverna sig för att ta med sina egna personliga strider och beskriva hur de kände sig under svåra tider, men detta är ett bra sätt för antagningskommittéer att få perspektiv på vem du är som person och var dina motiv ligger. Kom ihåg att det här är din berättelse, inte någon annans, så ditt uttalande bör kretsa kring dig. Om du väljer att diskutera en personlig svårighet, är det viktigaste att du inte framställer dig själv som ett offer och att du diskuterar vad erfarenheten lärde dig. Läkarskolor får inte heller diskriminera studenter för att de diskuterar medicinska frågor, så det ses inte som en röd flagga om du inte pratar om en fråga på ett olämpligt sätt. Till exempel att få dig att framstå som ett offer eller att inte ta ansvar. Alla amerikanska medicinska skolor kräver att du fyller i ett personligt uttalande med dina AMCAS-, TMDSAS- eller AACOMAS-applikationer.


Medicinska skolor i Kanada å andra sidan kräver eller accepterar inte personliga uttalanden. I stället för det personliga uttalandet kan några av dessa skolor kräva att du vänder dig till en uppmaning i form av en uppsats, eller låter dig skicka in en förklaringsuppsats för att beskriva eventuella förmildrande omständigheter, men detta är inte samma sak som den amerikanska personliga påstående. Till exempel, när du ansöker via OMSAS kräver University of Toronto Medical School att de sökande fyller i fyra korta, ord eller färre, personliga uppsatser. Många elever kämpar med om de ska ta upp ett ogynnsamt betyg i sitt personliga uttalande eller inte. Vad en elev gör är inte nödvändigtvis det rätta beslutet för dig. För att hjälpa dig att bestämma, fundera på om det dåliga betyget kan återspegla ditt dåliga betyg.


Om du tror att det gör det är det bäst att ta itu med det akademiska misstaget direkt i stället för att låta antagningskommittéerna uppehålla sig vid möjliga problemområden. Om du tar upp en dålig utvärdering, se till att du tar ansvar för ditt betyg, diskutera vad du lärt dig och hur din prestation kommer att förbättras i framtiden - gå sedan vidare. Det är viktigt att du inte spelar offret och du måste alltid reflektera över vilka lärdomar du har lärt dig framåt. Naturligtvis inte, bara för att du inte vaknade en morgon och märkte en glödlampa som blinkade med orden medicin, betyder det inte att dina erfarenheter och resa till medicin är sämre än de som gjorde det.


Studenter kommer till medicin på alla möjliga sätt, vissa byter karriärväg senare i livet, vissa visste alltid att de ville satsa på medicin, och andra blev långsamt intresserade av medicin genom sina livsinteraktioner och erfarenheter. Ditt personliga uttalande bör ta upp din egen unika berättelse om hur du först blev intresserad av medicin och när och hur det intresset övergick till en konkret önskan. Även om hela ditt uttalande är viktigt, kan den inledande meningen ofta göra eller bryta ditt uttalande. Detta beror på att medlemmar i antagningskommittén granskar hundratals, om inte tusentals personliga uttalanden. Om din inledningsmening inte är iögonfallande, intressant och minnesvärd riskerar du att ditt uttalande smälter in i den stora högen av andra påståenden.


Ta en titt på vår video ovan för tips och strategier för att skapa en fantastisk inledande mening. Att få ditt uttalande granskat av familj och vänner kan vara ett bra ställe att börja, men tyvärr är det nästan omöjligt för dem att ge dig opartisk feedback. Ofta kommer vänner och familjemedlemmar att stötta oss och rave över våra prestationer. Även om de verkligen tror att ditt uttalande behöver arbete, kan de känna sig obekväma med att ge dig sin ärliga feedback med risk för att såra dina känslor. Dessutom vet inte familj och vänner exakt vad medlemmar i antagningskommittén letar efter i ett personligt uttalande, och de har inte heller många års erfarenhet av att granska personliga uttalanden och hjälpa studenter att lägga fram den bästa versionen av sig själva. Av dessa skäl väljer många studenter att söka hjälp av en professionell medicinsk skolrådgivare för att se till att de har de absolut bästa chanserna att bli antagen till läkarutbildningen första gången.


Om du har tillräckligt med tid avsatt för att skriva ditt uttalande utan att jonglera med flera andra åtaganden, tar det normalt minst fyra veckor att skriva ditt uttalande.

No comments:

Post a Comment