Tuesday, December 21, 2021

Slutsats av forskningsuppsats

Slutsats av forskningsuppsats



Även om du kommer att skriva en härledning från grunden, bör du alltid vara uppmärksam på tre viktiga aspekter av din uppsats: inledningen, avhandlingens uttalande och resultaten av din forskningsprocess. Strukturering slutsats av forskningsuppsats slutsats hjälper dig att vara exakt när du skriver. Slutsatsen är din sista chans att visa hur alla stycken i din uppsats blir en sammanhängande helhet. Slutsatsen kan också reflektera över de bredare konsekvenserna av ditt argument, slutsats av forskningsuppsats, visar hur dina idéer kan tillämpas i andra sammanhang eller debatter. Upprepa dina huvudidéer med en tankeväckande slutsats, inte upprepningar.





Steg 1: Återställ problemet



Att skriva en slutsats för en forskningsartikel innebär att sammanfatta innehållet och målet med din uppsats på ett kortfattat, men inte trä slutsats av forskningsuppsats torrt sätt, slutsats av forskningsuppsats. Alla slutsats av forskningsuppsats retoriska tips närmar sig slutet, så se till att hålla dig kvar. Det kan tyckas lätt, men ditt slutbetyg beror mycket på hur väl du kan uttrycka huvudpoängen i din forskningsuppsats. Förmågan att visa hela bilden av din forskning, i flera kortfattade slutsats av forskningsuppsats eller sidor, kommer säkerligen att få ditt arbete att sticka ut. Kom också ihåg att slutsatsen är den sista delen av forskningsartikeln om du utesluter bibliografin och slutanteckningarna så du bör ta det på allvar.


När du skriver en slutsats för din forskningsuppsats, bör du i sin natur upprepa huvudargumentet. Där kommer du att kunna visa styrkorna i ditt huvudargument och upprepa alla de viktigaste bevisen som stöder ditt argument. Men var inte för repetitiv! Om du lyckas skriva en välstrukturerad slutsats kommer du att kunna visa din djupa och väl analyserade förståelse för forskningsproblemet. Detta kommer att skapa ett bestående intryck och visa ditt eget förtroende för ditt arbete. För att göra detta kan du lyfta fram de viktigaste resultaten i din forskning, inklusive de viktigaste analyspunkterna och oväntade resultat som du stött på när du utförde arbetet. Slutsatsen är en perfekt chans för dig att kortfattat svara på en av de inneboende frågorna dina läsare brukar ha efter att ha läst klart: "Så vad?


I huvuddelen av forskningen är det inte alltid möjligt att prata om sina egna åsikter, slutsats av forskningsuppsats. De slutsats av forskningsuppsats det är där din personlighet kommer på plats. Använd den för att prata om effekterna av dina resultat och deras allmänna betydelse. Om din forskning är insiktsfull och intressant, finns det förmodligen fler sätt att diskutera ditt forskningsproblem. Visa hur detta problem kan diskuteras eller lösas ytterligare baserat på resultaten av ditt akademiska arbete. Nämn andra personer som har forskat i detta problem och deras idéer, och specificera hur forskningen kan utvecklas i framtiden.


Här är några huvudpunkter som hjälper dig att inte bara sammanfatta huvudtankarna i ditt arbete, utan för att gå djupare för att motivera ett bättre betyg:. Att sammanfatta innebär att göra en kort redogörelse för huvudpunkterna. Att syntetisera betyder att kombinera information till en sammanhängande helhet. Du vill knyta ihop papperet snyggt. Samma effekt, slutsats av forskningsuppsats. Dessa slutsats av forskningsuppsats enheter hjälper din uppsats att fastna i läsarnas medvetande. De kan vara kraftfulla verktyg och verkligen snabba förändringar. För fler idéer, slutsats av forskningsuppsats till de stora. George Orwell är en av mästarna inom retoriska anordningar som spegling och bildspråk. Hans essä Shooting an Elephant har fått många människor att gråta, slutsats av forskningsuppsats.


Om du siktar på att göra en tydlig och fokuserad slutsats snarare än en inspiration, vill du gå med slutsats av forskningsuppsats fakta. Förhoppningsvis, i slutet av den här artikeln, kommer din slutsats att lysa som en fin återvunnen plastflaska. Det finns två saker kvar: att ta en titt på forskningsuppsatsens slutsatsexempel och att skriva en. EssayPro är en topptjänst för pappersskrivande. Vi tillhandahåller skriv-, redigerings- och korrekturhjälp till alla som behöver en snabb lösning på akademisk stress. Skicka oss bara din skrift mitt papper slutsats av forskningsuppsats och få ett plagiatfritt papper om vilket ämne som helst. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem.


Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor.


Logga in Bli medlem, slutsats av forskningsuppsats. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande, slutsats av forskningsuppsats. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner.


Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning. Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen. Andra artiklar. Lista utbildning på ett CV trovärdiga källor för forskning Hur man övervinner skribentens blockeringar av skiljetecken. Typer av meningar Skriva i kursiv Skriva i kursiv. Skriven av. Behöver hjälp med att skriva forskningsrapport slutsats? Skriv mitt papper åt mig.


Relaterad artikel: «Hur man startar en forskningsartikel». Här är den fullständiga guiden om "hur man gör en forskningsrapport". Får ont om tid med din forskningsuppsats? Få skrivhjälp. Den här webbläsaren stöder inte PDF-filer. Ladda ner PDF:en för att se den: Ladda ner PDF. Skrivhjälp från det professionella teamet EssayPro är en topptjänst för pappersskrivande. Hitta din författare. Innehållsförteckning, slutsats av forskningsuppsats. Vad är en slutsats? Allmänna regler för en slutsats av ett forskningsdokument Översiktsinformationen som ska inkluderas Hur man avslutar ett forskningsarbete Hur man gör en slutsats effektiv retoriskt Göra en slutsats effektiv logiskt Vad du bör undvika Forskningsuppsats Slutsats Exempel Skrivande Hjälp från det professionella teamet.


Senaste kundrecensioner. Kund-ID: Slösa 5 timmar. Visa prov Visa prov. Relaterade artiklar Uppsatsskrivning.





föroreningsuppsats



Att skriva en slutsats för din forskningsuppsats kan vara svårt. Avslutande stycken bör vara tydliga och sammanfatta vad du har presenterat i din forskning utan att låta överflödig. Ett effektivt avslutande stycke kan också ge inverkan på det du har presenterat i din uppsats. I den här artikeln kommer du att lära dig vikten av att skriva ett starkt avslutande stycke, hur man skriver ett och några tips som hjälper dig att skriva slutsatsen för din forskningsuppsats. Att inkludera en slutsats i din forskningsartikel kan vara viktigt för att påminna dina läsare om styrkan och effekten av ditt argument. Avslutande uttalanden i din uppsats kan också hjälpa till att åter fokusera läsarens uppmärksamhet på de viktigaste punkterna och stödjande bevis för dina argument eller ståndpunkt som du presenterade i din forskning.


Slutsatser kan också tjäna som en grund för fortsatt forskning, skapa nya idéer för att lösa ett problem som du lyfte fram i din uppsats eller erbjuda nya infallsvinklar till ett ämne. Läs mer: Hur man skriver ett kraftfullt personligt uttalande. Beroende på ditt forskningsämne och stilen på din uppsats kan du välja att skriva din slutsats efter specifika typer. Följande information kan hjälpa dig att avgöra vilket tillvägagångssätt du ska ta när du skriver din slutsats. En sammanfattande slutsats används vanligtvis för att ge en tydlig sammanfattning av huvudpunkterna i ditt ämne och din avhandling. Detta anses vara den vanligaste formen av slutsatser, även om vissa forskningsartiklar kan kräva en annan typ av slutsats. Vanliga typer av forskningsartiklar som kräver denna typ av slutsatser inkluderar övertygande essäer, problem- och lösningsforskning, argumenterande artiklar och vetenskapliga och historiska ämnen.


En externiserande slutsats presenterar punkter eller idéer som kanske inte direkt har angetts eller som är relevanta för hur du presenterade din forskning och din avhandling. Men den här typen av slutsatser kan vara effektiva eftersom de presenterar nya idéer som bygger på det ämne du ursprungligen presenterade i din forskning. Externaliserande slutsatser får läsarna att tänka i nya banor om effekterna av ditt ämne. I en redaktionell slutsats presenterar du dina egna avslutande idéer eller kommentarer. Den här typen av slutsatser kopplar dina tankar till den forskning du presenterar. Du kan ange hur du känner om resultat, resultat eller ämnet i allmänhet. Den redaktionella slutsatsen kan fungera särskilt bra i forskningsartiklar som presenterar åsikter, tar ett humanistiskt förhållningssätt till ett ämne eller presenterar kontroversiell information.


Relaterat: Hur man skriver en sammanfattning av kvalifikationer. När du skriver din slutsats kan du överväga stegen nedan för att hjälpa dig komma igång:. Ditt första steg när du skriver din slutsats bör vara att upprepa ditt forskningsämne. Vanligtvis kan en mening vara tillräckligt för att återge ämnet tydligt, och du kommer att vilja förklara varför ditt ämne är viktigt. Denna del av din slutsats bör vara tydlig och koncis och endast ange den viktigaste informationen. Här är ett exempel:. Gör sedan om avhandlingen i din forskningsartikel. För fler idéer, se till de stora. George Orwell är en av mästarna inom retoriska anordningar som spegling och bildspråk. Hans essä Shooting an Elephant har fått många människor att gråta.


Om du siktar på att göra en tydlig och fokuserad slutsats snarare än en inspiration, vill du gå med hårda fakta. Förhoppningsvis, i slutet av den här artikeln, kommer din slutsats att lysa som en fin återvunnen plastflaska. Det finns två saker kvar: att ta en titt på forskningsuppsatsens slutsatsexempel och att skriva en. EssayPro är en topptjänst för pappersskrivande. Vi tillhandahåller skriv-, redigerings- och korrekturhjälp till alla som behöver en snabb lösning på akademisk stress. Skicka oss bara din förfrågan om att skriva min papper och få ett plagiatfritt papper om vilket ämne som helst. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem.


Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp.


Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Slutsatser som är för långa har ofta onödig information i sig.


Slutsatsen är inte platsen för detaljer om din metod eller resultat. Även om du bör ge en sammanfattning av vad du lärt dig från din forskning, bör denna sammanfattning vara relativt kort, eftersom tonvikten i slutsatsen ligger på de implikationer, utvärderingar, insikter och andra former av analyser som du gör. Strategier för att skriva kortfattat hittar du här. Underlåtenhet att kommentera större, mer betydelsefulla frågor I inledningen var din uppgift att gå från det allmänna [studieområdet] till det specifika [forskningsproblemet]. Men i slutsatsen är din uppgift att gå från en specifik diskussion [ditt forskningsproblem] tillbaka till en allmän diskussion [i. Sammanfattningsvis är slutsatsen var du ska placera din forskning i ett större sammanhang [visualisera din uppsats som ett timglas - börja med en bred introduktion och genomgång av litteraturen, gå vidare till den specifika analysen och diskussionen, avsluta med en bred sammanfattning av studiens implikationer och betydelse].


Underlåtenhet att avslöja problem och negativa resultat Negativa aspekter av forskningsprocessen bör aldrig ignoreras. Dessa är problem, brister eller utmaningar som du stöter på under din studie bör sammanfattas som ett sätt att kvalificera dina övergripande slutsatser. Om du stötte på negativa eller oavsiktliga resultat [dvs. Underlåtenhet att ge en tydlig sammanfattning av vad man lärt sig. För att kunna diskutera hur din forskning passar inom ditt ämnesområde [och möjligen världen i stort] behöver du kort och koncist sammanfatta hur den bidrar till ny kunskap eller en ny förståelse för forskningsproblemet.


Denna del av din slutsats kan bara vara några få meningar lång. Misslyckas med att matcha målen för din forskning Ofta förändras forskningsmålen inom samhällsvetenskapen medan forskningen bedrivs. Detta är inte ett problem om du inte glömmer att gå tillbaka och förfina de ursprungliga målen i din introduktion. När dessa förändringar dyker upp måste de dokumenteras så att de exakt återspeglar vad du försökte åstadkomma i din forskning [inte vad du trodde att du skulle kunna åstadkomma när du började]. Motstå lusten att be om ursäkt Om du har fördjupat dig i att studera forskningsproblemet borde du förmodligen veta en hel del om det [kanske till och med mer än din professor! Ändå, när du har skrivit klart, kanske du har vissa tvivel om vad du har producerat.


Förträng dessa tvivel! Undergräv inte din auktoritet genom att säga något i stil med: "Detta är bara ett sätt att undersöka det här problemet; det kan finnas andra, mycket bättre tillvägagångssätt som Assan, Joseph. College Writing Center vid Meramec. Louis Community College; Slutsatser. Purdue University; Freedman, Leora och Jerry Plotnick. Inledningar och slutsatser. Labbrapporten. University College Writing Center. University of Toronto; Leibensperger, Sommar. Skriv din slutsats. Academic Center, University of Houston-Victoria, ; Få dina sista ord att räknas. Skrivcentrum. University of Wisconsin Madison; Miquel, Fuster-Marquez och Carmen Gregori-Signes.


John Bitchener, redaktör. Basingstoke, Storbritannien: Palgrave Macmillan, s. Skriver CSU. Colorado State University; Kretchmer, Paul. San Francisco Edit, ; Skriva slutsatser. Skrivhandledningstjänster, Centrum för innovativ undervisning och lärande. Indiana University; Skriva: Med tanke på struktur och organisation. Institutet för skrivretorik. Dartmouth College. Belabor inte det uppenbara! Undvik fraser som "avslutningsvis, men läsarna kan se på den kontrollanta avsnittets rubrik och antalet sidor som återstår att läsa när en uppsats snart är slut. Du kommer att irritera dina läsare om du understryker det uppenbara. Ny insikt, inte ny information!

No comments:

Post a Comment