Wednesday, December 29, 2021

Uppsats om fångaren i rågen

Uppsats om fångaren i rågen



Snarare ser han honom som en potentiell andra James Castle. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Har Holden sex med Sunny, den prostituerade? Beställ anpassad uppsats Catcher in the Rye Essay Argumentative Essay med gratis plagiatrapport. Han antyder att sexuella saker hände honom mycket när han växte upp. Räddaren i nöden





J. D. Salinger



Vad är betydelsen av Mr. Gjorde han ett pass på Holden? När allt kommer omkring är den berusade Mr. Många läsare kanske hoppar till slutsatsen, som Holden gör, att Mr. Antolini gör ett pass på sin elev. Men Holden själv ger ledtrådar som tyder på att Mr. Snarare, Mr. James Castle, Elkton-studenten som begick självmord innan romanen började, verkar ha gett Mr. Antolini ett brinnande behov av att hjälpa kämpande pojkar. Det är sant att Mr. Men den här konversationen är samma sorts lediga prat Mr. Antolini engagerar sig med alla i sitt liv. En kvick man av naturen, Mr, uppsats om fångaren i rågen. Detta tal, uppsats om fångaren i rågen, som Holden citerar i sin helhet, omfattar flera sidor. Genom att ägna så mycket utrymme åt Mr.


Antonlinis tal, Salinger gör det klart att Mr. Holden avstår också till stor del från sitt vanliga redaktionsarbete här. Genom att presentera Mr. När Holden erbjuder sin tolkning av händelser förblir det just det - en tolkning. Antolini ser inte Holden som en uppsats om fångaren i rågen av lust. Snarare ser han honom som en potentiell andra James Castle. Han vill rädda Holden från förtvivlan precis som Holden själv vill rädda oskyldiga barn från livets grymma sanningar. Klara dina uppdrag med vår guide till The Catcher in the Rye! Sök i alla SparkNotes-sökförslag Använd upp- och nedpilarna för att granska och gå in för att välja. No Fear Litteratur Översättningar Litteratur Studieguider Ordlista med litterära termer Hur man skriver litterär analys.


Biografi Biologi Kemi Datavetenskap Drama Ekonomi Film Hälsa Historia Matte Filosofi Fysik Poesi Psykologi Noveller Sociologi USA:s regering och politik. SparkTeach Lärarhandbok. Karaktärslista Holden Caulfield Phoebe Caulfield Mr. Antolini Mr. Spencer Stradlater Carl Luce. Teman Motiv Symboler Protagonist Antagonist Inställning Genre Allusioner Stil Synvinkel Ton Förskuggning Metaforer och liknelser. Vad är en catcher in the rye och varför vill Holden bli en? Har Mr. Antolini gör verkligen en passning på Holden? Varför flyr Holden från Pencey? Har Holden sex med Sunny, den prostituerade? Det som händer med Holden efter hans dejt med Sally Hayes och hans möte med Carl Luce slutar båda illa?


Vad är inställningen för The Catcher in the Rye? Har Holden en psykisk sjukdom? Varför bär Holden den röda jakthatten? Vad tycker Holden om Jane? Varför är Uppsats om fångaren i rågen besatt av ankorna vid Central Park Lagoon? Var är Holden när han berättar historien? Tar Holden livet av sig? Viktiga citat förklaras av tema Religion passivitet Utseende Prestanda. Boken Hela boken Quiz Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel Kapitel 24 Kapitel Mer karaktärslista Analys av huvudkaraktärernas teman, motiv och symboler. Förslag för ytterligare läsning Relaterade länkar Filmanpassningar J.


Salinger och The Catcher in the Rye Background. Vänta medan vi behandlar din betalning. Lås upp din GRATIS provversion av SparkNotes Plus! Lås upp din GRATIS provperiod! Registrera dig och få omedelbar tillgång för att spara sidan som din favorit. Föregående avsnitt Miniessäer Nästa avsnitt Föreslagna uppsatsämnen. The Catcher in the Rye SparkNotes Litteraturguide PRINT EDITION Överträffa dina uppgifter med vår guide till The Catcher in the Rye! Populära sidor: The Catcher in the Rye. Ta ett studieuppehåll.





berättelsen om en timmes analysuppsats



Kan jag? Beställ anpassad uppsats Catcher in the Rye Essay Argumentative Essay med gratis plagiatrapport. Två barn ville fly det ena för att han behövde komma undan och det andra för att barn påverkas av sina äldre och vill göra saker de ser eller i många fall yngre syskon vill vara precis som sina äldre syskon. Barndom och vuxen ålder är inte så olika som Holden gör att de är. Barndom och vuxen ålder kan bestämmas av många olika faktorer ålder, mognad och erfarenhet.


Det finns många barn som inte har haft en barndom för att de tvingats växa upp på grund av vissa upplevelser de har gått igenom, som Holden. Han tvingades växa upp när han var ensam under de tre dagarna, han satte sig på en buss själv, skaffade ett hotell och beställde en prostituerad. Holden tvingades också växa upp när hans bror Allie dog, han var nu det äldsta syskon, och bara upplevelsen av att förlora ett syskon måste ha gjort honom starkare som person. På mig. Jag hoppas inte. Jag hoppas för helvete inte.


Hos vem som helst. Holden är fortfarande ung och naiv och i barndomsstadiet men har gått igenom så mycket och gjort honom till en mogen pojke som fortfarande har sina barnsliga stunder. I romanen The Catcher and the Rye av J. Salinger Holden har en åsikt att vuxenlivet och barndomen inte är lika. Han tror att han är vuxen och kan göra vad han vill. Holden må ha mognat som person och i ålder men han har fortfarande sina oskyldiga och barnsliga stunder som alla vuxna där ute. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Catcher in the Rye Essay Argumentativ uppsats. Gratis uppsatser - PhDessay. com, 12 okt, Öppnad 7 januari, com , okt Holden Caulfeild är J:s huvudperson.


Holden framställs som en mycket orolig och alienerad ung pojke. Han alienerar sig till. I romanen Catcher in The Rye har Salinger använt en mycket realistisk skildring av tonåringar och hur de agerar. Det finns gott om egenskaper om hur han förmedlade korrekt. Kathleen Cooley Ms. Bertram English 2 Honors 24 september The Catcher in the Rye The Catcher in the Rye är en berömd roman skriven av J. Farorna med isolering i The Catcher in the Rye Det är normalt att vilja komma bort från alla världens problem, men det är det inte.


Han har fastnat på bryggan mellan att vara vuxen och ett barn och vet inte här han vill åka. Holden är inte ofrivilligt i celibat. Det antyds att han vill ha sex och har haft flera möjligheter, men aldrig riktigt kommit på att faktiskt vidta åtgärder. Hans oförmåga att lätt förlora sin oskuld flätas samman med temat oskuld. Efter denna logik är det förståeligt varför Holden är så upprörd över tanken på att den mycket sexuella Stradlater gör framsteg mot Jane, som kan ha blivit sexuellt utnyttjad av sin far tidigare. En annan tolkning av romanen är att Holden är en förträngd homosexuell. Lustens ytlighet stöter bort Holden, och han skäms över sin egen upplevelse av det.


Detta understryks ytterligare av hans korta vistelse hos Mr. Antolini när han vaknar mitt i natten med den före detta engelskläraren som smeker sig över huvudet. Är Mr. Antolini, homosexuell och fysiskt attraherad av Holden? Antolini trycker sexuellt på Holden? Hur som helst, Holden är så rädd att han flyr. Scenens tvetydighet lägger ansvaret på läsaren att ta reda på vad sanningen är. Och även om Holden påstår att han inte är falsk, döljer han sitt sanna jag från alla andra genom att gömma sig bakom sin röda jakthatt och olika personligheter.


Och så är det mycket möjligt att han döljer sin egen sexualitet. Han har ingen känslomässig hjälp och är helt vilsen, vilket bara gör det värre. Det finns naturligtvis inget definitivt svar. Det finns alltid en chans att han är bisexuell eller hamnar någonstans på spektrumet, oavsett om det är mer mot manlig eller kvinnlig attraktion. Det är intressant att notera att sex genom hela boken är explicit censurerat. Inte av författaren, utan av Holden själv. Han antyder att sexuella saker hände honom mycket när han växte upp. Han pratar också om James Castle, som hade mobbare låsa in sig i rummet med honom. Med tanke på hur grafiskt han beskriver kroppen som slår i golvet finns det ingen anledning att tro att Holden censurerar våld, men han censurerar sex. Detta bevisar hur djupt oärlig han är mot sig själv och andra, men på ett sätt som människor ofta är, och därför är han bekant.


Anledningen till att boken är så kraftfull är att Holden verkligen lär sig i slutet av den. På så sätt fungerar han som en spegel. Alla har skrämmande minnen från tonåren. Möjligen något som man tyckte var oerhört viktigt vid den tiden, men som får en att rycka till när man kommer ihåg senare i livet. Han lämnade skolan, hamnade i ett slagsmål med sin kamrat om Jane Gallagher, anställde en prostituerad och misslyckades med att uppträda, blev slagen och rånad av nämnda prostituerade och hennes hallick, skämde ut sig inför flickor och berättade sedan för någon om det. Hos honom ser läsarna mönster som frustrerar dem, mönster som de också ser i sig själva. Det tvingar fram en omvärdering av personliga berättelser, fördomar och begär.


Det är av dessa skäl som The Catcher in the Rye blev den klassiker den är idag. Vet inte var jag ska börja? Ge mig dina papperskrav så kopplar jag dig till en akademisk expert. Plagiatkontroll Gör kontrollen. Skrivhjälp Be om hjälp. Parafraseringsverktyg Parafrasera min uppsats. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. A Catcher in the Rye-tema Tonårsår; en strävan efter självidentitet, en självkänsla. Analys av Catcher in the Rye av J. Salinger In Catcher in the Rye skriven av J. Catcher in the Rye Growing up-tema i J.


Catcher in the Rye Censur Catcher in the Rye kanske inte verkar vara en åldersanpassad bok för tonåringar att läsa under en så förvirrande tid, du kan inte bedöma en bok utifrån omslaget eller vad andra kan anse som olämpligt. Catcher in the Rye Sammanfattning I romanen The Catcher In The Rye av J. Love for Childhood Innocence in the Catcher in the Rye Barndomen är där varje medvetet barn vill bli vuxen och vuxenlivet är där varje vuxen i hemlighet vill bli barn igen - Abhimanyu Singh. The Catcher in the Rye Symbolism Vad betyder ankorna i The Catcher in the Rye In The Catcher in the Rye, författaren Salinger, vävde in en mängd olika symboler i romanen. Childhood and Adulthood in the Catcher in the Rye The Catcher in the Rye representerar barndomen som oskuld och vuxenlivet som att vara falsk.


Catcher in the Rye Depression The Catcher in the Rye, skrevs i The Catcher in the Rye: Censur Till att börja med, Catcher in the Rye, skriven av J. Relaterade ämnen Holden Caulfield Adolescens Barndom Klinisk Psykologi Hälsa Missbruk Suicid. Essä om The Catcher in The Rye The Catcher in the Rye av J. hur det fungerar.

No comments:

Post a Comment