Monday, January 17, 2022

Food inc filmuppsats

Food inc filmuppsats



Begär borttagning Om du är den ursprungliga författaren till denna uppsats och inte längre vill ha den publicerad på collegeessaywritern. I fallstudien förklarade co-VD John Mackey att syftet med organisationen var ett heroiskt syfte, food inc filmuppsats. Designade om kycklingen för att bli större, alla fåglar kommer från food inc filmuppsats måste vara ungefär samma storlek. Genom att klicka på "Jag vill få en uppsats" godkänner du att bli kontaktad via e-post. Vilket är chockerande för mig, när jag fick reda på hur detta hände och konsekvenserna av detta, behöver jag inte säga att jag blev riktigt upprörd. com, 31 mars, Skaparna av Food Inc.





Citera denna sida



I takt med att världen fortsätter att utvecklas genom tekniska innovationer, ökar också konsekvenserna av den ökade tillgängligheten till information som enbart är avsedd att upplysa individer och stärka deras förståelse för de specifika områdena. Av större oro är hur livsmedelsprocessen påverkar människors hälsa, som presenteras i Food, Inc. Netflix dokumentär, inklusive jordbrukskonsekvenserna som går förbi magen Kenner, som sådan belyser dokumentären några av de specifika förändringar som har ägt rum inom livsmedelsindustrin under de senaste fem decennierna samt avslöjar de lagar som har behållit de förbisedda metoderna som en hemlighet.


Dokumentären visar att i de nuvarande metoderna för livsmedelsproduktion svarar de på tillväxten av snabbmat. Endast en handfull multinationella företag har kontroll över produktionen vars oro ligger på affärer och produktion, enorma vinster Kenner, Dokumentären visar också den begränsade tonvikten på hälsa och säkerhet, särskilt av livsmedel, djur, arbetare och konsekvenserna för kunder sådana överväganden förbises. Regeringen misslyckas också med att undersöka sådana livsmedelsproduktionsprocesser, eftersom den stöder produktionen av billiga livsmedel trots de negativa effekterna på hälsan Food inc filmuppsats, Dokumentären fokuserar på industriellt kött, grönsaker och köttproduktion.


Sammanfattningsvis drar filmen slutsatsen att hela eller moderna metoder för livsmedelsproduktion är inhumana, miljömässigt och ekonomiskt ohållbara Kenner, Equally, food inc filmuppsats, det visar att de l stora livsmedelsföretagen i större utsträckning har juridiska och ekonomiska befogenheter som är ansvariga för regeringens tystnad i frågan. I dokumentären har olika positioner, food inc filmuppsats, och som sådan ger fördelarna food inc filmuppsats nackdelar med följderna av jordbruksteknik. Vissa nackdelar är dock ganska uttalade i dokumentären. För det första, även om jordbruksteknologi har lett till massproduktion av livsmedel, har det haft djupgående negativa återverkningar.


För det första tillhandahålls majs som ett exempel, varav användningen av majscabriolet för mänsklig konsumtion, utfodring av djur leder till negativa effekter av överdoserade människor på näringsinnehållet Kenner, En annan nackdel med massproduktion av majs är att den medför allvarliga etiska frågor. Dessutom kommer med massproduktionen annonser som främjar villfarelser och som sådan döljer den livsviktiga skadliga informationen som borde visas för publiken eller befolkningen. Därför beskriver dokumentären att med förändringarna i livsmedelsproduktionsindustrin där livsmedel produceras i bulk, kommer de negativa konsekvenserna eller konsekvenserna av hur majs används som konvertibel majssirap nu förekommer i nästan alla livsmedelsprodukter, den omänskliga djurbehandlingen också som falska annonser.


The Food Inc. För det första finns det företag eller multinationella livsmedelsföretag vars mål är att tillhandahålla produkter till marknaden genom jordbruksteknik Au, food inc filmuppsats, Icke desto mindre har regeringen likaväl en stor andel som regelverket för att fastställa lagar och förordningar. Regeringens tystnad i frågan har varit ansvarig för misslyckandet med att avslöja det onda som gjorts av de större företagen. Det finns ekonomer och miljövänner vars mål eller fokus är att säkerställa att alla tillvägagångssätt som används i produktionen ska vara hållbara. Den nuvarande massproduktionen är inte ekonomiskt och miljömässigt hållbar och är därför mycket skadlig för befolkningens hälsa. Dessutom finns det djurrättsgrupper, och deras intresse för den etiska frågan handlar om orättvis och inhuman behandling av djur.


Från dokumentären är massproduktion av mat tänkt att möta befolkningens krav, food inc filmuppsats, men metoderna för att producera kött är omänskliga. Djur tvingas till exempel äta mat som inte är naturlig, särskilt steroider, liktornar och andra produkter som används för att de ska växa sig större och snabbare. Å andra sidan uppstår etiska eller skadliga effekter med den genetiska modifieringen. Slutligen har konsumenträttsgrupperna lika stor andel, särskilt i den falska reklam food inc filmuppsats massproducerade livsmedel på grund av jordbrukstekniken där skadliga delar eller aspekter av livsmedel som presenteras på marknaden inte identifieras, utan istället nämns hälsofördelarna överdrivet. Food inc filmuppsats moraliska åsikter kan användas för att ta upp de etiska frågorna i dokumentären.


I huvudsak bör alla metoder för livsmedelsproduktion inte vara skadliga för de enskilda populationerna medan food inc filmuppsats, Djur bör inte heller skadas eller behandlas omänskligt baserat på produktionsmetoderna och tillvägagångssätten. Följaktligen antyder den utilitaristiska etiken att den största lyckan för massorna är en nödvändighet. I ovanstående fall tillfaller den största lyckan bara de multinationella företagen som skördar vinster från de oetiska metoderna för livsmedelsproduktion och inte överväger konsekvenserna eller konsekvenserna av deras metoder för de större befolkningarna.


Omvänt finner den kantianska pliktetiken också att frågan saknar moraliskt omdöme. Enligt kantianismen är att agera etiskt en moralisk plikt, och som sådan bör man drivas av nödvändigheten och plikten att bli moraliskt upprätt i sitt agerande Korsgaard. Som sådan är det livsmedelsföretagens ansvar att se till att de skadar inte befolkningen eller konsumenterna. Det är också regeringens plikt att se till att alla metoder och tillvägagångssätt för livsmedelsproduktion följer de lagar som säkerställer befolkningens hälsa och säkerhet. Baserat på mina värderingar bör den etiska plikten och den moraliska böjelsen leda de multinationella företagen och regeringen att se till att alla metoder för livsmedelsproduktion inte är skadliga för befolkningen.


Att skörda fördelar på massornas bekostnad är följaktligen inte etiskt beteende enligt min uppfattning, och som sådan borde det vara allas plikt att se till att hälsa och säkerhet kommer först. Dessutom har även djur enligt mina åsikter rätt till rättvis behandling. Men de som motsätter sig mina åsikter skulle föreslå att världen för närvarande står inför en livsmedelsbrist och att massproduktion på något sätt bör omfamnas för att tillhandahålla alternativt bättre sätt att föda befolkningen. De skulle också hävda att etiska problem med jordbruksteknologi inte är evidensbaserade. Ändå, food inc filmuppsats förslag är food inc filmuppsats för, till viss del eftersom negativa effekter eller konsekvenser är baserade på hårda bevis. Dessutom befinner sig världen verkligen i en kritisk situation där resurser töms utan mat för att mata massorna.


Att motbevisa ett sådant påstående, food inc filmuppsats, Jag skulle föreslå att de som angriper min position i bästa fall bör tänka på de långsiktiga effekterna av livsmedelsproduktionens ohälsosamma metoder och processer på människors hälsa och orättvis behandling av djur. Agrawal, S. Nanoteknik för och nackdelar med jordbruk: en recension. Int J Curr Microbiol App Sci, 3 3 Au, R. Från genteknik till genomteknik: vilken inverkan har den haft på vetenskapen och samhället. Genet, 2, Ives, C. Etiken i att kompensera naturen. Gränser i ekologi och miljö, food inc filmuppsats, 13 10 Kenner, R.


Sanningen om din mat med Food, Inc. Korsgaard, C. Kantiansk etik, djur och lagen. Oxford Journal of Legal Studies, 33 4 Om du är den ursprungliga författaren till denna uppsats och inte längre vill ha den publicerad på collegeessaywritern. net-webbplats, klicka nedan för att begära borttagning:. Tyvärr, men det går inte att kopiera texten på grund av säkerhetsskäl. Ange din e-postadress för att få detta uppsatsprov. Ange din e-postadress så skickar vi en korrekt formaterad utskrivbar version av denna uppsats direkt. Uppsats om Food, Inc. Folkhälsan, food inc filmuppsats. Typ av papper:. Denna uppsats har lämnats in av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av våra professionella essäförfattare. Förespråkare och food inc filmuppsats eller för- och nackdelar eller vilka som är spelarna?


Identifiering av intressenter och skador och fördelar The Food Inc. Diskussion om hur de olika moralfilosofierna kan se på ämnet Två moraliska synpunkter kan användas för att ta upp de etiska frågorna i dokumentären. Position baserad på dina värderingar Baserat på mina värderingar bör den etiska plikten och den moraliska böjelsen leda de multinationella företagen och regeringen att se till att alla metoder för livsmedelsproduktion inte är skadliga för befolkningen. Referenser Agrawal, S. Vi kan skriva ett skräddarsytt papper om vilket ämne du behöver. Beställ nu. Begär borttagning Om du är den ursprungliga författaren till denna uppsats och inte längre vill ha den publicerad på collegeessaywritern.


net-webbplats, klicka nedan för att begära att den tas bort: Begär borttagning av denna uppsats. Folk läser också. Skicka in din förfrågan. Förnamn Förnamn ska ha minst 6 bokstäver. Efternamn Efternamn ska ha minst 6 bokstäver. E-post Vänligen ange giltig e-postadress. Telefonnummer Telefonnumret bör ha minst 10 siffror. Kommentar Berätta gärna lite mer. Vill du få denna uppsats via e-post? Din e-postadress är ogiltig! Genom att klicka på "Jag vill få en uppsats" godkänner du att bli kontaktad via e-post. Genom att klicka på "Jag vill skriva ut denna uppsats" godkänner du att bli kontaktad via e-post. Tack!





en uppsats om hälsa



För det första, även om jordbruksteknologi har lett till massproduktion av livsmedel, har det haft djupgående negativa återverkningar. För det första tillhandahålls majs som ett exempel, varav användningen av majscabriolet för mänsklig konsumtion, utfodring av djur leder till negativa effekter av överdoserade människor på näringsinnehållet Kenner, En annan nackdel med massproduktion av majs är att den medför allvarliga etiska frågor. Dessutom kommer med massproduktionen annonser som främjar villfarelser och som sådan döljer den livsviktiga skadliga informationen som borde visas för publiken eller befolkningen. Därför beskriver dokumentären att med förändringarna i livsmedelsproduktionsindustrin där livsmedel produceras i bulk, kommer de negativa konsekvenserna eller konsekvenserna av hur majs används som konvertibel majssirap nu dyker upp i nästan alla livsmedelsprodukter, den omänskliga djurbehandlingen samt falska annonser.


The Food Inc. För det första finns det företagen eller de multinationella livsmedelsföretagen vars mål är att tillhandahålla produkter till marknaden genom jordbruksteknik. Ändå har regeringen lika mycket som regelverket för att fastställa lagar och förordningar. Regeringens tystnad i frågan har varit ansvarig för misslyckandet med att avslöja det onda som gjorts av de större företagen. Det finns ekonomer och miljövänner vars mål eller fokus är att säkerställa att alla tillvägagångssätt som används i produktionen ska vara hållbara.


Den nuvarande massproduktionen är inte ekonomiskt och miljömässigt hållbar och är därför mycket skadlig för befolkningens hälsa. Dessutom finns det djurrättsgrupper, och deras intresse för den etiska frågan handlar om orättvis och inhuman behandling av djur. Från dokumentären är massproduktion av mat tänkt att möta befolkningens krav, men metoderna för att producera kött är omänskliga. Djur tvingas till exempel äta mat som inte är naturlig, särskilt steroider, liktornar och andra produkter som används för att de ska växa sig större och snabbare. Å andra sidan uppstår etiska eller skadliga effekter med den genetiska modifieringen. Slutligen har konsumenträttsgrupperna lika stor andel, i synnerhet av falsk reklam för massproducerade livsmedel på grund av jordbruksteknologin, varigenom skadliga delar eller aspekter av livsmedel som presenteras på marknaden inte identifieras, utan istället hälsofördelarna. nämns överdrivet.


Två moraliska synpunkter kan användas för att ta upp de etiska frågorna i dokumentären. I grund och botten bör alla metoder för livsmedelsproduktion inte vara skadliga för de individuella populationerna, medan djur inte heller bör skadas eller behandlas omänskligt baserat på produktionsmetoderna och tillvägagångssätten. Följaktligen antyder den utilitaristiska etiken att den största lyckan för massorna är en nödvändighet. I ovanstående fall tillfaller den största lyckan bara de multinationella företagen som skördar vinster från de oetiska metoderna för livsmedelsproduktion och inte överväger konsekvenserna eller konsekvenserna av deras metoder för de större befolkningarna. Omvänt finner den kantianska pliktetiken också att frågan saknar moraliskt omdöme. Enligt kantianismen är att agera etiskt en moralisk plikt, och som sådan bör man drivas av nödvändigheten och plikten att bli moraliskt upprätt i sitt agerande Korsgaard. Som sådan är det livsmedelsföretagens ansvar att se till att de skadar inte befolkningen eller konsumenterna.


Det är också regeringens plikt att se till att alla metoder och tillvägagångssätt för livsmedelsproduktion följer de lagar som säkerställer befolkningens hälsa och säkerhet. Baserat på mina värderingar bör den etiska plikten och den moraliska böjelsen leda de multinationella företagen och regeringen att se till att alla metoder för livsmedelsproduktion inte är skadliga för befolkningen. Att skörda fördelar på massornas bekostnad är följaktligen inte etiskt beteende enligt min uppfattning, och som sådan borde det vara allas plikt att se till att hälsa och säkerhet kommer först. Dessutom har även djur enligt mina åsikter rätt till rättvis behandling. Men de som motsätter sig mina åsikter skulle föreslå att världen för närvarande står inför en livsmedelsbrist och att massproduktion på något sätt bör omfamnas för att tillhandahålla alternativt bättre sätt att föda befolkningen.


De skulle också hävda att etiska problem med jordbruksteknologi inte är evidensbaserade. Ändå är sådana förslag efterfrågade, i viss mån eftersom negativa effekter eller konsekvenser är baserade på hårda bevis. Kraft Foods Group, Inc. är en sammanställning av C. Post, Oscar Meyer och James Lewis Kraft. Var och en av. Retorisk analys: Food Inc. Vår dagliga konsumtion av mat är. Abstrakt Sunshine Food Inc. är ett av de ledande livsmedelsföretagen i USA. Sedan starten för flera år sedan har Sunshine Food, Inc. När man går nerför köttön i mataffären, stannar folk upp för att tänka var köttet kommer ifrån? Många av etiketterna på mat kommer att säga det. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. PhD-uppsats Länder Stadsby Farm Food inc Argumentativ uppsats.


Beställ originaluppsatsprov speciellt för dina uppdragsbehov. få anpassad uppsats. Corporate Culture of Gap Inc och Pacsun Inc. Uppsatstyp Forskning. Pompano Helicopters Inc. mot Westwood One, Inc. Food inc recension. Marknadsföring av Kraft Food Group, Inc. Food Inc Utvärderingsdokument. Fallstudie - Sunshine Food Inc. Food Inc Analys. Även om utfodring av nötkreatur med majs är ett utmärkt sätt att göra dem större snabbare, är det fortfarande inte rätt sätt att mata nötkreatur eftersom att mata dem för mycket majs kan få dem att dö på grund av en sjukdom som kallas e-coli. När nötkreatur får denna sjukdom fångas den ibland inte och kon slaktas och hamnar på vårt mattallrik och då får vi sjukdomen genom att äta köttet. Detta måste förändra kor måste utfodras med gräs och hö, och bör inte äta enbart majs.


Denna film täckte också fjäderfäindustrin och hur fjäderfä odlas i mycket snabb takt och hur kycklinghusen inte är säkra eller mycket sanitära. Fjäderfähusen är förseglade utan Kali Smith Feb. Dokumentären Food Inc. har tagit upp många frågor som står inför hur vårt jordbrukssystem sköts. Syftet var att ge människor en inblick i vad som faktiskt händer inom livsmedelsindustrin och att visa oss vad vi faktiskt äter och hur det bearbetas. Skaparna av Food Inc. avslöjat mycket störande information.


Från dokumentären kom jag på många olika frågor som matsystemet har. Dessa frågor inkluderade: några få enorma företag som kontrollerar nästan hela livsmedelsindustrin, dålig behandling av bönderna, arbetarna och djuren, sjukdomar som skapas från processen, skyddet som dessa enorma företag har och den blindhet som konsumenterna möter. De inkluderar: Monsanto Company, Tyson Foods, Smithfield Foods och Perdue Farms. Allt började med att snabbmatsindustrin kom till liv. Snabbmat kräver att maten tillagas i stora mängder och så billigt och snabbt som möjligt. Dessa företag hittade ett sätt att göra just det och tog branschen med storm. De gjorde köket till ett fabriksband och arbetarna till förbrukningsbara tillgångar.


Livsmedel började bearbetas annorlunda och djur började bara ses som deras slutprodukt. De har blivit så stora att det har skapat ett monopol runt livsmedelsindustrin och ingen verkar veta hur man ska få ett ben på dem Notting Foods Inc. är noterat på New York Stock Exchange. Företaget producerar ett brett utbud av märkesvaror, förädlade livsmedelsprodukter och är den erkända ledaren på nästan alla detaljhandels- och livsmedelsmarknader som det betjänar. Företaget förutsåg konsumenternas efterfrågan, segmenterade en marknad, koncentrerade sig på produktion och marknadsföring så att det därefter dominerade segmentet. I WEALTH-tidningen rankade Notting Foods Inc. Undersökningen rankade de 10 största företagen efter intäkter i 66 branscher, inklusive stora dotterbolag till utländska företag. Enligt WEALTH återspeglade undersökningsresultaten åsikterna från 10 chefer, direktörer och värdepappersanalytiker som betygsatte företagen i sina egna branscher med åtta kriterier, inklusive innovation, anställdas talang, användning av företagstillgångar, socialt är en mycket ögonöppnande dokumentär för Amerikanskt sätt att äta och till och med den amerikanska livsstilen.


Den undersökande journalisten Robert Kenner gräver verkligen djupt bakom anledningarna till att amerikaner har blivit så distanserade från källan till sin mat. Det är intressant att se i vilken utsträckning stora företag kontrollerar den amerikanska ekonomin så att de avgör vad som hamnar på underklassfamiljernas mattallrik. Folkets intressen har blivit slöjan för intresset för de stora livsmedelsläkemedels- och oljebolagen. Whole Foods är en stor internationell organisation med tusentals anställda. I fallstudien förklarade co-VD John Mackey att syftet med organisationen var ett heroiskt syfte.


Så McGregors teori Y i organisationsbeteende är utbredd i deras sätt att göra affärer. Management på hela livsmedel är egentligen bara mekanismen för att hjälpa till att hitta och föra in människor i organisationen som hjälper organisationen att uppnå detta mål. Han inser att anställda som är engagerade, har förmågan att fatta beslut och kan göra det på ett effektivt sätt, och i slutändan översätter till en noggrann kundservice, i slutändan är mer nöjda. När personalen är nöjd är deras servicenivå bättre, och då är kunderna nöjda, vilket motsvarar mer intäkter och mer vinst förmodligen och i sin tur resulterar i nöjda aktieägare.


Det är en ständig utveckling inom näringslivet. Verklig effektivitet av denna teori skulle diktera att ledningsgruppen har mångsidigheten att anställa på det sätt de vill, och att utnyttja resurser som ger dem den största möjligheten att uppnå målet att hitta rätt personer, men det ämnet togs inte upp i fallet studie. Whole Foods inser att deras organisations framgång och dess förmåga att uppnå lönsamhet och aktieägarvärde Semester Paper: Food, Inc. Detta enda uttalande målar upp en levande bild i ens sinne. Inte bara hur vi odlar vår mat förändras, utan vi förändrar också våra kroppar. Det tar cirka 47 dagar att odla en kyckling fullt ut, och den är dubbelt så stor på grund av att dessa kycklingar injiceras med hormoner. Även om detta bokstavligen ger mer mat till bordet, kanske det inte är värt det i längden.


Det finns många fördelar såväl som nackdelar som följer med industrialiseringen av livsmedel. Med kycklingen som exempel. I dokumentären förklarade de att alla älskar vitt kött, därför gör de kycklingbröstet otroligt stort för att producera mer kött från ett djur. Detta är bra i en mening att mer mat produceras, men sanningen är att det förändras, fysiologiskt. Enligt en artikel skriven på mericola. com, flickor redan i sjuårsåldern börjar gå igenom pubertetsförändringar, något som inte hände förrän i åldrarna En annan nackdel med industrialiseringen av mat är de saker vi använder för att odla vår mat. De flesta av våra frukter och grönsaker odlas med bekämpningsmedel, som ska hålla insekter borta från dem.


Efter att ha sett Food Inc. Det var sjukt, mycket oroande och en besvikelse att se korruptionen i stora företag. Det är verkligen skrämmande att veta att vårt matsystem inte bara har kommit till en sådan extrem punkt, utan att vi gjorde det. Vi som konsumenter lät detta hända; vi stödde dessa multinationella företag genom att köpa deras produkter. Förra terminen Prof. Greene lät oss se den här filmen för att visa hur vissa system fungerar och han gjorde ett förslag som faktiskt skulle lösa fetmaproblemet.

No comments:

Post a Comment