Thursday, January 6, 2022

Hur man korrekturläser en uppsats

Hur man korrekturläser en uppsats



Du kan reproducera den för icke-kommersiellt bruk om du använder hela åhörarbladet och tillskriver källan: The Writing Center, University of North Carolina i Chapel Hill. Jag tog examen med utmärkelser efter att min slutstensuppsats lämnats in. Avsluta med en stavningskontroll, använd en datorstavningskontroll eller läs baklänges ord för ord. Gör klart alla korrekturpass och formatera sedan din uppsats omedelbart före publicering. Kommer Scribbr skriva om mitt personliga uttalande för hur man korrekturläser en uppsats Jag har använt Scribbr i tre år nu, och det har varit en absolut livräddare.





Nya Inlägg



av William Wadsworth 9 feb, många människor inkluderat mig! Flytta till ett skrivbord i ett annat rum om du kan, eller för en lång uppsats, ta det till en ny plats helt och hållet. Om du verkligen vill gå till stan på detta, hur man korrekturläser en uppsats, du kan bokstavligen bära en annan hatt! Det låter dumt, men när vi ser eller beter oss annorlunda kan det skicka kraftfulla signaler till vårt sinne att det borde tänka hur man korrekturläser en uppsats för. Få din hur man korrekturläser en uppsats tydlig och redo att fokusera. Du måste tvinga ögonen att sakta ner och fokusera på varje ord i tur och ordning. Använd ditt finger eller en penna för att spåra under varje ord när du läser det, eller ha en linjal eller ett papper till hands för att flytta ner på sidan, hur man korrekturläser en uppsats, avslöjar bara en ny rad åt gången.


Du kanske blir förvånad över hur många fler fel du får när du använder en av dessa tvingande mekanismer för att få dina ögon att läsa långsamt och systematiskt. Känn dig själv och de vanligaste felen du gör. Lös problemet genom att läsa varje stycke baklänges, börja från det sista ordet i stycket och flytta i ordning till det första. De felstavade orden har ingenstans att gömma sig! Mina 1 strategier för att förstärka ditt lärande och klara dina prov med mindre stress! Ibland, hur man korrekturläser en uppsats, du har beslut att fatta i ditt skrivande, hur man korrekturläser en uppsats, där vilket alternativ du väljer spelar mindre roll än att vara konsekvent under hela din uppsats. För all del, gör en liten justering här och där i korrekturfasen om du måste, men se till att du kontrollerar det ändrade stycket minst två gånger.


På samma sätt, om du någonsin hänvisar till det totala antalet avsnitt eller delar av en uppsats, se till att numret du citerar faktiskt är det slutliga antalet du slutade med, efter din sista och sista redigeringsomgång. För extra sinnesro, överväg att köra viktiga inlämningar genom en plagiatkontroll. Och nu är din uppsats eller uppsats redo för nästa steg, se till att kolla in min guide för att skriva ut och binda din uppsats för inlämning! Denna sida använder Akismet för att minska spam. Lär dig hur din kommentarsdata behandlas. Studera smartare, lär dig snabbare och klara dina prov med Outsmart Your Studies: beställ ditt exemplar nu! Hur man studerar effektivt: Ultimate Guide [LÄSARFAVORITT]. Hur man korrekturläser en uppsats Memoreringshemligheter.


Inspirerande examenscitat. Att hitta den perfekta studierutinen. Motivation att studera: 29 strategier. Pomodoro-metod: 9-stegsguide. Bästa böckerna om att studera. Enklaste till svåraste AP-klasser. Hur man korrekturläser en uppsats: 12 strategier för att förstärka din kontroll av William Wadsworth 9 feb, av William Hur man korrekturläser en uppsats. Gör anspråk på ditt gratis fuskblad för framgång i provet. Är du en…? Förälders elevpedagog. Avsluta prenumerationen när som helst. Högre betyg, mindre svett. Är du en…? Din integritet skyddad. Ingen spam. Avsluta prenumerationen när som helst.


Om de senaste inläggen. Följ mig:. William Wadsworth. Grundare och chef för Learning Science på Exam Study Expert. William Wadsworth är en utbildad psykolog vid Cambridge University och forskare inom lärandevetenskap. Han fick topp 0. För att komma i kontakt med William, inklusive för att ta reda på mer om hans transformationscoachningssessioner, vänligen klicka här. Senaste inläggen av William Wadsworth se alla. Skicka en kommentar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Kommentar Namn E-post Webbplats Δ. NYTT FÖR JAN Överlista dina studier bok. Läs min testteknikbok för fler betyg i tentor. Toppval: Bästa studieguider Hur man studerar effektivt : Ultimate Guide [LÄSARFAVORITT] 51 Beprövade studietips Examen memorerande hemligheter Inspirerande examenscitat Hitta den perfekta studien Rutinmotivation att studera: 29 strategier Pomodoro Metod: 9-stegsguide Bästa böckerna om att studera enklast Till de svåraste AP-klasserna.





vad är en konceptuppsats



Använda genus—neutrala pronomen i akademiskt skrivande. Tolv vanliga fel: En redigeringschecklista. Universitetet i W isconsin —Madison. Lägg din text åt sidan ett tag 15 minuter, en dag, en vecka mellan skrivande och korrektur. En bit från texten hjälper dig att lättare se misstag. Ta bort onödiga ord innan du letar efter misstag. Se skrivcentrets handout hur du skriver tydliga, koncisa, direkta meningar. Vet vad du ska leta efter. Från kommentarerna från dina professorer eller en instruktör i skrivandet på tidigare uppsatser, gör en lista över misstag du måste titta efter. När du korrekturläser arbete från en utskrift, inte datorskärmen.


Men se nedan för datorfunktioner som kan hjälpa dig att hitta vissa typer av misstag. Läsa högt. Denna teknik hindrar dig från att hoppa före eventuella misstag. Om du tenderar att göra många misstag, kontrollera separat för varje typ av fel, gå från det mest till det minst viktiga, och följ den teknik som fungerar bäst för dig för att identifiera den typen av misstag. Det är svårt att korrekturläsa sitt eget arbete. Få en expert andra uppsättning ögon på ditt nästa viktiga dokument. Skriv med Grammarly. Eftersom korrekturläsning är ett så viktigt steg i skrivprocessen, hjälper det att känna till några sätt att förbättra din korrekturläsning.


Ett eller alla av följande tips kan hjälpa dig att fånga misstag innan ditt dokument skickas:. Det här är bara några sätt att utveckla din korrekturläsning på egen hand. Även om korrekturläsning är en del av redigeringsprocessen, innebär redigering några viktiga skillnader. Redaktörer som granskat dokumentet inför en korrekturläsare är ofta fokuserade på andra delar av texten. Till exempel kan en toppredaktör granska dokumentet för att säkerställa att idéerna och argumenten är effektiva eller omarbeta meningar och avsnitt så att hela dokumentet flyter samman. Att öva på korrekturläsningsteknikerna som delas ovan kan hjälpa dig att minimera felen på ditt dokument innan du skickar in det.


Du kan välja att låta en grammatisk korrekturläsare granska ditt dokument för korrekthet, som att fixa grammatik, interpunktion, stavning och syntax.

No comments:

Post a Comment