Thursday, January 13, 2022

Standard uppsatsöversikt

Standard uppsatsöversikt



Var den här artikeln hjälpsam? En analytisk uppsats skrivs vanligtvis för att analysera en text. Tack för att du prenumererar på oss! Beskrivning C. En uppsatsdisposition är ett sätt att planera din struktur standard uppsatsöversikt innan du börjar skriva.





Typer av konturer och prover



Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet. Alla rättigheter förbehållna. Detta material kan standard uppsatsöversikt publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Denna resurs förbättras av en PowerPoint-fil. Om du har ett Microsoft-konto kan du visa den här filen med PowerPoint Online. Detta är den vanligaste typen av konturer och vanligtvis omedelbart igenkännbar för de flesta. Formateringen följer dessa tecken, i denna ordning:. Om konturen behöver delas upp utanför dessa divisioner, använd arabiska siffror inom parentes och sedan gemener inom parentes.


Välj PDF-filen "Sample Outlines" standard uppsatsöversikt mediaboxen ovan för att ladda ner provet av denna disposition. PDF-exemplet i Media Box ovan är ett exempel på en disposition som en student kan skapa innan han skriver en uppsats. För att organisera sina tankar och se till att hon inte har glömt några nyckelpunkter som hon vill ta upp, skapar hon dispositionen som en ram för sin uppsats. Din instruktör ber klassen att skriva en förklarande uppsats om de typiska stegen en gymnasieelev skulle följa för att söka till college. När en student ansöker till college följer en viss process som inkluderar att välja rätt skolor och förbereda ansökningsmaterialet, standard uppsatsöversikt.


Helsatsens dispositionsformat är i huvudsak detsamma som den alfanumeriska dispositionen. Den största skillnaden som titeln antyder är att hela meningar krävs på varje nivå i dispositionen. Denna disposition används oftast när man förbereder en traditionell uppsats, standard uppsatsöversikt. Decimalkonturen liknar i formatet den alfanumeriska konturen, standard uppsatsöversikt. Den extra fördelen är ett system med decimalnotation som tydligt visar hur varje nivå i konturen relaterar till den större helheten. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut, standard uppsatsöversikt.


Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Allmänt skrivande Skrivprocessen Utveckla en disposition. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. Typer av konturer och exempel Mediafil: Typer av konturer och exempel Den här resursen är förbättrad med en PowerPoint-fil.





professionell måluppsats



För att organisera sina tankar och se till att hon inte har glömt några nyckelpunkter som hon vill ta upp, skapar hon dispositionen som en ram för sin uppsats. Din instruktör ber klassen att skriva en förklarande uppsats om de typiska stegen en gymnasieelev skulle följa för att söka till college. När en student ansöker till college följer en viss process som inkluderar att välja rätt skolor och förbereda ansökningsmaterialet. Helsatsens dispositionsformat är i huvudsak detsamma som den alfanumeriska dispositionen. Den största skillnaden som titeln antyder är att hela meningar krävs på varje nivå i dispositionen. Denna disposition används oftast när man förbereder en traditionell uppsats.


Decimalkonturen liknar i formatet den alfanumeriska konturen. Den extra fördelen är ett system med decimalnotation som tydligt visar hur varje nivå i konturen relaterar till den större helheten. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut. Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Allmänt skrivande Skrivprocessen Utveckla en disposition. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. Men det kommer att bli utmanande att göra. Disposition är en viktig del av skrivprocessen, och alla författare gör det för sina verk för att imponera på läsarna.


Som sagt, en översikt hjälper dig att skriva akademiska arbeten bättre och snabbare. Medan högskoleuppsatstyper är många, är den gemensamma strukturen för de flesta av dem fem stycken. Varje uppsats behöver en introduktion, stycken i texten med argument och slutsats; så, ett allmänt format för din uppsatsöversikt kommer att innehålla alla dessa komponenter. a Skriv en ämnesmening argumentet för din avhandling b Stöd detta argument: data, fakta, exempel c Förklara hur de relaterar till din avhandling. a Skriv en ämnesmening ett annat argument för din avhandling b Stöd detta argument: data, fakta, exempel c Förklara hur de relaterar till din avhandling.


a Sammanfatta alla huvudpunkter b Gör om din avhandling c Lägg till en uppmaning: vad du vill att läsarna ska göra efter att ha läst din uppsats. Som regel använder eleverna den linjära stilen när de formaterar sina uppsatskonturer. Det betyder att de rangordnar argument efter deras betydelse - från stora till mindre. Det hjälper till att undvika dubbelarbete i din uppsats. Så formatera din disposition i enlighet med det: anta att vissa människor inte vet något om det när de förbereder argument och ordnar dem i en logisk ordning. Mallar kan hjälpa dig att få en bättre uppfattning om uppsatsen. Så gör en lista över avsnitten i din uppsats och fyll i motsvarande exempel, beroende på din uppsatstyp. Hämtat från: TeacherVision. För en forskningsuppsats, överväg detta exempel:.


Som regel är den enda detalj som stör dem som frågar hur man gör en disposition för en uppsats själva processen. Eleverna förstår att en uppsatsöversikt måste specificera alla huvudpunkter och argument i deras framtida uppsats, men de tycker fortfarande att det är utmanande att skapa. Mer än så kan professorer be dig att skicka in en uppsatsöversikt för deras granskning. Läs först och främst din skrivuppgift noggrant. Se till att du förstår vilken typ av uppsats du behöver skriva, hur många argument du ska använda förutom vad som anges och hur lång din uppsats måste vara. Identifiera publiken.


Skriver du för klasskamrater? Vad vet de om ditt ämne? Skulle de hålla med om din tes? Hur kan de reagera på din information? Det kommer också att hjälpa dig att bestämma resurser att använda för forskning och bevis att välja för dina argument. Överväg trovärdiga källor som Google Scholar eller Oxford Academic för att hitta referenser till din uppsats; anteckna dem för att använda i din disposition. Ange din avhandling så att du kan se vilka ämnesmeningar du ska beskriva för din uppsats. En avhandling måste kunna argumenteras och ge tillräckligt med detaljer för att få läsare så att de kan få dem känslomässigt involverade i ditt skrivande.


Vi använde en standard alfanumerisk struktur där, men du kan också använda en decimal för din disposition för att visa hur dina idéer hänger ihop. Jämför bara:. En alfanumerisk kontur är den vanligaste, men du är välkommen att använda en decimalkontur om det verkar tydligare och bekvämare för dig. Använd gärna kompletta meningar eller bara korta fraser för varje avsnitt av din uppsats. Men om du behöver lämna in den till en professor för granskning, använd meningar. Det kommer att hjälpa honom att förstå argumenten och bevisen du kommer att använda i din uppsats. För de som är lata att läsa, här kommer en kort video:. För alla andra, börja med att beskriva din introduktion. Skriv en mening om ditt ämne och presentera din avhandling.


Ju fler detaljer du beskriver, desto lättare blir det att organisera alla tankar medan du skriver. Du kan också skriva en övergångsmening för varje stycke så att det går snabbare att strukturera och banda alla argument. Slutligen, beskriv din uppsatsslutsats. Berätta om din avhandling och skriv ett avslutande uttalande, även en mening som tar upp vikten av din avhandling och föreslår lösningar på problemet du tog upp i uppsatsen. Uppsatser är många, och du måste skriva alla i skolan och högskolan. Övertygande, förklarande, berättande - deras grundläggande struktur är densamma men med små skillnader som identifierar deras specifikationer och dina kunskaper om akademiskt skrivande.


Att förstå dessa skillnader och beskriva dina skrifter därefter är din chans att skapa perfekta verk som får höga betyg. En uppsatsöversikt är vad du behöver för att organisera informationen och inte missa något när du skriver. När du vet hur man skriver en uppsats, skapar du uppsatser bättre och snabbare. Du har alla uppsatskomponenter i åtanke. Du utvecklar kritiskt tänkande. Och du blir en bättre författare. Snälla hjälp mig att svara på den här frågan.

No comments:

Post a Comment