Monday, February 14, 2022

Uppsats för kvinnors rösträtt

Uppsats för kvinnors rösträtt



Women's Rights Movement - Kommenterade ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Term Paper Uppsats: Akademisk sökning Premier databas. Sök i kvinnlig rösträtt uppsats. Som ett resultat började kvinnor fråga varför de inte också fick rösta. Holton, S.





Liknande ämnen



Den progressiva eran började när en social rörelse sedan växte till en politisk rörelse. De tidiga progressiva avvisade socialdarwinismen, de starkastes överlevnad. Den progressiva eran var en period av utbredd social aktivism och politiska reformer över hela USA, från s till s. Huvudmålet för den progressiva rörelsen var […]. I hela världen har kvinnor nekats grundläggande mänskliga rättigheter för kvinnlig rösträtt uppsats många anledningar. En majoritet av dessa skäl var i linje med att kvinnor var underlägsna män och oförmögna att utföra uppgifter, som man trodde var endast för män.


Traditionellt var det meningen att kvinnor skulle vara de som bodde på […]. Kvinnor behandlas historiskt sämre än sina manliga motsvarigheter och detta gäller särskilt före den progressiva eran. Det var ogrundat för kvinnor att arbeta och de kvinnor som hade jobb, behandlades som andra klassens medborgare. Kvinnor tjänade inte bara mindre än män, utan den lilla lönen de gjorde gjorde att de […]. Naturligtvis exklusive frågor och dilemman. Har du någonsin stannat upp och funderat på hur samhället och världen blev kvinnlig rösträtt uppsats vad det är idag? En sak är säker.


Inledning Susan Brownell Anthony föddes den 15 februari i Adams, Massachusetts till Daniel Anthony och Lucy Read Anthony. Som liten flicka bevittnade hon det hårda arbete och skicklighet som hennes mamma och pappa exemplifierade. Daniel Anthony tillverkade bomull i sin egenbyggda fabrik och gav möjlighet till anställning till många unga kvinnlig rösträtt uppsats, […]. Mellantalets Amerika var en period av evolution och reformer. Folk uttryckte sin tro och delade den till allmänheten för att försöka kvinnlig rösträtt uppsats göra USA till det bästa landet de kände att det kunde vara. Det var verkligen fallet för aktivisten Susan B. Anthony föddes den 15 februari i Adams, […], kvinnlig rösträtt uppsats.


Sedan USA skapades har kvinnor inte haft chansen att rösta eller bli invalda. Bara män har röstat sedan Det här är på väg att förändras. Det är den 4 juni och USA:s kongress har antagit det 19:e tillägget till konstitutionen. Detta tillägg tillåter alla amerikanska […]. Kvinnor kämpade för att de skulle få rösta i valet. Susan B. Anthony, Elizabeth Cady Stanton och andra suffragister kvinnlig rösträtt uppsats framställningar […]. Kvinnor hade ingen makt att äga mark, att rösta, ingen röst i sina äktenskap och var begränsade till vad de kunde göra. Detta fick kvinnor att enas och kämpa för sin frihet som att skapa […].


Alice Paul föddes den 11 januari i Mount Laurel, New Jersey. Hon hade dött vid en ålder av kvinnlig rösträtt uppsats den 9 juli, Hennes föräldrar är William Mickle Paul I och Tacie Parry. Hon var äldst av fyra syskon, Helen, kvinnlig rösträtt uppsats, Parry och William Paul växte upp i en rik Quaker-familj. Hennes kväkare […]. Hur jämförs livet för invandrararbetarna i Jungle av Upton Sinclair med livet för migrerande arbetare idag? Livet för invandrararbetarna i boken The Jungle av Upton Sinclair jämfört med migrantarbetarnas liv idag är minimilönen. Tycker du att det var en deprimerande tid eller en sorglig tid? Deras liv var inte lätt, det var svårt. De försökte och försökte kunna rösta och det tog väldigt lång tid innan Woodrow Wilson äntligen sa något.


Gymnasiet har mycket att göra med att bli pressad att göra saker. Med tonårsflickor blir de mest pressade, med alkohol, droger, sex osv. Kvinnor har lidit mycket genom decennierna. Även om vi tyckte mycket om att prata om ämnet, var detta ett ämne som vi aldrig diskuterade offentligt. Mest […]. Resan för kvinnor att uppnå rösträtt har varit mycket lång och absolut inte lätt. Verk av tusentals kvinnor och män […], kvinnlig rösträtt uppsats. Före den progressiva eran var Amerika ett korrupt samhälle där majoriteten av befolkningen misshandlades och behandlades orättvist.


Politiken var otroligt opålitlig, eftersom stora företag verkligen skötte vad som hände i regeringen. Mot slutet av den förgyllda tidsåldern, civila kvinnlig rösträtt uppsats trött på livsstilen och laissez-faire […]. Den progressiva eran började och slutade i Kvinnor spelade en mycket viktig roll under denna tid. Många kvinnor gick med i nationella organisationer som National American Woman Suffrage Association, National Association Opposed to Woman Suffrage och National Association of Coloured Women. Alla kvinnor valde att gå med oavsett deras mångfald. Vara rik, […]. När jag växte upp kände jag alltid att något saknades. Att gå i skolan och inte kunna idrotta med killarna på rasten. Att bli tillsagd att träna på att laga mat och tvätta.


Att gå ut för att skaffa ett jobb och bli tillsagd att bara vara butikstjänsteman. Ingenting viktigt. Vi var bara där, kvinnlig rösträtt uppsats. Den […]. Tack Mr. Ordförande för att han bjudit in oss alla hit för att prata om våra rättigheter i samhället. Jag heter Madison B. Wallace och det är en ära att komma hit idag för att prata med dig, kvinnlig rösträtt uppsats. Det mesta av mitt liv har ägnats åt att kämpa för att kvinnor ska ha lika rättigheter. Anledningen till att jag […]. Den här uppsatsen kommer att handla om om jag skulle leva i och vilka politiska eller sociala förändringar jag ser. Jag tycker att det visar att […].


Lyckligtvis förändrades allt detta tack vare det 19:e ändringsförslaget. Det 19:e tillägget gav vit kvinna rätt att rösta när det antogs av kongressen och ratificerades den 18 augusti. Det 19:e tillägget är en lag som påverkade USA. på ett bra och ett dåligt sätt, kvinnlig rösträtt uppsats. Tyvärr, precis som alla […], kvinnlig rösträtt uppsats. sa Susan. Du har åtminstone några män som kämpar för det 19:e tillägget med dig, som jag. svarade Kermit. Jag önskar bara att alla […]. Genom att genomdriva militanta åtgärder, […], kvinnlig rösträtt uppsats. Som ni vet, från och med den 4 juni, har det 19:e tillägget gått igenom kongressen. Uppsats för kvinnors rösträtt även om vi kvinnor äntligen förtjänar våra förtjänta rättigheter, har det kommit till min kännedom att vi inte förtjänade dem på ett mycket respektabelt eller hedervärt sätt.


Flera män och kvinnor var inbjudna till Seneca Falls, New […]. Gläd dig, gläd dig! Som kvinnlig rösträtt uppsats denna dag blir det 19:e tillägget lag, vilket ger kvinnor rätt att rösta. Jag är James Mott, en suffragist och ordförande för Seneca Falls Convention. Även om jag dog för flera år sedan, har jag sett rörelsen växa i flera år från himlen, och idag har de åstadkommit sina kvinnlig rösträtt uppsats. Till minne […]. Varför har vi inte rätt till vår förstfödslorätt som vi fått av vår skapare av livet, kvinnlig rösträtt uppsats, frihet och strävan efter lycka?


Sedan före inbördeskriget har kvinnor kämpat för jämställdhet, marscherade min gammelmormor och valde några av de mest välkända reformisterna och kvinnliga aktivisterna för att våra röster skulle vara […]. Idag den 18 augusti, när jag sitter kvinnlig rösträtt uppsats frukostbutiken, hör jag jubel kvinnlig rösträtt uppsats firande ute när jag tar en klunk av mitt kaffe. Jag går ut och hör Yay, vi fick det äntligen! När jag tittar på kvinnan bredvid mig, firar tillsammans med folkmassan, frågar jag henne vad som är […]. Genom historien under rösträttsrörelsen behandlades kvinnor som ojämlika män. Det var med andra ord en tid då kvinnor ville säga ifrån och […], kvinnlig rösträtt uppsats. Före denna viktiga cykel av händelser behandlades kvinnor som egendom under äktenskapet.


De ansågs vara för känsliga för att förstå samhället och ansågs bara kunna ta hand om huset. Kvinnor hade vanligtvis inte en bra […]. För- och nackdelar angående det nya ändringsförslaget som vår kongress har antagit.





argumenterande uppsats



Kvinnor behandlas historiskt sämre än sina manliga motsvarigheter och detta gäller särskilt före den progressiva eran. Det var ogrundat för kvinnor att arbeta och de kvinnor som hade jobb, behandlades som andra klassens medborgare. Kvinnor tjänade inte bara mindre än män, utan den lilla lönen de gjorde gjorde att de […]. Naturligtvis exklusive frågor och dilemman. Har du någonsin stannat upp och funderat på hur samhället och världen kommit till vad det är idag? En sak är säker. Inledning Susan Brownell Anthony föddes den 15 februari i Adams, Massachusetts till Daniel Anthony och Lucy Read Anthony. Som liten flicka bevittnade hon det hårda arbete och skicklighet som hennes mamma och pappa exemplifierade. Daniel Anthony tillverkade bomull i sin egenbyggda fabrik och gav möjlighet till anställning till många unga kvinnor, […].


Mellantalets Amerika var en period av evolution och reformer. Folk uttryckte sin övertygelse och delade den till allmänheten för att försöka göra USA till det bästa landet de kände att det kunde vara. Det var verkligen fallet för aktivisten Susan B. Anthony föddes den 15 februari i Adams, […]. Sedan USA skapades har kvinnor inte haft chansen att rösta eller bli invalda. Bara män har röstat sedan Det här är på väg att förändras. Det är den 4 juni och USA:s kongress har antagit det 19:e tillägget till konstitutionen. Detta tillägg tillåter alla amerikanska […]. Kvinnor kämpade för att de skulle få rösta i valet.


Susan B. Anthony, Elizabeth Cady Stanton och andra suffragister distribuerade framställningar […]. Kvinnor hade ingen makt att äga mark, att rösta, ingen röst i sina äktenskap och var begränsade till vad de kunde göra. Detta fick kvinnor att enas och kämpa för sin frihet som att skapa […]. Alice Paul föddes den 11 januari i Mount Laurel, New Jersey. Hon hade dött vid 92 års ålder den 9 juli. Hennes föräldrar är William Mickle Paul I och Tacie Parry. Hon var den äldsta av fyra syskon, Helen, Parry och William Paul som växte upp i en rik Quaker-familj. Hennes kväkare […]. Hur jämförs livet för invandrararbetarna i Jungle av Upton Sinclair med livet för migrerande arbetare idag? Livet för invandrararbetarna i boken The Jungle av Upton Sinclair jämfört med migrantarbetarnas liv idag är minimilönen.


Tycker du att det var en deprimerande tid eller en sorglig tid? Deras liv var inte lätt, det var svårt. De försökte och försökte kunna rösta och det tog väldigt lång tid innan Woodrow Wilson äntligen sa något. Gymnasiet har mycket att göra med att bli pressad att göra saker. Med tonårsflickor blir de mest pressade, med alkohol, droger, sex osv. Kvinnor har lidit mycket genom decennierna. Även om vi tyckte mycket om att prata om ämnet, var detta ett ämne som vi aldrig diskuterade offentligt. Mest […]. Resan för kvinnor att uppnå rösträtt har varit mycket lång och absolut inte lätt. Verk av tusentals kvinnor och män […]. Före den progressiva eran var Amerika ett korrupt samhälle där majoriteten av befolkningen misshandlades och behandlades orättvist.


Politiken var otroligt opålitlig, eftersom stora företag verkligen skötte vad som hände i regeringen. Mot slutet av den förgyllda tidsåldern blev civila trötta på livsstilen och laissez-faire […]. Den progressiva eran började och slutade i Kvinnor spelade en mycket viktig roll under denna tid. Många kvinnor gick med i nationella organisationer som National American Woman Suffrage Association, National Association Opposed to Woman Suffrage och National Association of Coloured Women. Alla kvinnor valde att gå med oavsett deras mångfald. Vara rik, […]. När jag växte upp kände jag alltid att något saknades. Att gå i skolan och inte kunna idrotta med killarna på rasten. Att bli tillsagd att träna på att laga mat och tvätta.


Att gå ut för att skaffa ett jobb och bli tillsagd att bara vara butikstjänsteman. Ingenting viktigt. Vi var bara där. Den […]. Tack Mr. Ordförande för att han bjudit in oss alla hit för att prata om våra rättigheter i samhället. Jag heter Madison B. Wallace och det är en ära att komma hit idag för att prata med dig. Det mesta av mitt liv har ägnats åt att kämpa för att kvinnor ska ha lika rättigheter. Anledningen till att jag […]. Colorado: Popularism, panik och uthållighet. Inget datum. Marilley, S. Kvinnors rösträtt och ursprunget till liberal feminism i USA, Cambridge, Mass. Rösträtten tilltalar laglösa och hysteriska kvinnor. New York Times. hämtad 23 mars, , från Proquest Historical databas. Kvinnors rösträtt. Världen…. Referenser Balu, R. Mänskliga rättigheter, 22 4.


Hämtad 23 mars, , från Academic Search Premier-databasen. Hämtad 23 mars, , från Proquest Historical databas. omens rättigheter Under artonhundratalet skedde många framgångar inom kvinnors rättigheter. Som ett resultat av dessa tidiga ansträngningar åtnjuter kvinnor idag många privilegier. De kan rösta och bli kandidater till politiska val, samt äga egendom och åtnjuta ledande positioner. Under det tidiga artonhundratalet trädde kvinnorättsrörelsen i kraft. omen som Elizabeth Cady Stanton och Susan B. Anthony skapade många organisationer för jämlikhet och oberoende. Men inte ens med dessa aktivistgrupper skulle segern vara snabb eller enkel. Förändrade sociala villkor för kvinnor under det tidiga artonhundratalet, i kombination med idén om jämställdhet, ledde till födelsen av kvinnlig rösträttsrörelse.


Till exempel började kvinnor få mer utbildning och delta i reformrörelser som involverade dem i politiken. Som ett resultat började kvinnor fråga varför de inte också fick rösta. Starten på revolutionen... Arbeten Citerade Berg, Barbara. The Remembered Gate: Origins of American Feminism. New York: Oxford University Press, Degler, Carl N. Odds: Kvinnor och familjen i Amerika från revolutionen till nutid. Pessen, Edward. Jacksonian America: Society, Personality, and Politics.


Homewood, Illinois: Dorsey Press, , Ryan, Mary P. Womanhood in America: From Colonial Times to the Present. New York: New Viewpoints, Detta gjorde USA till den enda österländska nationen som kriminaliserade preventivmedel vid den tiden. Även om kvinnor och män fortsatte att illegalt få tillgång till preventivmedel, ofta med hjälp av anordningar märkta på olika sätt för preventivmedel, skulle det dröja årtionden innan preventivmedel öppet kunde användas i USA. I öppnar Margaret Sanger den första födelsekontrollkliniken i USA, men den läggs ner om 10 dagar. Det var inte förrän som det federala förbudet mot preventivmedel hävdes av en federal domare Time.


Även om kvinnor inte åtnjöt en plötslig ökning av medborgerliga rättigheter efter medborgerliga ar, är det viktigt att inse att det skedde en gradvis ökning av uppmärksamheten mot medborgerliga rättigheter och stöd för kvinnors rättigheter efter den civila ar. I , stödde National Labour Union lika lön för lika arbete, vilket var den första riktiga uppmaningen till... Prisman. Sådant stöd var inte ovanligt. omen visade hur användbara de kunde bli och genom att hävda sin kunskap tillsammans med sin kvinnliga natur visade de män att de kunde ha ett positivt inflytande på samhället. När insatsen växte blev det mer organiserat och det tog fart. I , hjälpte Lucy Stone till att etablera den amerikanska oman Suffrage Association ASA, som arbetade för kvinnors rösträtt. Föreningen blev en mäktig kraft bakom kvinnorörelsen.


Dess huvudsakliga mål var att tvinga enskilda stater att ge kvinnor rösträtt till kvinnor. I ASA gick ASA med National oman Suffrage Association, som Susan B. Anthony och Elizabeth Stanton bildades i Den nya organisationen kallades National American oman Suffrage Association, och den höll konvent, genomförde röstkampanjer och distribuerade litteratur till stöd för kvinnors rösträtt. Equal Rights-tillägget antogs i Works Cited Anthony, Susan B. html Binder, Frederick. Sättet vi levde D. Heath och Company. omen i amerikansk historia Det bidrag som kvinnan har gjort till USA genom åren är oerhört viktigt, och förmodligen inte erkänt i den grad att det borde erkännas. Denna artikel granskar och kritiserar kvinnors bidrag från fem perioder i historien: från till ; från till ; från till ; från till ; och från till idag.


omen i Amerika -- till -- Sojourner Truth Ett av de ljusaste ljusen i rörelsen för att befria slavarna var Sojourner Truth, förmodligen den mest kända personen i abolitioniströrelsen. Hon var faktiskt mycket aktiv i rörelsen för att befria slavarna före och under Civil ar, och hon hjälpte till att organisera och leda Underground Railroad-rörelsen. Underground Railroad skötte flyktande slavar bort från södra slavstater och upp till staten New York, Pennsylvania, Isconsin, Minnesota och... Works Citerad Baker, Sara Josephine.


Sara Josephine Baker: Läkare och folkhälsoarbetare. Encyclopedia Britannica. Hull House. Judiskt virtuellt bibliotek. Golda Meir. Denna offentliga synlighet hade en extremt positiv effekt på rörelsen, och nådde människor som deras mer passiva kampanj aldrig skulle ha berört. Naturligtvis var strategin att marschera på gatorna inte en typiskt förknippad med normalt kvinnligt beteende. Men genom denna fräcka taktik kunde suffragister lyfta sin offentliga bild till en position där de sågs som legitima deltagare på den offentliga politiska arenan. Åskådare började se suffragister som seriösa och värdiga och som individer som hade mod att göra offentliga framträdanden och presenterade sig för åskådare McCammon.


Mycket av effektiviteten av dessa parader berodde på det sätt på vilket de hölls. Som McCammon konstaterar var kvinnliga rösträttsparader varken festliga eller oseriösa. Kvinnorna marscherade vanligtvis i formation. De bar vita klänningar och bar skyltar och banderoller som angav varför kvinnor skulle ha rösträtt. I östliga parader, i första hand, en... Referenser Beck, E. Academic Search Premier-databas. University of Phoenix, Phoenix, AZ. Borda, J. 9 mars, Faktum är att nordvästra Indiana blev hem för flera litterära och kulturella grupper för kvinnor under andra hälften av 1800-talet Croly.


Bland dessa var The Helen Hunt Club i Cambridge City, som ursprungligen började som The Two O'clock Club, som uttalade att "med en uppriktig önskan att få en högre grad av litterär kultur, en större fond av kunskap och en bättre uppskattning av kvinnlighetens värdighet, vi förknippar oss själva som en klubb" Croly, Denna klubb begränsade sig inte ens till esoteriska sysselsättningar, utan engagerade sig aktivt i en politisk och historisk studie och analys av USA, vilket nödvändigtvis färgade deras perspektiv och upplyste dem om aktuella politiska frågor som rösträttsrörelsen Croly, Ingen mänsklig fråga existerar i ett vakuum.


Blandat med frågan om kvinnors rösträtt finner vi frågor om kvinnors utbildning, rättigheter till egendom och en värd... Verk som citeras J. Historien om Women's Club Movement i Amerika. New York, NY: H. Tillgänglig online 24 februari Anthony, och Matilda Joslyn Gage, red. History of Woman Suffrage, vol. New York, NY: Fowler and Wells, Publishers, Stapler, ed. Årsbok för kvinnors rösträtt. New York: National Woman Suffrage Pub. Kvinnor kallade till vittne av Nancy a. Hardesty, andra upplagan Dagens bibliska feminister omtolkar de ursprungliga skrifterna med hänvisning till kvinnor medan de försöker hitta religiösa skäl för sina handlingar.


Ett exempel på detta är Women Called to Witness: Evangelical Feminism in the Nineteenth Century av Nancy Hardesty, liksom andra författare som Lucretia Mott, Grimke-systrarna och Elizabeth Cady Stanton. Det antyds av boken att motivationen för kvinnor som ledde kampen för nykterhet, kvinnlig prästvigning, avskaffande och kvinnlig rösträtt i början av artonhundratalet var från deras evangeliska kristna tro. Författaren bevisar att den traditionella, evangeliska aktivisten var lika intelligent som den kristna feministen. Skillnaderna mellan offentliga och privata, manliga och kvinnliga, och politik och religion som definierades genom den industriella evolutionen var... Referenser Hardesty, Nancy A.


Kvinnor kallade att vittna: evangelisk feminism under 1800-talet. Nashville: Abingdon Press. Hon är dotter till Alice Walker, som skrev Color Purple. Hon tog sin mors flicknamn vid en ålder av Rebecca tog examen cum laude från Yale University i , och gick vidare till att vara med och grunda Third Wave Foundation. Hon anses vara en av de grundande ledarna för tredje vågsfeminismen. Förutom hennes medverkande redaktörskap för Ms. Magazine, Walkers arbete har också publicerats av tidskrifterna Harper's, Essence, Glamour, Interview, Buddhadharma, Vibe, Child och Mademoiselle. Hennes förhållande till sin mamma har varit ansträngt på grund av olika offentliga anklagelser som den yngre Walker riktade mot henne. Ändå tror vissa att Rebecca kanske inte hade varit lika känd eller mäktig idag utan hennes band till den berömda Alice Walker.


Jennifer Baumgardner är en framstående röst för kvinnor och flickor. Hon arbetar som författare, talare och aktivist. Under , arbetade hon som den yngsta redaktören på Ms. kvinnor i den amerikanska est under estward-rörelsen. Specifikt kommer den att diskutera historiska bevis för att stödja ståndpunkten att rörelsen västerut verkligen förändrade amerikanska kvinnors traditionella roller, precis som den förändrade den amerikanska. omen att resa västerut under estwardrörelsen skapade möjligheter för sig själva, blev aktiva i näringslivet och politiken och skapade nya och spännande liv för sig själva. Dessa kvinnor förändrade hur Amerika såg på kvinnor och hur kvinnor såg på sig själva, vilket förmodligen var den viktigaste förändringen av alla.


Den österriktade rörelsen började i början av s, efter att upptäcktsresande Lewis och Clark öppnade den första leden från St. Louis Missouri till Oregon, och visade att resor över land var möjliga, om inte svåra. Migranter började bege sig till Oregon och andra områden i est redan på 20-talet - i själva verket var de första kvinnorna som korsade Continental Divide Eliza... Works Cited Armitage, Susan och Elizabeth Jameson. Kvinnornas väst. Norman, OK: University of Oklahoma Press, Butler, Anne M. Ovanliga vanliga kvinnor: vanliga liv i väst. Logan, UT: Utah State University Press, Morris, Esther och Carrie Chapman Catt. Lincoln, NE: University of Nebraska Press, Myres, Sandra L. Westering Women and the Frontier Experience, Ray Allen Billington, et al. Albuquerque: University of New Mexico, omen till historia omen har bidragit till världens historia från tidernas begynnelse.


Deras berättelser finns i legender, myter och historieböcker. Drottningar, martyrer, helgon och kvinnliga krigare, vanligen kallade Amazonas omen, sprider författare, konstnärer och politiska och sociala hjältar vår mänskliga historia. Genom , flyttade kvinnor in på den offentliga arenan, eftersom moraliska reformer blev kvinnors angelägenhet, när de kämpade för bostäder för invandrarbosättningar, kämpade och kämpade för rätten att försörja sig och stod upp mot hoten från lynchmobben. Åren som börjar i är kända som den civila eran och början på den industriella revolutionen.


Det var en tid av stora förändringar, särskilt för afroamerikanska kvinnor som Harriet Tubman och Sojourner Truth. omen har verkligen kommit länge... Verk citerade kvinnor i amerikansk historia. Encyclopedia Britannica Online. En tillgänglig Bryson, Donna. 14 september, s 3A. Lloyd, Marion. 28 augusti, , s A6. Primär källmaterialanalys: Harriet Tubman Mrs. Sarah H. Bradford skrev en liten bok i syfte att samla in pengar för att gynna Harriet Tubmans ansträngningar att köpa ett hus och försörja sig själv och sina åldrande föräldrar Introduktion. Denna bok komponerades omedelbart innan Bradford seglade mot Europa och dess publiceringskostnader täcktes av flera välgörare. Boken är anmärkningsvärd eftersom den är skriven av en hittills abolitionist och suffragist som hade blivit bekant med Harriets arbete på tunnelbanan genom vänner och kollegor.


Berättelserna som Bradford inkluderade i boken bekräftades av oberoende källor och representerar därför en samling konton som beskriver Harriets kamp för att flytta hennes familj och andra slavar norrut till friheten i Kanada längs den underjordiska järnvägen. För att underbygga sanningshalten i dessa berättelser inkluderar Bradford i förordet flera brev som intygar Harriets bidrag, inklusive ett från... Verk som citeras Bradford, Sarah H. Scener i Harriet Tubmans liv. Salem, NH: Ayer Company, Miller, Anne Fitzhugh och Miller, Elizabeth Smith. Miller NAWSA Suffrage Scrapbooks, Scrapbook Library of Congress, Rare Book and Special Collections Division, Washington, D.


Centrum för lagarkiv, Riksarkivet, ca. Dessa var de trettonde, fjortonde och femtonde ändringsförslagen. Det trettonde tillägget som godkändes under året förklarade slaveriet olagligt Parker, sålunda blev alla kvinnor som tidigare var förslavade fria och fick skydd av mänskliga rättigheter. Det fjortonde tillägget förklarade att alla födda i U. S var ett juridiskt U. S medborgare och bör inte berövas sina rättigheter inklusive alla slavar. Dessutom lade lagen till att alla manliga amerikanska medborgare hade rätt att rösta Anderson. Slutligen fanns det det kontroversiella femtonde tillägget, som antogs i. Tillägget gav svarta amerikanska män rösträtt genom att ange att rättigheterna för U. S medborgare att delta i val får inte vara...


Kvinnors isolering Trots att de representerar hälften av den mänskliga befolkningen, fick kvinnor tills helt nyligen inte samma rättigheter och friheter som män. Dessutom, i stora delar av världen idag förblir kvinnor marginaliserade, befriade från rösträtt och maktlösa, och även kvinnor i USA fortsätter att utsättas för otillbörlig diskriminering, vare sig det är på arbetsplatsen, i hemmet eller i populärkulturen. Detta bör dock inte tas som en bortse från kvinnors hårt kämpade prestationer sedan , eftersom kvinnor under de mellanliggande åren har lyckats få ett antal viktiga rättigheter och fördelar. I synnerhet, efter att ha tillbringat artonhundratalet i stort sett isolerade inom den inhemska sfären, vann kvinnor under loppet av nittonhundratalet rösträtten, rätten till lika lön och bostad och frihet över sin egen kropp i form av preventivmedel.


Genom att undersöka historien om dessa viktiga utvecklingar kan man... Referenser Adams, C. Kvinnors rösträtt: En primär källas historia för kvinnorättsrörelsen i Amerika. New York: Rosen Publishing Group. Chen, L. Nya utvecklingar kring likalönelagen. Equality, Diversity and Inclusion: An International Journal, 17 1 , Gordon, L. Kvinnors moraliska egendom: En historia av födelsekontrollpolitik i Amerika. De hävdade att kvinnor inte skulle ha någon reformerande effekt på landet eftersom de skulle rösta med sina män i motsats till vad de hävdade tidigare. I stater där de redan hade omröstningen hade de inte gjort någon skillnad. Slutligen hävdade de att kvinnor egentligen inte ville ha rösten i alla fall. Denna sista anklagelse hade viss sanning i sig. Anthony observerade att apatin hos de flesta kvinnor om omröstningen var det största hindret för rörelsen.


President Theodore Roosevelt sa att kvinnor skulle få rösta när "kvinnor som helhet visar något speciellt intresse för saken" Woloch Terborg-Penn påpekar att svarta kvinnor mellan och medelklassen blev aktiva i saken. Hon konstaterar att svarta feminister aldrig kunde förbise frågan om rasism; för dem handlade det inte bara om att vara kvinnor; deras färg var en viktig orsak till... Constitution och Susan B. Anthony var väldigt upprörd över det. För det första hade rörelsen för kvinnors rösträtt kraftfullt stött avskaffandet av slaveriet långt före och, naturligtvis, under inbördeskriget; och nu när svarta var fria och fick rösträtt även om många svarta i Amerika inte riktigt fick rösta förrän Voting ights Act garanterade deras rätt att rösta innan kvinnorna i Amerika fick rösträtt.


För en annan sak var många kvinnor redan utsträckta till det maximala när det gäller tålamodet över sin brist på rösträtt. Enligt en artikel på www. com Kvinnors historia: Susan B. Anthony, "Några av Susan B. Anthonys skrifter var ganska rasistiska med dagens mått mätt. Referenser Om. Anthony; Seneca Falls Convention; Förklaring om känslor. Historien om den amerikanska suffragiströrelsen Det är möjligt att tidig amerikansk historia skulle läras ut väldigt annorlunda idag om den baseras på historieböcker som denna. För att spela djävulens advokat skulle det kanske ha funnits kvinnliga historiker som höll med om männens beslut, kvinnliga historiker som inte trodde på sina medkvinnors handlingar. Dessa historier skulle också ha haft en inverkan på dagens perspektiv på den perioden.


På samma sätt, vad skulle ha hänt om ämnet kvinnors jämställdhet hade täckts av en berömd kvinnlig historiker som inte stödde den suffragistiska saken? De tidiga s såg några kvinnor, kallade anti-suffragister, som var starkt emot att ge rösten till sitt kön. Dessa kvinnor var rädda för förändring och trodde att familjen skulle falla isär om kvinnor kunde rösta. De var också rädda för att rösträtten skulle överbelasta kvinnor som redan är belastade av sina egna många ansvarsområden. De kallade suffragisterna kommunister, bland annat... Referenser Citerade Des Jardins, Julie.


Women and the Historical Enterprise in America: Gender, Race, and the Politics of Memory, -- Chapel Hill: University of North Carolina Press, Sherr, Lynn. Misslyckande är omöjligt. New York: Random House, Weatherford, Doris. En historia om den amerikanska suffragiströrelsen. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO, Andra såg dock saker annorlunda. Det kanske tydligaste sättet att komma till en förståelse av WKK:s status som antingen en oberoende eller en hjälporganisation är att undersöka de två gruppernas centrala filosofier. Medan WKKK:s ledning i stort stödde den rasistiska och religiösa politiken för den större Ku Klux Klan -- i. En misstro eller rent hat mot svarta, katoliker och judar - det fanns farhågor om att även "protestantiska män... sannolikt skulle vara 'oböjliga' i opposition till jämställdhet eftersom de gynnades direkt av den nuvarande situationen" Blee, pp.


Med tanke på denna nivå av misstro och oförsonliga skillnader verkar det osannolikt att de mest högljudda, pålitliga och långvariga medlemmarna i WKKK ansåg sig vara en del av samma organisation som mannen de såg som sina förtryckare. Även om de arbetar tillsammans med Ku Klux Klan och använder många... Referens Blee, K. Kvinnor i Klan. Los Angeles: University of California Press. Till exempel kunde Sylvy ha bestämt sig för att följa med mannen och lämna sitt liv på landsbygden. Hon kunde ha lämnat livet i fattigdom och åkt tillbaka till staden. Hade hon gjort detta val visste hon att hon aldrig skulle behöva oroa sig för pengar igen. Men efter att ha kommit från staden ursprungligen kände hon också till den personliga friheten som hon skulle ge upp. Hon kände att om hon gick bort med gästen kunde hon lära sig att tjäna, följa och älska honom, "som en hund älskar" Jewett, a White Heron, Harper Series, p.


Denna rad sammanfattar förtrycket av den urbana kvinnan i slutet av s. Jewett berättar mycket för sina läsare om hennes känslor om social klass och kvinnors politiska ställning under hennes tid. Hon framställer kvinnor som "anhängare" av män. Hon anspelar på kvinnans ställning som mannens "tjänare". Hon jämför... Referenser McQuade, D. Harper singelvolym av amerikansk litteratur 3:e upplagan. Sarah Orney Jewett, a White Heron, s. New York: Longman. Susan Anthony är en nyckelfigur i den här tidens kvinnorättsrörelse. Hon efterlyste ökat kvinnors antagning i läraryrket. Hon kampanjade också för lika lön för manliga och kvinnliga slavar samt bättre skydd för kvinnliga arbetare genom fackföreningar som hon blev en del av Susan B.


Anthony House, n. Dessa radikala förändringar i kvinnlighetens sfär återspeglas i kvinnors konstnärliga prestationer. Fredrika Bremer, till exempel, en svenskfinländsk infödd som reste till USA för att lära sig om kultur och kvinnors ställning, skrev mycket om slaveri. Hertha, ett av Bremers nyckelverk, är en roman som skildrar historien om en kvinna som gick bortom traditionella kvinnliga rollförväntningar. Detta tros ha påverkat parlamentet i juridiska reformer rörande kvinnors rättigheter Lewis, Kvinnors kamp för lika rättigheter som definierade 1800-talet undgick inte...


Referenser Conner Prairie Women in the s. html den 25 april, Lewis, J. Fredrika Bremer. Hämtas från. omen's Rights Movement I The s In A People's History of the United States börjar Zinn sin berättelse om kvinnors frigörelse med rörelsen för kvinnors rösträtt i början av 1900-talet. Men, enligt Zinn, även efter att kvinnor fick sin röst, mättes deras identitet fortfarande till stor del av deras framgång med att leva upp till de idealiserade förebilderna som fru och mor fram till den öppna feministiska rörelsen i slutet av 2000-talet. Fram till dess var den enda gången som kvinnor fick bryta den traditionella stereotypa formen av kvinnlighet och hemlighet under perioder som krig, inbördesstrider eller extrema ekonomiska förhållanden. Zinn, Zinn ger i sin redogörelse en detaljerad beskrivning av händelserna som inträffade i s.


omen av alla åldrar deltog aktivt i medborgarrättsrörelsen på sextiotalet, som på sätt och vis lade grunden för att kvinnor kollektivt uttryckte sina... Verk Citerat Friedan, Betty. Rossi, Alice. Skillnaden i inkomst mellan män och män. kvinnliga hushållsöverhuvuden är slående. Analys av folkräkningsdata visade att cirka trettio procent av hushållen som leddes av vita män levde i fattigdom, jämfört med knappt tretton procent ett decennium senare. För kvinnor levde mer än hälften i fattigdom i ; vid , den figur avslog till trettio - åtta procent. Välståndet i s var inte allmänt åtnjuts. Kvinnliga hushållsöverhuvuden i slutet av decenniet hade det inte bättre än sina manliga motsvarigheter tio år tidigare.


Finansiering för anständiga, billiga hem var lätt tillgänglig för militärer som återvände från andra världskriget. Coontz hävdade att denna boom i bostadsägande ledde till "allt mer genomgripande och sofistikerad marknadsföring [som] bidrog till socialt konstruerade uppfattningar om "behov" och till oöverträffade nivåer av konsumentskulder Edwards. Det var nya konsumentvärden som hjälpte till att driva mödrar... Referenser Coontz, S. Så som vi aldrig var: amerikanska familjer och nostalgifällan. Delmont, S. En kvinnas plats i utbildningen. Storbritannien: Avebury. Edwards, M. Hemägande, överkomliga priser och mödrars förändrade arbets- och familjeroller.


Social Science Quarterly, 82 2 , I jämställda lagen om lika lön mellan män och kvinnor enligt lag, men gällde inte många typer av anställningar som administratörer, yrkesverksamma och chefer. Följande år, avdelning VII i Civil Rights Act om förbjuden diskriminering på grund av kön och ras, i samband med skapandet av Equal Employment Opportunity Commission EEOC för att upprätthålla anställningsrättigheter och rätta till lagöverträdelser i detta avseende. Homofobi, begränsningar av jämställdhet och utrymme för framtida förbättringar: Idag åtnjuter amerikanska kvinnor de flesta av samma rättigheter och privilegier och män, även om vissa ojämlikheter fortfarande kvarstår. I praktisk mening ligger kvinnornas löner fortfarande avsevärt efter många av sina manliga motsvarigheter när det gäller löner i icke-reglerade anställningsområden.


Ett av de områden där medborgerliga rättigheter och privilegier fortfarande återspeglar betydande ojämlikhet är samkönade fackföreningar. Medan vissa stater erkänner jämställdheten mellan samkönade par... Kvinnors historia Tidens gång betecknar inte nödvändigtvis framsteg: kvinnor gjorde få märkbara sociala och ekonomiska framsteg och nästan inga politiska eller juridiska framsteg mellan de europeiska bosättningarna i Jamestown fram till slutet av återuppbyggnadseran i Faktum är att de flesta indiankvinnor förlorade en betydande grad av makt och status på grund av påtvingandet av europeiska sociala värderingar på deras traditionella kulturer.


Afrikanska kvinnor, förda till den nya världen mot sin vilja och i träldom, åtnjöt inte heller frukterna av sociala framsteg. Vita kvinnor av europeisk härkomst gjorde dock vissa framsteg under loppet av mer än två århundraden av tidig amerikansk historia. Skilsmässolagar blev mer gynnsamma för kvinnor, som under loppet av dessa få århundraden alltmer kunde frigöra sig från våldsamma, missbrukande eller otillfredsställande fackföreningar. Emellertid var lagar om skilsmässa ett av de enda rättsliga framstegen... eftersom anställda uppfattade att kvinnor fick ekonomisk hjälp från antingen fäder eller män, förblev lönerna låga.


Detta skapade svåra situationer för kvinnor som var det enda stödet för sig själva och eventuella barn de hade. Dessutom, även om dessa evenemang öppnade sysselsättningsmöjligheter för kvinnor, representerade dessa jobb en svängdörr eftersom de vanligtvis slutade sina jobb antingen när de gifte sig eller när deras första barn föddes Craig et. Detta uppmuntrade arbetsgivare att hålla kvinnor i lågavlönade jobb med lite ansvar. utöver uppfattningarna om att kvinnor var tillfälliga och kostsamma arbetstagare, nekades kvinnor ofta det enda som, mer än något annat, kunde ha ökat deras anställningsmöjligheter: utbildning:.


Under långt in på 1800-talet var det få kvinnor som fick en gymnasieutbildning. Detta innebar att även om ett universitet var villigt att ta emot kvinnliga studenter, var det få om några som skulle... Bibliografi Craig, Graham, Kagan, Ozment och Turner. Världscivilisationernas arv. New Jersey: Pearson Hall, Tilly, Louise a. Kvinnors rösträtt Författaren till denna rapport har ombetts att ge en kort uppsats som fokuserar på några speciella ämnen när den relaterar till kvinnor och deras plats och funktion inom rösträttsrörelsen såväl som andra strävanden för lika rättigheter, inklusive inom militären, arbetskraften och så vidare. De speciella händelser och ämnen som kommer att beröras kommer att inkludera kvinnor och arbete, kvinnors nya avtal, arbete för seger: kvinnor och krig, kvinnor i militären och arbetande kvinnor i krigstid.


Medan kvinnor fortfarande står inför jämställdhetsrelaterade kamper nu, var det mycket värre för dem i och efter och till och med i vissa av. När det kommer till kvinnor och arbete är orsakerna till deras långsamma framsteg under hela USA:s existens och längre bort det inte svårt att ta reda på. Visst, kvinnor... USA:s högsta domstol dömde till förmån för Illinois och hävdade att det fjortonde tillägget endast var utformat för att skydda mot rasdiskriminering..." Gibson, , Background to Muller v. Oregon avsnitt ¶ 1. Domstolen slog fast att det fjortonde tillägget inte inkluderade skyddet av kvinnors rättigheter. Följande skildrar justitie Bradleys samstämmiga åsikt om Bradwells Man är, eller borde vara, kvinnans beskyddare och försvarare.


Den naturliga och riktiga skyggheten och delikatessen som hör till det kvinnliga könet passar det uppenbarligen olämpligt för många av det civila livets yrken. Konstitutionen för familjeorganisationen, som är grundad i den gudomliga förordningen, liksom i sakens natur, indikerar den inhemska sfären som den som egentligen hör till kvinnlighetens domän och funktioner. Kvinnans främsta öde och uppdrag är att uppfylla ädla och godartade ämbeten som hustru och mor. Detta är lagen... Könsdiskriminering och lagen: orsaker. Columbia University Press. New York. Den mexikanska staten visar tydligt hur den rådande politiska kulturen kan forma och ge riktning åt politiska institutioner.


De politiska institutionerna i Mexiko liknar de i USA, men som Cornelius och Craig noterar, vad som verkar vara lika på pappret är inte detsamma i drift eftersom den rådande politiska kulturen är enpartistyre på alla nivåer: "Tills nyligen , har urvalet som kandidat för det officiella partiet varit liktydigt med val, förutom i vissa kommuner och en handfull kongressdistrikt där oppositionspartierna är så starka att de inte kan ignoreras" Cornelius och Craig Systemets rådande egenskaper återfinns i följande vanliga element...


Verk Citerade Burnaby, Barbara och Thomas Ricento. Språk och politik i USA och Kanada: Myter och verkligheter. Mahwah, New Jersey: Lawrence Erlbaum Associates, Camp, Roderic Ai. Politik i Mexiko: auktoritarismens nedgång. Carroll, Michael P. 26 mars, En av anledningarna till bildandet av National Organization for Women var det faktum att det, trots lagstiftning som Equal Pay Act of , fortfarande fanns många skillnader i hur kvinnor behandlades både i regeringssalarna och på kontoren. och styrelserum i företagsvärlden. hans lag antogs av kongressen för att säkerställa jämställda löner baserade på kön, men många kvinnliga aktivister blev arga över det faktum att lagstiftningen inte riktigt efterlevdes, och företag kom ofta undan med skillnader i lön och till och med i anställningsmetoder.


Artikel VII i Civil Rights Act av var ännu mer svepande i sitt fördömande av diskriminerande metoder baserade på kön i många affärsfrågor, inklusive anställning, löner, bankbeslut, etc. men trots en sådan svårvunnen lagstiftning är frågan om jämställdhet i detta land fortfarande långt ifrån över. National Woman Suffrage Association bildades i , med fokus på att uppnå en grundlagsändring som ger kvinnor i USA rösträtt. American Woman Suffrage Association bildades under samma år, och dess ansträngningar var inriktade på att uppnå individuella statliga ändringar eller lagar som tillåter kvinnor att rösta - en taktik som skulle visa sig vara mer framgångsrik i flera decennier.


I , men här hade fortfarande inte gjorts några betydande framsteg, och en mer radikal grupp bildades. Congressional Union for Women's Suffrage var mer högljudd i sin kamp, ​​men förringade också färgade kvinnor som ett sätt att behålla populariteten i södern. Kampen fortsätter med sådana organisationer som National Organization for Women, som grundades i s i ett försök att etablera verklig jämställdhet och frihet från diskriminering för kvinnor. Denna lag antogs av kongressen för att säkerställa jämställda löner baserat på kön, men många kvinnliga aktivister blev arga över det faktum att lagstiftningen inte riktigt efterlevdes, och företag kom ofta undan med skillnader i lön och till och med i anställningsmetoder. Avdelning VII i Civil Rights Act av var ännu mer svepande i sitt fördömande av diskriminerande metoder baserade på kön i många affärsfrågor, inklusive anställning, löner, bankbeslut, etc.


Den första kvinnan valdes in i kongressen i , och kampen för jämställdhet inom själva regeringen har varit i full kraft sedan dess. För närvarande finns det sjutton kvinnliga U. Senatorer och sjuttiofyra kvinnor mätta i representanthuset, vilket är det högsta antalet kvinnor som någonsin tjänstgjort i U. Kongress i nationens historia. Nancy Pelosi är också den första kvinnliga talmannen i kammaren, en mycket mäktig politisk position och andra efter vicepresidenten när det gäller uppstigning till presidentskapet. Ändå, med tanke på att dessa siffror representerar mycket mindre än hälften av de tillgängliga kongressplatserna, är det tydligt att jämställdhet egentligen inte är en stat som har uppnåtts när det gäller kön. Kampen för kvinnors rättigheter och jämställdhet fortsätter dock med mer politisk kraft idag, tack vare arbetet från tidigare.


kvinnors rättigheter var föga erkända. Som en kreativ källa till mänskligt liv var hon begränsad till hemmet som fru och mor. Dessutom ansågs hon intellektuellt, känslomässigt och andligt underlägsen människans Comptons, till och med elak, som i fallet med mytiska Pandora, som släppte lös plågor och elände i en låda. Detta var det tidiga konceptet av kvinnan i väst som ett komplement till mannen, även om kvinnan i öst inte var utan egendom och individuella rättigheter och friheter. Likaså var en kvinna underställd man och kunde inte äga egendom, kunde inte gifta om sig och pojkar föredrogs framför flickor.


Ut när vissa rättigheter tilläts, som under medeltiden, visade en kvinna vad hon kunde åstadkomma. En kvinna från en aristokratisk familj eller linje, till exempel, hade makt och prestige som en man i hennes klass. Englands drottning Elizabeth i... Bibliografi Barry, Ursula. Genusfrågor och den irländska nationella handlingsplanen för sysselsättning. Slutrapport. Forsknings- och resurscentrum för kvinnors utbildning. Dublin: University College, tillgänglig pdf Compton's Interactive Encyclopedia. Kvinnors historia i Amerika. News Media, Inc. htm Evans, Karen. Övervinna hinder för kvinnors tekniska utbildning. The Commonwealth of Learning, Det följdes av fler rekordstora flygningar. Hennes historia, å andra sidan, avbröts med hennes flygning som slutade i hennes mystiska försvinnande Amelia Earhart Webbplats n.


Earharts berättelse speglar verkligen att många kvinnor under denna period av amerikansk historia var engagerade i aktiviteter som först märktes som maskulin till sin natur. Earharts prestation återspeglade känslan av jämställdhet mellan män och kvinnor som länge har kämpats för av kvinnor från den tidigare historien. Mot ett mer aktivt politiskt deltagande Vi har sett hur speciella sociohistoriska drag av 1800-talet – dessa är stärkandet av kvinnors utbildningsmöjligheter såväl som de arbetsmöjligheter som följde med de industriella förändringarna under denna period, gav plats för kvinnors efterfrågan på lika deltagande i den politiska sfären. Under det tidiga 1900-talet var kvinnor inflytelserika i välfärdsförespråkande, särskilt i formuleringen och...


Referenser Academy of Achievement. Amelia Earhart webbplats. Betka, Mark. kvinnors status under de pre- och postrevolutionära dagarna. Tidningen berör också kvinnors nuvarande status för att visa hur förändringarna som ägde rum på 1800-talet slutligen påverkade amerikanska kvinnors liv på 1900-talet. KVINNORS STATUS I AMEICA UNDER 1600- OCH 1800-TALEN Kvinnor i USA har arbetat hårt för att uppnå någon form av jämställdhet med sina manliga motsvarigheter inom alla verksamhetsområden. Sociala ekonomiska och politiska förhållanden har genomgått en massiv förändring sedan landet nådde frihet i Kvinnor var en kraftigt förtryckt del av samhället på 1600- och 1700-talen, det fanns ingen rösträtt för dem och de hölls utanför väpnade styrkor och andra företag.


Detta resulterade i brist på ekonomiska resurser för kvinnor, vilket ytterligare sänkte deras ställning i landet, eftersom de var tvungna att vara beroende... Referenser VIRGINIA ROHAN, personalskribent, AMERICAN HISTORY'S GLASS CEILING. Kvinnorörelsen Under det tidiga 1800-talet drevs förespråkande för lika rösträtt av få människor. Frances Wright förespråkade först offentligt kvinnors rösträtt i en omfattande serie föreläsningar. I genomförde Ernestine ose en liknande föreläsningsserie, som så småningom resulterade i en personlig utfrågning inför New York Legislature. Framställningen innehöll dock bara fem namnunderskrifter och avslogs därefter.


Den första riktiga kvinnorörelsen markerar den 13 juli som dess början. Elizabeth Cady Stanton och fyra kvinnliga vänner hade en diskussion om de begränsningar som samhället ålagt dem på grund av deras kön. Flera dagar senare valde denna grupp ett datum för att hålla ett konvent för att diskutera "kvinnors sociala, civila och religiösa tillstånd och rättigheter. Elizabeth Cady Stanton konstruerade ett dokument med titeln "Declaration of... Referenser Hektor, L. Florence Nightingale och kvinnorörelsen: vän ​​eller fiende? Nurs Inq, 1 1 , Morgan, T.


Utbildning och medicinsk praxis av Dr. James McCune Smith, den första svarta amerikanen som innehaft en medicinsk examen. J Natl Med Assoc, 95 7, Ramirez, F. Från kvinnlig rösträtt till reproduktionsrätt? Tvärnationella överväganden. Int J. Comp Sociol, 38 , Stodart, K. En pionjär för omvårdnad. Nurs NZ, 1 6, historien om League of Women Voters börjar med rätta med själva starten av Women's Movement och kampen för befrielse i USA. Under USA:s tidiga historia fanns det liten, om någon, respekt för principerna om kvinnors rättigheter. I ett intensivt patriarkalt samhälle en man"

No comments:

Post a Comment