Monday, February 28, 2022

Uppsats för självrespekt

Uppsats för självrespekt



Var intresserad av andra människor, var redo att spendera tid med dem för att lära sig något nytt. Dessa är individer som vägrat acceptera situationen som den är, har stått utanför sina bekvämlighetszoner och investerat sin tid och sina resurser på att skydda och bevara miljön. Det betyder att om självrespekt är ett väsentligt inslag i självrespektuppsats mentalt frisk man, då är reaktion på respekt eller dess frånvaro i relationer med en annan person programmerad i relationer från allra första början. Följ reglerna som håller ordning på livet, självrespektuppsats. Bra uppsats om lärarkursdatum.





Citera denna sida



Joan Didionförfattare, självrespektuppsats, journalist, och stilikon, dog i dag efter en lång tids sjukdom. Uppsats för självrespekt var 87 år gammal. Hon skrev det inte till en ordräkning eller en radräkning, utan till en exakt teckenräkning. En gång, i en torrperiod, självrespektuppsats, Jag skrev med stora bokstäver över två sidor i en anteckningsbok att oskulden upphör när man blir fråntagen villfarelsen att man tycker om sig själv. Även om jag nu, några år senare, förundras över att ett sinne som är på utgång med sig själv ändå borde ha gjort en noggrann notering av alla sina darrningar, minns jag med pinsam klarhet smaken av just den askan. Det handlade om malplacerad självrespekt. Jag hade inte blivit invald i Phi Beta Kappa.


Detta misslyckande kunde knappast ha varit mer förutsägbart eller mindre tvetydigt. Jag hade helt enkelt inte betygen men jag var nervös av det; Jag hade på något sätt trott mig själv som en sorts akademiker Raskolnikov, märkligt befriad från orsak-verkan-relationer som hämmade andra. Även om situationen redan då måste ha haft den ungefärliga tragiska storleken av Scott Fitzgeralds misslyckande att bli president för Princeton Triangle Club, självrespektuppsats dagen då jag inte gjorde Phi Beta Kappa markerade ändå slutet på något, och oskuld kan mycket väl vara ordet för det, självrespektuppsats. Jag förlorade övertygelsen om att lampor alltid skulle bli gröna för mig, den trevliga vissheten om att dessa ganska passiva dygder som hade vunnit mig godkännande som barn automatiskt garanterade mig inte bara Phi Beta Kappa-nycklar utan lycka, ära och kärleken till en god man helst en korsning mellan Humphrey Bogart i Casablanca och en av Murchisons i en proxy kamp; förlorat en viss rörande tilltro till totemkraften hos gott uppförande, rent hår och beprövad kompetens på Stanford-Binet-skalan.


Till sådana tveksamma amuletter hade min självrespekt fästs, och jag ställde mig den dagen inför det uppsluppna underverket av någon som har stött på en vampyr och inte hittat några girlanger av vitlök till hands. Även om att bli tillbakadriven på sig själv i bästa fall är en orolig affär, snarare som att försöka korsa en självrespektuppsats med lånade meriter förefaller det mig nu vara det enda villkoret som är nödvändigt för början av verklig självrespekt. Trots de flesta av våra plattityder är självbedrägeri fortfarande det svåraste bedrägeriet. Charmen som fungerar på andra räknas inte till någonting i den där förödande väl upplysta bakgränden där man håller uppdrag med sig själv: inga vinnande leenden duger här, inga vackert ritade listor med goda avsikter.


Med den desperata smidigheten hos en sned faro-dealer som ser Bat Masterson på väg att skära sig in i spelet, blandar man blixtsnabbt men förgäves genom sina markerade kort – den vänlighet som gjorts av fel anledning, den uppenbara triumfen som inte hade inneburit någon verklig ansträngning, den till synes heroiska handling som man hade skämts över. Det dystra faktumet är att självrespekt inte har något att göra med andras godkännande – som trots allt lätt nog blir lurade; har ingenting att göra med rykte - vilket, som Rhett Butler sa till Scarlett O'Hara, är något som människor med mod kan klara sig utan.


Att klara sig utan självrespekt är å andra sidan att vara en ovillig publik av en till en oändlig hemmafilm som dokumenterar ens misslyckanden, både verkliga och inbillade, med färska filmer som skarvas in för varje visning. Att leva utan självrespekt är att ligga vaken någon natt, utom räckhåll för varm mjölk, fenobarbital, självrespektuppsats, och den sovande handen på täcket, räknar upp synderna av uppdrag och underlåtenhet, förtroendena som svikits, löftena subtilt brutna, gåvorna oåterkalleligt bortkastade genom lättja eller feghet eller slarv. Hur länge vi än skjuter upp det så lägger vi oss till slut ensamma i den där notoriskt obekväma sängen, den vi bäddar själva. Om vi ​​sover i det eller inte beror förstås på om vi respekterar oss själva eller inte, självrespektuppsats.


Att protestera mot att vissa ganska osannolika människor, vissa människor som omöjligt kunde respektera sig själva, verkar sova tillräckligt lätt är att missa poängen helt, lika säkert som de människor missar det som tror att självrespekt nödvändigtvis har att göra med att inte ha säkerhet. nålar i ens underkläder. Det finns en vanlig vidskepelse på att "självrespekt" är en slags charm mot ormar, något som håller dem som har det inlåsta i någon oförstörd Eden, borta från konstiga sängar, ambivalenta samtal och problem i allmänhet, självrespektuppsats. Det gör det inte alls. Det har ingenting med saken att göra, utan handlar istället om en separat fred, en privat försoning.


Även om den vårdslösa, självmordsbenägna Julian English in Appointment in Samarra och den vårdslösa, obotligt ohederliga Jordan Baker i The Great Gatsby verkar lika osannolika kandidater för självrespekt, hade Jordan Baker det, Julian English gjorde det inte. Med det geni för boende som oftare ses hos kvinnor än hos män, tog Jordan sin egen åtgärd, gjorde sin egen fred, självrespektuppsats, undvek hot mot den freden: "Jag hatar slarviga människor", sa hon till Nick Carraway, självrespektuppsats. Precis som Jordan Baker har människor med självrespekt modet av sina misstag. De vet priset på saker. Om de väljer att begå äktenskapsbrott, springer de inte sedan, med dåligt samvete, för att ta emot förlåtelse från de orättade parterna; inte heller klagar de i onödan över orättvisan, den oförtjänta förlägenheten av att bli utnämnd till korrespondent.


Om de väljer att avstå från sitt arbete – säg att det är manusförfattande – till förmån för att sitta runt Algonquin-baren, undrar de inte bittert varför Hacketts, och inte de, gjorde Anne Frank. Kort sagt, människor med självrespekt uppvisar en viss tuffhet, en sorts moralisk nerv; de visar vad som en gång kallades karaktär, självrespektuppsats, en kvalitet som, även om den är godkänd i abstrakt, ibland tappar mark till andra, mer omedelbart förhandlingsbara dygder. Måttet på dess glidande prestige är att man tenderar att tänka på det bara i samband med hemtrevliga barn och med amerikanska senatorer som har besegrats, helst i primärvalet, för omval.


Icke desto mindre är karaktären – viljan att ta ansvar för sitt eget liv – källan från vilken självrespekten kommer. Självrespekt är något som våra morföräldrar, oavsett om de hade det eller inte, visste allt om. De hade ingjutit i dem, unga, en viss disciplin, känslan av att man lever genom att göra saker man inte särskilt vill göra, genom att lägga rädslor och tvivel åt sidan, genom att väga omedelbara bekvämligheter mot möjligheten till större, till och med immateriella, bekvämligheter. Det verkade för artonhundratalet beundransvärt, men inte anmärkningsvärt, självrespektuppsats, den kinesiska Gordon självrespektuppsats på en ren vit kostym och höll Khartoum mot Mahdi; det verkade inte orättvist att vägen till fri mark i Kalifornien involverade död och svårigheter och smuts.


I en dagbok som fördes under vintern antecknade en emigrerande tolvåring vid namn Narcissa Cornwall kyligt: ​​"Far var upptagen med att läsa och märkte inte att huset fylldes med konstigt Uppsats för självrespekt tills mor talade om det. Indianer var helt enkelt en del av donnée. I en eller annan skepnad är indier alltid det. Återigen är det en fråga om att inse att allt som är värt att ha har sitt pris. De är villiga att investera något av sig själva; de kanske inte spelar alls, men när de spelar vet de oddsen, självrespektuppsats. Den typen av självrespekt är en disciplin, en sinnesvana som aldrig kan förfalskas utan kan utvecklas, tränas, lockas fram.


Det föreslogs en gång för mig att jag, som ett motgift mot gråt, stoppade mitt huvud i en papperspåse. Som självrespektuppsats händer, finns det en sund fysiologisk orsak, självrespektuppsats, något med syre att göra, för att göra precis det, men den psykologiska effekten ensam är oöverskådlig: det är extremt svårt att fortsätta att inbilla sig Cathy i Wuthering Heights med huvudet i en Food Fair-påse. Det finns ett liknande fall för alla små discipliner, oviktiga i sig; tänk dig att behålla någon form av svimning, commiserativ eller köttslig, i en kall dusch. Men dessa små discipliner är bara värdefulla i den mån de representerar större.


Att säga att Waterloo vann på Etons spelplaner är självrespektuppsats att säga att Napoleon kan ha räddats av ett kraschprogram i cricket; att ge formella middagar i regnskogen vore meningslöst om inte levande ljus som flimrade på lianen framkallade djupare, starkare discipliner, värderingar ingjutna långt innan. Det är en sorts ritual som hjälper oss att komma ihåg vem och vad vi är. För att komma ihåg det måste man ha känt till det. Att ha den känslan av sitt inneboende värde som, på gott och ont, utgör självrespekt, är potentiellt att ha allt: förmågan att särskilja, att älska och att förbli likgiltig. Att sakna det är att vara låst inom sig själv, paradoxalt nog oförmögen till vare sig kärlek eller likgiltighet, självrespektuppsats. Om vi ​​inte respekterar oss själva, tvingas vi å ena sidan att förakta dem som har så få resurser att de kan umgås med oss, så lite uppfattningar att vi förblir blinda för våra ödesdigra svagheter.


Å andra sidan, vi självrespektuppsats speciellt i trängsel för alla vi ser, nyfiket fast beslutna att leva ut – eftersom vår självbild är ohållbar – deras falska föreställningar om oss. Vi smickrar oss själva genom att tänka att detta tvång att behaga andra är en attraktiv egenskap: en gåva för fantasifull empati, bevis på vår villighet att ge. Naturligtvis kommer vi att spela Francesca till Paolo, Brett Ashley till Jake, Helen Keller till någons Annie Sullivan: inga förväntningar är för felplacerade, ingen roll är för löjlig. På nåd av dem vi inte kan självrespektuppsats hålla i förakt, vi självrespektuppsats roller dömda att misslyckas innan de påbörjas, varje nederlag skapar ny förtvivlan över nödvändigheten av att spå och möta nästa krav som ställs på oss.


Det är det fenomen som ibland kallas alienation från jaget. I dess framskridna skeden svarar vi inte längre i telefon, för någon kanske vill ha något; den där självrespektuppsats kunde säga nej utan att drunkna i självförbråelse är en idé främmande för detta spel. Varje möte kräver för mycket, sliter sönder nerverna, dränerar viljan, och spöket av något så litet som ett obesvarat brev väcker en sådan oproportionerlig skuld att ens förnuft blir föremål för spekulationer bland ens bekanta. Att tilldela obesvarade brev sin rätta vikt, att befria oss från andras förväntningar, att ge oss tillbaka till oss själva – där ligger den stora, den unika kraften i självrespekt. Utan den upptäcker man så småningom skruvens sista varv: man springer iväg för att hitta sig själv, självrespektuppsats hittar ingen hemma.


Ämnen Joan Didion.





dulce et decorum est uppsatser



En sådan definition innebär följande egenskaper av respekt:. Oavsett vad innehållet i relationer är, vad de är och hur de uttrycks. Det kan vara kärlek, formella, sexuella, släktingar, kön och andra relationer. Det finns till exempel formell respekt mot chef, gamla människor, kvinnor eller män och så vidare. Eller demonstrativ respekt, det vill säga smicker i enkla ord, orsakas av personliga syften. Det viktigaste är att det inte spelar någon roll om en person har sådana egenskaper som framkallar önskan att respektera just denna person. Det verkar som att definitionen av självrespekt är ganska enkel. Detta är respekt för dig själv, för din egen personlighet.


Självrespekt innebär närvaro av sådana idéer om dig själv som är dina fördelar, enligt ditt sinne. Så självrespekt är kännetecknet för varje personlighet. Självrespekt i verkliga livet kan förlora endast den person som upplevt eller upplever patologiska förändringar i personligheten. Det betyder att om självrespekt är en väsentlig egenskap hos en mentalt frisk man, så är reaktion på respekt eller dess frånvaro i relationer med en annan person programmerad i relationer från första början. Person kan bara inte vara slarvig eller kan inte ignorera en sådan form av relationer som respekt.


Dessutom, eftersom denna form är en del av relationernas väsen mellan människor, är den också basen för relationer. Se verkligen på alla relationer: beroende på om respekt är närvarande eller frånvarande, har de helt olika former. Det kan till och med leda till att frånvaro av respekt kan stoppa relationer eller förvandla dem till mycket negativa. Efter att ha insett vad självrespekt är, efter att ha accepterat det som en egenskap hos vilken personlighet som helst, kan vi ge en exakt definition av mänsklig respekt. Respekt och självrespekt är processer för utvärdering. Faktum är att vi respekterar en person när vi värderar honom högt i allmänhet eller av någon anledning. Var uppmärksam, det är verkligen viktigt, vi kanske börjar respektera någon från första början och först en tid senare kommer vi att upptäcka många positiva egenskaper som verkligen väcker respekt.


Eftersom vår respektlöshet är samma som dålig utvärdering av en person. Så om du vill ha bra relationer med någon bör du respektera denna person och ha åtminstone positiv, och bättre hög självrespekt. Idag kan vi höra väldigt ofta att någon har låg självkänsla. Särskilt psykologer älskar att använda denna term. Även om vanligtvis människor med extremt hög självkänsla söker hjälp av psykologer och hävdar att andra människor inte älskar, inte respekterar och inte uppskattar dem. Respekt är ett erkännande av en persons dygder, försiktig, taktfull behandling av en annan person, uppmärksamhet på dennes intressen, idéer, erkännande av rättigheter jämställdhet. Självrespekt är respektfullt bemötande av dig själv, din personlighet. Det händer att någon kan ändra sin inställning till dig och sluta kommunicera.


Misströsta inte, koncentrera dig inte på dig själv och dina problem. Kom ihåg att det finns människor som alltid är redo att hjälpa dig. Din egen självbehandling är också mycket viktig. Du bör se personlighet i dig själv, och inte offer för omständigheter eller misshandel av andra människor. Hur kan du hjälpa dig själv? Det finns universella tips som vi vill dela med dig av. De är användbara för alla. Att följa dessa tips hjälper dig att få självrespekt och respekt för andra människor. Var uppmärksam på dem som omger dig, släktingar, vänner, grannar, kollegor.


Tänk på hur du kan vara användbar och behövd för andra. Kommunicera, försök att se något bra i varje person. Kom ihåg det och kommer att kunna behandla alla som lärare, som kan ge dig ny erfarenhet och kunskap. När det finns respekt finns det också ömsesidig förståelse. Respektera råd och åsikter från andra personer. Om du behöver korrigera någon, visa först din respekt och korrigera sedan. I det här fallet blir det lättare att hålla med dig. Relationer blommar på marken av tillit och respekt. Så kommunicera med att inse att varje man har inre värdighet. Visa respekt för andra och du kommer att visa självrespekt. Var ärlig mot andra. Ärlighet innebär att du säger vad du tycker och gör som du säger.


Ärlighet bidrar till utvecklingen av goda relationer, eftersom den förkunnar respekt och djupt förtroende för andra. Var ansvarig. Ta ansvar och avsluta något du påbörjat. Detta är en fantastisk möjlighet att utveckla dina förmågor och talanger. Det är viktigt att känna ansvar för resultatet av dina handlingar. Du kan inte bara acceptera bra resultat och skylla på andra när resultatet är negativt och undvika ansvar. Kom ihåg att andra tittar på dig och kommer att göra detsamma. Låt oss börja med att definiera exakt vad självrespekt är. Enligt Merriam-Websters Collegiate Dictionary är innebörden av självrespekt "hänsyn till ens egen ställning eller position. En ordentlig respekt för sig själv som människa. Till exempel när en person fortsätter att slå ner sig själv och alltid tror att han inte kan göra något utvecklar han en lägre känsla av självrespekt.


Så småningom kommer den personen att tänka så lågt om sig själv att han inte kommer att kunna fungera ordentligt i livet eftersom han kommer att vara så deprimerad hela tiden. Han kommer också att utnyttjas eftersom han inte kommer att ha tillräckligt med respekt för sig själv för att säga nej till någon. Han kommer att börja tro vad han tror är sant även om det inte är det och ofta på Fortsätt läsa den här uppsatsen Fortsätt läsa. Växla navigering MegaEssays. Sparade uppsatser. Ämnen i papper. Exempel uppsatser. Självrespekt. Fortsätt läsa den här uppsatsen Fortsätt läsa Sida 1 av 6. Nästa sida. Fler uppsatser:. APA MLA Chicago Självrespekt.

No comments:

Post a Comment