Tuesday, March 22, 2022

Platon allegori av grottan essä

Platon allegori av grottan essä



Essä om Platons allegori över grottorden 8 sidor öppet dokument. Grottan öppnas bakom dem där det brinner och mellan elden finns en gångväg där människor går och håller i alla möjliga föremål; statyer, bilder av djur, träd mm. För det tredje, kedjorna eller bojorna som håller fångarna. De misslyckas också med att skilja mellan verkliga föremål och illusioner som falska nyheter eller fakta. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? I Platons Euthyphro, platon allegori av grottan essä, Sokrates har dömts på anklagelser om ogudaktighet och vill förstå det så att han kan avgöra om hans handling är from eller ogudaktig.





Relaterade dokument



Grundförutsättningen här är att visa oss förhållandet mellan utbildning och sanning. Han hävdar att både fångarna och andra människor är felutbildade eller okunniga, och för att uppnå sann objektiv kunskap måste vi få den genom filosofiska resonemang. Processen att gå ut ur grottan handlar om upplysning mot sann förståelse. Processen i hans berättelse skildras som en av kamp och obehag. Det kräver hjälp och ibland kraft för att gå vidare. Platon antyder att det alltid kommer att finnas kamp när man konfronterar sanningen och att det inte är lätt att bli utbildad.


Fången som lämnar grottan ifrågasätter sin tro, där fångarna som fortfarande är fastkedjade accepterar sin tro och lever i okunnighet, även när de möter motstånd från den frigivna fången som försöker hjälpa dem. Här antyder Platon att inte alla har förmågan att tänka filosofiskt, att det finns vissa människor som inte är villiga att möta sin tro och som är bekväma med att leva i okunnighet. Hur det fungerar. När människor lever i okunnighet och stannar i ett begränsat perspektiv blir de mer benägna att bli manipulerade och använda. Många tror att Platon diskuterar den underliggande kampen mellan samhället och regeringen. På så sätt har regeringen mer makt och mer pengar i processen. Det betyder att filosofer som tillägnat sig etisk dygdkunskap är bäst på att leda samhället så att det fungerar som bäst, och att dessa filosofer har de bästa avsikterna eftersom de är baserade på kunskap och inte åsikter.


Han hävdar att de största härskarna för samhället är de som är baserade på utbildning, erfarenhet och objektiv sanning. Det kommer alltid att finnas korruption och även om vi kan uppnå ett samhälle och platon allegori av grottan essä liknande en som Platon beskriver, platon allegori av grottan essä, skulle det hålla? Även om vi inte kan bilda ett perfekt samhälle baserat enbart på dygd och etik, bör vi alltid försöka förbättra oss själva, samhället och andra människor omkring oss. Allegory of the Cave ger hopp om att överskrida okunnighet och nå sanningen. För Platon allegori av grottan essä, utbildning är en transformativ process, det är en kamp och det förändrar din tillvaro som helhet.


Han trodde att alla är kapabla att lära sig endast om de har viljan att lära, önskan. Med hjälp av en lärare kunde han förstå verkligheten och utveckla sin karaktär mot sanningen. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





uppsatser om uthållighet



Individer luras att tro att livet de lever är det bästa livet som skulle kunna vägra andra idéer. När den förrymde fången återvände till grottan för att informera de andra om träden, varelserna, rymden och den riktiga solen, trodde de att han var galen och tog honom inte på allvar. Hur det fungerar. Föräldrarna och skolorna som lär sina barn falska saker, önskan att hitta den perfekta älskaren och religioner som tvingar tankarna på en idé. Dessa idéer är inte verkliga utan bara bilder som visas på grottväggen av våra lurade sinnen.


Genom att lyssna på Platon och arbeta tillsammans för att upptäcka de sanna livsformerna kommer världen att byggas mer som en enhet och avslöja en sann känsla av tillfredsställelse i livet. Även om den här idén kan vara sann, kan den vara farlig hur du närmar dig den för människor. I berättelsen tvingade fången plötsligt all information på de andra på en gång och gjorde dem rasande vilket ledde till fara. Platon visste från det förflutna att människor inte ville höra att de hade fel från filosofen som utbildade honom, Sokrates.


Sokrates krävde hela tiden att hans väg var rätt och om du inte följde den så är du en dåre. Sokrates dödades så småningom och det förändrade hur Platon ville informera andra. Han trodde att om man erkänner okunnigheten om en idé och utvecklar idén med någon som vet lite mer skulle det resultera i det bästa resultatet. Det var inte så fången agerade och kunde ha fått ett annat resultat om han hade närmat sig situationen på rätt sätt. Fångarna agerade inte i förnekelse eftersom de trodde att den förflyttade hade helt fel, de ville bara inte erkänna att de hade fel och behövde förändring. Detta relaterar till hur människor agerar idag, de förnekar alla andra sätt eftersom deras sätt är bäst.


Detta är en stor anledning till varför världen är uppdelad i olika länder. Platon säger att vi borde växa från varandra och hitta den absoluta sanningen tillsammans istället för att bevisa att våra okunniga sätt fungerar bäst. Filosofer som Aristoteles kanske inte håller med om denna idé och säger att verkligheten inte finns i former utan finns i livet. Aristoteles tror att våra sinnen är en av de speciella sakerna med livet och är sanna och inte konstgjorda. Aristoteles trodde på mänsklig sanning och trodde inte att vi behövde hitta verkligheten utan styra den på rätt sätt. Därför påstod han att det vi tror att vi har lärt oss genom sinnena inte är något annat än en enkel åsikt. För att ha verklig kunskap om något måste vi få den kunskapen genom filosofisk uppfattning.


Hur det fungerar. Ända sedan dagen vi föddes har vi tänkt på otaliga saker, oavsett om de var rätt fel. Vi människor är ungefär som fångarna i grottan. Det samhälle vi lever i idag kan förblindas och lätt luras. Oavsett om det är av regeringen, lärare, mentorer, föräldrar, religiösa ledare och speciellt media. Sociala medier berättar inte bara för folk vad de vill höra, utan de börjar också hjärntvätta folk. Många tror att allt de ser i media är korrekt, bara för att de sett det på tv eller sociala medier. Till exempel ser tjejer idag så mycket falska reklam med modeller eller kändisar.


För att möta andra människors tillfredsställelse med hur du ska se ut måste du vara smal, lång, färgade ögon etc.

No comments:

Post a Comment