Friday, January 14, 2022

Hur man skriver en bra analytisk uppsats

Hur man skriver en bra analytisk uppsats



Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen. Att välja rätt bevis kan vara avgörande för att bevisa ditt argument, men din analys av det beviset är lika viktigt, hur man skriver en bra analytisk uppsats. Huvudsyftet med kroppsstyckena är att bevisa avhandlingens uttalande. Kolla in våra topprankade doktorandbloggar här: GRE Online Prep Blog GMAT Online Prep Blog TOEFL Online Prep Blog. Om du pratar om vetenskaplig forskning är det en nödvändighet att överväga den vetenskapliga metoden. Om du har massor av grammatiska fel kommer allt det fantastiska arbete du har gjort med att skapa din analytiska uppsats att gå förgäves. Kolla in den här listan med 31 litterära enheter för att lära dig mer!





Välj ditt test



Allmän utbildning. Behöver du skriva en analytisk uppsats för skolan? Vad skiljer den här typen av uppsatser från andra typer, och vad måste du ta med när du skriver din egen analytiska uppsats? I den här guiden bryter vi ner processen för att skriva en analytisk uppsats genom att förklara nyckelfaktorerna som din uppsats behöver ha, ge dig en översikt som hjälper dig att strukturera din uppsats och analysera ett komplett analytiskt uppsatsexempel så att du kan se vad en färdig uppsats ser ut. Innan du börjar skriva en analytisk uppsats måste du veta vad den här typen av uppsats är och vad den innehåller. Analytiska essäer analyserar något, ofta men inte alltid en text eller en film.


Istället för att sammanfatta tar en analytisk uppsats vanligtvis ett snävare fokus och tittar på områden som huvudteman i verket, hur författaren konstruerade och stödde sitt argument, hur uppsatsen använde litterära anordningar för att förbättra sina budskap, etc. Snarare är ditt mål att ha tillräckligt med analys och exempel så att styrkan i ditt argument är tydlig för läsarna. Förutom typiska uppsatskomponenter som en introduktion och avslutning, kommer en bra analytisk uppsats att innehålla:. Nedan följer en disposition du kan följa när du strukturerar din uppsats, och i nästa avsnitt går vi in ​​mer i detalj på hur du skriver en analytisk uppsats. Din introduktion kommer att innehålla:. Din analytiska uppsats kommer vanligtvis att ha tre eller fyra kroppsstycken, som var och en täcker en annan analyspunkt. Kroppsstycken kommer att innehålla:.


Börja med att omformulera din avhandling och sammanfatta de viktigaste punkterna du gjorde i uppsatsen. Någon som bara läser din slutsats borde kunna komma iväg med en grundläggande idé om vad din uppsats handlade om och hur den var uppbyggd. En slutsats kommer att innehålla:. Följ dessa fem tips för att dela upp skrivandet av en analytisk uppsats i hanterbara steg. Alla dessa steg använder den färdiga analytiska uppsatsen i nästa avsnitt som exempel. Innan du bestämmer dig för ett analytiskt uppsatsämne, gör lite research för att se till att du har tillräckligt med exempel för att stödja din analys. Du måste välja ett ämne som låter dig analysera temat. Du kan skriva om hur Steinbeck använde litterära anordningar genom hela boken, men i uppsatsen nedan valde jag att bara fokusera på kapitlen mellan kalärerna eftersom de gav mig tillräckligt med exempel.


Att ha ett smalare fokus kommer nästan alltid att resultera i ett stramare och mer hur man skriver en bra analytisk uppsats uppsats och kan göra sammanställningen av exempel mindre överväldigande. När du börjar skriva, kom ihåg att varje mening i din analytiska uppsats bör relatera till din avhandling, hur man skriver en bra analytisk uppsats. I det analytiska uppsatsexemplet nedan är avhandlingen den sista meningen i första stycket den traditionella platsen för den. Hur Steinbeck använde litterära anordningar i kapitlen mellan kalorierna för att visa hur grova migranter kunde ha det. Kristallklart. Det är här du bestämmer huvuddelen av din analys - informationen som gör din uppsats till en analytisk uppsats.


Min föredragna metod är att lista alla idéer jag kan komma på, sedan undersöka var och en av dem och använda de tre eller fyra starkaste för din uppsats. En bra tumregel är att ha ett kroppsstycke per huvudpunkt. Den här uppsatsen har fyra huvudpunkter, som var och en analyserar olika litterära redskap Steinbeck använder för att bättre illustrera hur svårt livet var för migranter under Dust Bowl. De fyra hur man skriver en bra analytisk uppsats enheter och deras inverkan på boken är:. Nu när du har dina huvudpunkter måste du säkerhetskopiera dem. Alla bevis som skulle fungera för en vanlig forskningsartikel fungerar här. I det här exemplet citerade jag flera stycken från The Grapes of Wrath i varje stycke för att stödja mitt argument.


Du bör kunna backa upp alla påståenden du gör med bevis för att få en stark uppsats. Skapa ett inledande stycke som avslutas med avhandlingen, gör ett huvudstycke för var och en av dina huvudpunkter, inklusive både analys och bevis för att backa upp dina påståenden, och avsluta det hela med en slutsats som sammanfattar din avhandling och huvudpunkterna och eventuellt förklarar ämnets övergripande betydelse. Ett sätt Steinbeck illustrerar kopplingarna som alla invandrare hade och de kamper de ställdes inför är genom att avstå från att använda specifika titlar och namn i sina kapitel mellan kalärerna. Medan The Grapes of Wrath fokuserar på familjen Joad, visar kapitlen mellan kalärerna att alla migranter delar samma kamp och triumfer som Joads.


Inga enskilda namn används i dessa kapitel; istället hänvisas personerna till som en del av en grupp. Genom att använda generiska termer, hur man skriver en bra analytisk uppsats, Steinbeck visar hur migranterna alla är sammanlänkade eftersom de har gått igenom samma upplevelser. De klagomål som begicks mot en familj begicks mot tusentals andra familjer; misshandeln sträcker sig långt utöver vad paret Joads upplevde. The Grapes of Wrath hänvisar ofta till vikten av att komma samman; hur, när människor ansluter till andra deras makt och inflytande multipliceras oerhört. Genom hela romanen har målet för migranterna, nyckeln till deras triumf, varit att förenas.


Hundratusentals migranter flydde till det förlovade landet Kalifornien, men Steinbeck var medveten om att enbart siffror var opersonliga och saknade den passion han önskade hur man skriver en bra analytisk uppsats spridning. Steinbeck skapade interkalärkapitlen för att visa det enorma antalet människor som lider, och han skapade familjen Joad för att väcka medkänsla från läsarna. Eftersom läsarna kommer att sympatisera med Joads, blir de mer känsliga för migranternas kamp i allmänhet. Men John Steinbeck gjorde ofta klart att Joads inte var en isolerad händelse; de var inte unika.


Deras kamp och triumfer var en del av något större. Att avstå från specifika namn i sina kapitel mellan kalärerna gör att Steinbeck kan hur man skriver en bra analytisk uppsats omfattningen av de grymheter som begåtts mot migranter. Steinbeck skapar också betydande paralleller till Bibeln i sina mellanlagskapitel för att förbättra hans skrivande och karaktärer, hur man skriver en bra analytisk uppsats. Genom att använda enkla meningar och stiliserad skrift frammanar Steinbeck bibliska ställen. Under hela sin roman gör John Steinbeck kopplingar till Bibeln genom sina karaktärer och berättelse. Svältande migranter blir mer än utblottade lösdrivare; de är nu det utvalda folket som flyr till det förlovade landet.


När en bortglömd man dör ensam och obemärkt, blir det en tragedi. Det är lätt för människor att känna förakt för sjabbiga vagabonder, men att koppla dem till en så grundläggande aspekt av kristendomen framkallar sympati från läsare som annars skulle ha ignorerat migranterna som så många andra människor gjorde. Den enkla, outbildade dialog Steinbeck använder bidrar också till att skapa en mer ärlig och meningsfull representation av migranterna, och den gör migranterna mer relaterbara till läsarna. Steinbeck väljer att korrekt representera migranternas språk för att tydligare illustrera deras liv och få dem att verka mer som äkta papper än bara karaktärer i en bok. Det finns flera grammatiska fel i den enstaka meningen, men den förmedlar tydligt den förtvivlan som migranterna kände sig bättre än en tekniskt perfekt mening.


Vredens druvor är avsedda att visa de allvarliga svårigheter som migranterna står inför, så Steinbeck använder en tydlig, pragmatisk skrivstil. Skildringen av migranterna som ofullkomliga genom sitt språk gör dem också lättare att relatera till. Upprepade gånger i The Grapes of Wrath gör de rika det uppenbart att de föraktar migranternas svåra situation. De rika, inte otur eller naturkatastrofer, var den framträdande orsaken till lidandet för migrantfamiljer som Joads. Därmed vänder sig Steinbeck till de mindre välmående för stöd i sin roman. I The Grapes of Wrath använder John Steinbeck metaforer, särskilt om naturen, för att illustrera stämningen och den övergripande situationen för migranter, hur man skriver en bra analytisk uppsats.


Under större delen av boken beskrivs landet som dammigt, kargt och dött. Mot slutet dock; översvämningar kommer och landskapet börjar förändras. Denna beskrivning erbjuder en skarp kontrast från tidigare hur man skriver en bra analytisk uppsats som var fyllda av förtvivlan och förstörelse. Men i slutet av kapitlet har regnet fått nytt liv att växa i Kalifornien. Det nya gräset blir en metafor som representerar hopp. När migranterna är osäker på hur de kommer att överleva vintern, ger gräset en trygghet. Berättelsen om migranterna i kapitlen mellan kalärerna liknar den om Joads. I slutet av romanen bryter familjen isär och har tvingats fly från sitt hem.


Men både boken och det sista kapitlet mellan kalärerna slutar på en hoppfull ton efter att så mycket lidande har inträffat. Steinbeck bekräftar att uthållighet, även när problemen verkar oöverstigliga, leder till framgång, hur man skriver en bra analytisk uppsats. Att avstå från att använda specifika namn och termer gör det möjligt för Steinbeck att visa att många tusentals migranter led av samma fel. När Steinbeck skriver i migranternas ofullkomliga dialog skapar han en mer korrekt skildring och hur man skriver en bra analytisk uppsats migranterna lättare att relatera till för en mindre välbärgad publik. Metaforer, särskilt relaterade till naturen, stärker teman i The Grapes of Wrath genom att förstärka stämningen Steinbeck vill att läsarna ska känna vid olika punkter i boken.


Sammantaget förbättrar de interkalära kapitlen som Steinbeck inkluderar sin roman genom att göra den mer minnesvärd och förstärka de teman som Steinbeck omfattar genom hela romanen. Steinbeck skrev The Grapes of Wrath för att lyfta fram grymheter mot migranter, och genom att använda litterära anordningar effektivt påminner han kontinuerligt läsarna om sitt syfte. Den här uppsatsen håller sig ganska nära den vanliga analytiska uppsatsen. Det börjar med en introduktion, hur man skriver en bra analytisk uppsats, där jag valde att använda ett citat för att starta uppsatsen. Jag ger sedan lite bakgrund om The Grapes of Wrath och dess teman innan jag avslutar inledningsstycket med min avhandling: att Steinbeck använde litterära anordningar i interkalära kapitel för att visa hur grova migranter hade det.


Vad gör detta analytiska uppsatsexempel bra? Till att börja med innehåller den allt som en stark analytisk uppsats borde, och det gör det lätt att hitta. Dessutom gör uppsatsen ett bra jobb med att ta en djupgående titt på problemet som introduceras i avhandlingen. Fyra vägar Steinbeck hur man skriver en bra analytisk uppsats litterära anordningar diskuteras, och för vart och ett av exemplen ges och analys tillhandahålls så att läsarna kan förstå varför Steinbeck inkluderade dessa anordningar och hur de hjälpte till att forma hur läsarna såg på migranter och deras svåra situation.


Var kan denna uppsats förbättras? Jag tror att den svagaste kroppsparagrafen är den tredje, hur man skriver en bra analytisk uppsats, den som diskuterar hur Steinbeck använde ett enkelt, grammatiskt felaktigt språk för att både korrekt avbilda migranterna och göra dem mer relaterbara för läsarna. Paragrafen försöker beröra båda dessa orsaker och blir något ofokuserad som ett resultat. Det hade varit bättre för det att fokusera på bara en av de orsakerna troligtvis hur det gjorde migranterna mer relaterbara för att bli tydligare och mer effektiva. Den här uppsatsen kan också förklara de utdrag som ingår mer och hur de relaterar till de poänger som görs.


Detta är kanske särskilt sant i det andra stycket, det som diskuterar likheter med bibliska ställen. Ytterligare analys av citaten skulle ha stärkt den. Vad är en analytisk uppsats? En kritisk analytisk uppsats analyserar ett ämne, ofta en text eller film. Analysdokumentet använder bevis för att stödja argumentet, till exempel utdrag ur stycket hur man skriver en bra analytisk uppsats skrivande. Alla analytiska uppsatser inkluderar en avhandling, analys av ämnet, hur man skriver en bra analytisk uppsats, och bevis för att stödja den analysen. Att läsa analytiska uppsatsexempel kan också ge dig en bättre känsla för hur du strukturerar din uppsats och vad du ska inkludera i den.


Lär dig om olika skrivstilar i skolan?





orsak och påverkan uppsats



När du svarar på frågor som leder till analys, om du stöter på något som motsäger argumentet, låt ditt kritiska tänkande förfina argumentet. Exempel: Om man undersökte ytterligare bevis om djuraktivism och det stod klart att våld ibland är den mest effektiva åtgärden, skulle argumentet kunna modifieras. Utan sådana aggressiva handlingar kan djurens rättigheter ses i ett bättre ljus. Följande är några mönster som ofta finns i avsnitt av svag eller tom analys. Erbjuder ett nytt faktum eller bevis i stället för analys. Även om det är möjligt att erbjuda två bevis tillsammans och analysera dem i förhållande till varandra, försvagar argumentet att helt enkelt erbjuda ytterligare ett bevis som ett stöd för analys.


Att berätta för läsaren vad som händer härnäst eller ett annat nytt faktum är ingen analys. Enligt PETA behövs inte jakt längre för näring som det en gång var och det utgör nu våldsam aggression. Använder en alltför partisk ton eller upprepar påståenden snarare än att analysera. Exempel: Enligt PETA uppskattar Jane Goodall Institute att 5 schimpanser dödas av tjuvjägare årligen. Denna löjliga siffra bevisar att våld mot djur rättfärdigar våldsamt aktivistiskt beteende. Avvisar bevisningens relevans.


Att ta fram en stark punkt och sedan flytta bort från den istället för att analysera den kan få bevis att verka irrelevanta. Exempel: Paul Watson uteslöts från Greenpeaces ledning. Ändå bör hans vision om aktivism lovordas. Anstränger logik eller skapar en generalisering för att komma fram till det önskade argumentet. Att få bevis att passa dina behov snarare än att engagera sig i ärligt kritiskt tänkande kan skapa felaktigheter i argumentet och sänka din trovärdighet. Det kan också göra argumentet förvirrande. Exempel: Vissa företag deltar i användningen av alternativ till djurförsök. Erbjuder råd eller en lösning utan att först ge analys. Att berätta för en läsare vad som bör göras kan vara bra, men förklara först hur bevisen gör att du kan komma fram till den slutsatsen.


Exempel: Greenpeace uppger att de försöker rädda valar genom att placera sig mellan valfångstskeppet och valen, och de har lyckats få mediastöd, men alla som är en sann aktivist måste gå längre och utsätta valfångare på spel. För följande sammankopplingar av bevis och analys, identifiera vilka undvikande åtgärder som görs och kom med en exakt fråga som skulle leda till bättre analys. Föreställ dig att din arbetsuppsats är som följer: meddelandekommunikation kom till liv för att föra människor närmare varandra, för att göra det lättare att hålla kontakten och i vissa fall har de. Men oftare verkar dessa kommunikationsformer pressa människor isär eftersom de är mindre personliga.


Meddelanden driver helt klart isär människor. Faktum är att i USA idag finns det uppskattningsvis ,, trådlösa abonnenter. Bevis visar att en person är mer benägen att först etablera kommunikation med någon du är intresserad av via textmeddelanden eller en form av onlinemeddelanden via Facebook, Myspace, e-post eller snabbmeddelanden. Människor tycker att dessa kommunikationsmedel är mindre stressande. Detta beror på att de är mindre personliga. Det här sättet att kommunicera är mycket nytt, med textmeddelandes popularitet som har skjutit i höjden inom bara de senaste fem åren, uppfinningen av snabbmeddelanden har blivit populärt genom AOL som börjar i , och webbplatser som Myspace och Facebook har invaderat våra datorer inom bara de senaste 5 åren.


Oavsett denna förändring av kommunikationsteknik, för dessa kommunikationsformer inte människor samman. På födelsedagar, om du är på Facebook, blir din vägg översvämmad av grattis på födelsedagen, vilket är trevligt. Men om en av dina nära vänner eller kanske ett syskon bara önskar dig en grattis på födelsedagen på Facebook, kommer du förmodligen att känna dig lite lurad. Det är viktigt att veta var du står i dina relationer, och om personen faktiskt är viktig för dig bör du ta dig tid att ringa dem i den här typen av situation.


Dessa ickeverbala signaler inkluderar kroppsspråk, ansiktsuttryck, ögonrörelser och kontakt, hållning, gester, användning av beröring som kram eller handslag, röstintonation, talhastighet och informationen vi samlar in från utseende Applebaum, telefonsamtal kan eliminera en del av dessa problem. Detta visar att vänskap har förlorat all mening. argumenterar med ton och använder en generalisering 2. introducerar nya bevis och använder generaliseringar 3. avfärdar bevis 4. ger råd eller en lösning och avfärdar bevis 5. argumenterar med ton och ger råd 6. använder en generalisering. Skicka in Site Search Search. Föregående Nästa. Om oss Människor Nyheter och evenemang MWrite Projects. U-M LSA avdelningar och enheter Majors och minderåriga LSA Gateway.


Skrivguider Minor i skrivande Förstaårs skrivkrav Skrivpriser. Internationella studenter Peer Writing Consultant Program Skrivkrav på övre nivå. Avhandling ECoach Fellows Seminarium Write-Togethers. DSP Instruktörsresurser Uppsökande, konsultationer och workshops Undervisningsresurser. M-Write Seminar for Engaged Learning Sweetland Library. Alumngalleri. En slutsats kommer att innehålla:. Följ dessa fem tips för att dela upp skrivandet av en analytisk uppsats i hanterbara steg. Alla dessa steg använder den färdiga analytiska uppsatsen i nästa avsnitt som exempel. Innan du bestämmer dig för ett analytiskt uppsatsämne, gör lite research för att se till att du har tillräckligt med exempel för att stödja din analys.


Du måste välja ett ämne som låter dig analysera temat. Du kan skriva om hur Steinbeck använde litterära anordningar genom hela boken, men i uppsatsen nedan valde jag att bara fokusera på kapitlen mellan kalärerna eftersom de gav mig tillräckligt med exempel. Att ha ett snävare fokus kommer nästan alltid att resultera i en stramare och mer övertygande uppsats och kan göra att sammanställa exempel mindre överväldigande. När du börjar skriva, kom ihåg att varje mening i din analytiska uppsats bör relatera till din avhandling. I det analytiska uppsatsexemplet nedan är avhandlingen den sista meningen i första stycket den traditionella platsen för den.


Hur Steinbeck använde litterära anordningar i kapitlen mellan kalorierna för att visa hur grova migranter kunde ha det. Kristallklart. Det är här du bestämmer huvuddelen av din analys - informationen som gör din uppsats till en analytisk uppsats. Min föredragna metod är att lista alla idéer jag kan komma på, sedan undersöka var och en av dem och använda de tre eller fyra starkaste för din uppsats. En bra tumregel är att ha ett kroppsstycke per huvudpunkt. Den här uppsatsen har fyra huvudpunkter, som var och en analyserar olika litterära redskap Steinbeck använder för att bättre illustrera hur svårt livet var för migranter under Dust Bowl.


De fyra litterära anordningarna och deras inverkan på boken är:. Nu när du har dina huvudpunkter måste du säkerhetskopiera dem. Alla bevis som skulle fungera för en vanlig forskningsartikel fungerar här. I det här exemplet citerade jag flera stycken från The Grapes of Wrath i varje stycke för att stödja mitt argument. Du bör kunna backa upp alla påståenden du gör med bevis för att få en stark uppsats. Skapa ett inledande stycke som avslutas med avhandlingen, gör ett huvudstycke för var och en av dina huvudpunkter, inklusive både analys och bevis för att backa upp dina påståenden, och avsluta det hela med en slutsats som sammanfattar din avhandling och huvudpunkterna och eventuellt förklarar ämnets övergripande betydelse.


Ett sätt Steinbeck illustrerar kopplingarna som alla invandrare hade och de kamper de ställdes inför är genom att avstå från att använda specifika titlar och namn i sina kapitel mellan kalärerna. Medan The Grapes of Wrath fokuserar på familjen Joad, visar kapitlen mellan kalärerna att alla migranter delar samma kamp och triumfer som Joads. Inga enskilda namn används i dessa kapitel; istället hänvisas personerna till som en del av en grupp. Genom att använda generiska termer visar Steinbeck hur migranterna alla är kopplade eftersom de har gått igenom samma upplevelser. De klagomål som begicks mot en familj begicks mot tusentals andra familjer; misshandeln sträcker sig långt utöver vad paret Joads upplevde. The Grapes of Wrath hänvisar ofta till vikten av att komma samman; hur, när människor ansluter till andra deras makt och inflytande multipliceras oerhört.


Genom hela romanen har målet för migranterna, nyckeln till deras triumf, varit att förenas. Hundratusentals migranter flydde till det förlovade landet Kalifornien, men Steinbeck var medveten om att enbart siffror var opersonliga och saknade den passion han ville sprida. Steinbeck skapade interkalärkapitlen för att visa det enorma antalet människor som lider, och han skapade familjen Joad för att väcka medkänsla från läsarna. Eftersom läsarna kommer att sympatisera med Joads, blir de mer känsliga för migranternas kamp i allmänhet.


Men John Steinbeck gjorde ofta klart att Joads inte var en isolerad händelse; de var inte unika. Deras kamp och triumfer var en del av något större. Genom att avstå från specifika namn i sina kapitel mellan kalärerna kan Steinbeck visa hur omfattande de grymheter som begås mot migranter. Steinbeck skapar också betydande paralleller till Bibeln i sina mellanlagskapitel för att förbättra hans skrivande och karaktärer. Genom att använda enkla meningar och stiliserad skrift frammanar Steinbeck bibliska ställen. Under hela sin roman gör John Steinbeck kopplingar till Bibeln genom sina karaktärer och berättelse.


Svältande migranter blir mer än utblottade lösdrivare; de är nu det utvalda folket som flyr till det förlovade landet. När en bortglömd man dör ensam och obemärkt, blir det en tragedi. Det är lätt för människor att känna förakt för sjabbiga vagabonder, men att koppla dem till en så grundläggande aspekt av kristendomen framkallar sympati från läsare som annars skulle ha ignorerat migranterna som så många andra människor gjorde. Den enkla, outbildade dialog Steinbeck använder bidrar också till att skapa en mer ärlig och meningsfull representation av migranterna, och den gör migranterna mer relaterbara till läsarna.


Steinbeck väljer att korrekt representera migranternas språk för att tydligare illustrera deras liv och få dem att verka mer som äkta papper än bara karaktärer i en bok. Det finns flera grammatiska fel i den enstaka meningen, men den förmedlar tydligt den förtvivlan som migranterna kände sig bättre än en tekniskt perfekt mening. Vredens druvor är avsedda att visa de allvarliga svårigheter som migranterna står inför, så Steinbeck använder en tydlig, pragmatisk skrivstil. Skildringen av migranterna som ofullkomliga genom sitt språk gör dem också lättare att relatera till. Upprepade gånger i The Grapes of Wrath gör de rika det uppenbart att de föraktar migranternas svåra situation. De rika, inte otur eller naturkatastrofer, var den framträdande orsaken till lidandet för migrantfamiljer som Joads.


Därmed vänder sig Steinbeck till de mindre välmående för stöd i sin roman. I The Grapes of Wrath använder John Steinbeck metaforer, särskilt om naturen, för att illustrera stämningen och den övergripande situationen för migranter. Under större delen av boken beskrivs landet som dammigt, kargt och dött. Mot slutet dock; översvämningar kommer och landskapet börjar förändras. Denna beskrivning erbjuder en stark kontrast från de tidigare avsnitten som var fyllda av förtvivlan och förstörelse. Men i slutet av kapitlet har regnet fått nytt liv att växa i Kalifornien. Det nya gräset blir en metafor som representerar hopp.


När migranterna är osäker på hur de kommer att överleva vintern, ger gräset en trygghet. Berättelsen om migranterna i kapitlen mellan kalärerna liknar den om Joads. I slutet av romanen bryter familjen isär och har tvingats fly från sitt hem. Men både boken och det sista kapitlet mellan kalärerna slutar på en hoppfull ton efter att så mycket lidande har inträffat. Steinbeck bekräftar att uthållighet, även när problemen verkar oöverstigliga, leder till framgång. Att avstå från att använda specifika namn och termer gör det möjligt för Steinbeck att visa att många tusentals migranter led av samma fel. När Steinbeck skriver i migranternas ofullkomliga dialog skapar han en mer korrekt skildring och gör migranterna lättare att relatera till för en mindre välbärgad publik.


Metaforer, särskilt relaterade till naturen, stärker teman i The Grapes of Wrath genom att förstärka stämningen Steinbeck vill att läsarna ska känna vid olika punkter i boken. Sammantaget förbättrar de interkalära kapitlen som Steinbeck inkluderar sin roman genom att göra den mer minnesvärd och förstärka de teman som Steinbeck omfattar genom hela romanen. Steinbeck skrev The Grapes of Wrath för att lyfta fram grymheter mot migranter, och genom att använda litterära anordningar effektivt påminner han kontinuerligt läsarna om sitt syfte. Den här uppsatsen håller sig ganska nära den vanliga analytiska uppsatsen.


Det börjar med en introduktion, där jag valde att använda ett citat för att starta uppsatsen. Jag ger sedan lite bakgrund om The Grapes of Wrath och dess teman innan jag avslutar inledningsstycket med min avhandling: att Steinbeck använde litterära anordningar i interkalära kapitel för att visa hur grova migranter hade det. Vad gör detta analytiska uppsatsexempel bra? Till att börja med innehåller den allt som en stark analytisk uppsats borde, och det gör det lätt att hitta. Dessutom gör uppsatsen ett bra jobb med att ta en djupgående titt på problemet som introduceras i avhandlingen. Fyra sätt Steinbeck använde litterära anordningar diskuteras, och för vart och ett av exemplen ges och analys tillhandahålls så att läsarna kan förstå varför Steinbeck inkluderade dessa anordningar och hur de hjälpte till att forma hur läsarna såg på migranter och deras svåra situation.


Var kan denna uppsats förbättras? Jag tror att den svagaste kroppsparagrafen är den tredje, den som diskuterar hur Steinbeck använde ett tydligt, grammatiskt felaktigt språk för att både korrekt avbilda migranterna och göra dem mer relaterbara för läsarna. Paragrafen försöker beröra båda dessa orsaker och blir något ofokuserad som ett resultat. Det hade varit bättre för det att fokusera på bara en av de orsakerna troligtvis hur det gjorde migranterna mer relaterbara för att bli tydligare och mer effektiva. Den här uppsatsen kan också förklara de utdrag som ingår mer och hur de relaterar till de poänger som görs. Detta är kanske särskilt sant i det andra stycket, det som diskuterar likheter med bibliska ställen.


Ytterligare analys av citaten skulle ha stärkt den.

No comments:

Post a Comment