Wednesday, February 2, 2022

Uppsats om jordbävningen

Uppsats om jordbävningen



Konsekvenserna av denna olycka påverkar fortfarande miljösituationen. Sådana vågor i havet uppstår på grund av abrupt rörelse av massiva vattenvolymer. Essä om Indiens konstitution Indiens högsta lag är känd som Indiens konstitution. Jordbävning innebär ett fenomen som får jorden att darra, uppsats om jordbävningen. Beräkna ditt pris. En jordbävning är en farlig naturkatastrof som orsakar omfattande skador i olika delar av världen. Hem » Jordbävning Uppsats om jordbävningen.





Bläddra bland våra andra uppsatser



Hem » Earthquake Essay. Jordbävningar är för det mesta små, men kan orsaka massförstörelse uppsats om jordbävningen sekunder, uppsats om jordbävningen, vår planet har drabbats av många svåra och milda jordbävningar genom århundradena. Även om det finns en separat gren av vetenskapen som kallas seismik som studerar jordbävningar och försöker förutsäga deras förekomst, hjälper det inte att bestämma exakt tid eller datum för denna naturkatastrof. Även om seismologiavdelningen varnar för jordbävningar i vissa områden i framtiden, kan den inte avgöra exakt när det kommer att inträffa. Som ordspråket säger, lite kunskap är farligt, så lata förutsägelser om jordbävningar gör mer skada för människorna.


Panik kan ses tydligt bland människorna som bor i sådana områden eftersom de inte kan göra mycket åt att skydda sig från den möjliga förstörelsen som orsakas av denna naturkatastrof. Men även vid mindre bakslag föreslås det att evakuera byggnader och komma ut på ett öppet område för att garantera säkerheten. Jordbävningar och vulkaner sägs vara sammanlänkade eftersom det har observerats att vulkaniska områden är mer benägna för jordbävningar som ofta fungerar som varningstecken för en intilliggande vulkan. Jordbävningar kan vara våldsamma såväl som svaga, medan svaga vulkaner sällan känns, våldsamma sådana kan leda till förstörelse av stora byggnader och stora förluster av människoliv. Het lava, giftiga gaser och vulkanaska försvinner ur vägen för vulkanutbrott och kan orsaka enorm förstörelse, uppsats om jordbävningen.


Olika typer av uppsats om jordbävningen inkluderar supervulkaner, subglaciala vulkaner, undervattensvulkaner och lervulkaner, uppsats om jordbävningen. Vulkaniska jordbävningar även kända som vulkaniska tektoniska jordbävningar orsakas av magmarörelser, uppsats om jordbävningen. Denna rörelse skapar tryck och förändringar i berget runt magman och leder så småningom till en vulkanisk jordbävning. Dessa jordbävningar tros orsaka stor förstörelse som kan innefatta markdeformation, uppryckning av byggnader och marksprickor.


Även om forskare gör sitt bästa för att förutsäga båda, har de inte kunnat fastställa tid och datum för dessa naturkatastrofer. Människor som bor i jordbävnings- och vulkandrabbade områden bör vara uppmärksamma, redo att möta dem och bör arbeta i fred och förståelse vid sådana problem. De kan variera i grymhet, tid och andra faktorer, de har klassificerats i olika kategorier och deras effekt på grund av dem varierar beroende på deras typ. Efter chocken: Det är ofta en mild jordbävning som inträffar i samma område som hade drabbats av en kraftig jordbävning några timmar, dagar eller veckor innan. Före chocken: En liten jordbävning som föregår en kraftig jordbävning kallas en föraning.


Explosionsjordbävning: Denna typ av jordbävning orsakas av explosionen av en kemisk och nukleär anordning. Vulkanisk jordbävning: Det är en jordbävning som orsakas av en kombination av tektoniska krafter och vulkaniska rörelser. Korta jordbävningar: Dessa typer av jordbävningar orsakas av stenutbrott, dessa är vanligtvis milda jordbävningar på grund av gruvverksamhet, uppsats om jordbävningen. Ubåtsjordbävning: Detta är en jordbävning som inträffar särskilt under vattnet på botten av havet som vanligtvis kallas en tsunami. Dessa är oftast naturliga orsaker men ibland kan de också vara skapade av människan, de olika orsakerna till jordbävningar enligt följande:. Vulkanutbrott: Vulkanutbrott är en vanlig orsak till jordbävningar, områden där vulkaniska rörelser ofta påträffas är mer benägna för jordbävningar.


Geologiskt fel: Det orsakas av förskjutning av plattor från deras ursprungsort när stenar rör sig längs dessa plan, det orsakar tektoniska jordbävningar, uppsats om jordbävningen. Mänskliga aktiviteter: Människor är kända för att påverka olika naturliga aktiviteter och jordbävningar är inget undantag. Kärnvapenbombningar, byggande av dammar och gruvdrift är några av de mänskliga aktiviteterna som kan orsaka jordbävningar. Jordbävningspåverkan: Milda jordbävningar är ofarliga men kan orsaka våldsam massförstörelse. Många människor dör, många skadas och många hus och byggnader förstörs under denna naturkatastrof, uppsats om jordbävningen. En jordbävning är en farlig naturkatastrof som orsakar omfattande skador i olika delar av världen. En jordbävning är en naturkatastrof som orsakar massförstörelse och det finns inget sätt att förhindra att det inträffar.


Vår planet har drabbats av många kraftiga jordbävningar av olika storlek, vilket har lett till förlust av många oskyldiga människor och orsakat stor skada på egendom. Behovet av katastrofhantering för jordbävningar insågs på grund av de enorma och ihållande förlusterna som har uppsats om jordbävningen över hela världen. En kraftig jordbävning har ett högt värde på Richterskalan medan en låg jordbävning har ett lågt värde. En jordbävning som mäter 6 till 7 på Richterskalan kan orsaka skada på liv och egendom, uppsats om jordbävningen, medan en jordbävning som mäter 4 till 5 på Richterskalan endast kan orsaka milda skakningar eller små strukturella skador, uppsats om jordbävningen.


Jordbävningar har många effekter och kan inkludera följande, men de är inte begränsade till effekterna som nämns nedan. Jordskakning är den första effekten av jordbävningen och också den mest skadliga, men intensiteten beror på jordbävningen och avståndet mellan platsen från epicentrum. Jordbävningar på cirka 6 eller mer på Richterskalan har potential att förstöra de flesta byggnader, beroende på närheten till epicentret. Ibland kan mätning av höga jordbävningar på Richterskalan orsaka att markbrott uppstår längs förkastningslinjen, uppsats om jordbävningen. Ibland, när jordbävningar är potentiellt högre på Richterskalan, kan en terräng som är flera meter djup och flera kilometer lång gå sönder.


Sådana markhaverier är ganska skadliga för viktiga strukturer som dammar, kärnkraftverk och broar, uppsats om jordbävningen. Jordbävningar kan orsaka skogsbränder, eftersom stötar tvingar träd att gnugga varandra, vilket skapar värme och gnistor. Dessutom, uppsats om jordbävningen, jordbävningar kan också uppstå i tätorter genom haveri av elektriska ledningar och skador på elsäkerhetssystem. Jordskred kan potentiellt vara farligare än jordbävningar eftersom de innehåller skräp som träd och stenar, uppsats om jordbävningen, och har stor risk för skador på uppsats om jordbävningen och egendom.


Jordbävningar orsakar vågor som inte överstiger en våg ovanför undercentrumet men när de rör sig mot stranden blir de större, snabbare och starkare. En våg som bara mäter 1 meter över epicentret kan mäta ett avstånd på meter på stränderna, vilket orsakar stora förluster av liv och egendom. Läs också uppsats om jordbävningsord. Även om vetenskapen om att studera jordbävningar har utvecklats mycket, och idag är det möjligt att förutse jordbävningar, är det ändå inte möjligt överallt och i situationen. Nedan följer några säkerhetsåtgärder som du kan vidta för att skydda dig själv och din familj från skada om du hamnar i en situation.


Om du är ute och känner en jordbävning, gå så långt bort från byggnader, stolpar, uppsats om jordbävningen, träd som du kan. När du fångas utomhus i en jordbävning är det klokt att stå på en klar mark borta från alla strukturer som kan falla på dig, uppsats om jordbävningen. Om du fastnar i en jordbävning inne i en byggnad är det bästa alternativet för dig att göra det uppsats om jordbävningen och lägg ner något stadigt och stadigt bord eller säng, lägg huvudet under armarna. Om du kör bil och känner en jordbävning, rör dig så fort som möjligt från byggnader och andra höga byggnader och stanna kvar i fordonet.


Även efter en jordbävning, fortsätt med försiktighet och undvik broar om möjligt, eftersom stötar kan orsaka skador på dem. Jordbävningar är ett naturfenomen och trots vår kunskap, uppsats om jordbävningen, vi kan inte förhindra att de inträffar, men vi kan alltid agera förnuftigt när vi är instängda i en situation och rädda våra liv såväl som andras liv. Det uppsats om jordbävningen till bergsbyggnaden som orogeni som är orsaken till allvarliga jordbävningar, så tektoniska plattor som ligger under jordens yta är ansvariga för denna naturkatastrof. Liksom många andra delar av världen har Indien också upplevt många jordbävningar i olika regioner.


Vårt land har drabbats hårt uppsats om jordbävningen tidigare, vilket har orsakat allvarlig skada på människor och det råder mycket panik bland folket. Jordbävningen drabbade Jammu och Kashmir i Indien och skakningar kändes i många andra delar av norra Indien. På grund av sin jordbävning i Afghanistan orsakade jordbävningen stor förödelse i landet såväl som i uppsats om jordbävningen grannlandet Pakistan. Statistik visar att människor miste livet och skadades under denna jordbävning. Ännu en allvarlig jordbävning i Nepal, som orsakade förstörelse även i Indien, eftersom kraftiga jordbävningar kändes i olika delar av vårt land inklusive Uttar Pradesh, Bihar och Uppsats om jordbävningen. Man tror att efter jordbävningen i Aprilit dödade 21 personer och uppsats om jordbävningen mer än människor.


Det registrerades som en av de stora jordbävningarna vid aktuella tillfällen med en 7. Epicentret för denna jordbävning var Gorkha-distriktet i Nepal, men skakningarna har känts lika effektivt i olika delar av Indien, uppsats om jordbävningen. Det uppsats om jordbävningen många byggnader och 9, människor dog och 22, har skadats under händelsen. Jordbävningen varade i mer än 2 minuter med en magnitud på 7. Jordbävningsintensitet på 6. Rejäla stötar har känts i dessa två områden i Uttar Pradesh och olika delar. Nästan varje del av Indien har drabbats av en jordbävning någon gång.


Medan vissa områden i landet är extra benägna för jordbävningar, är det mycket mindre troligt att andra drabbas. Ett antal av de jordbävningsbenägna områdena inom landet inkluderar Srinagar, Mumbai, Delhi, Guwahati, uppsats om jordbävningen, Pune, Kolkata, Chennai, Patna, Kochi och Thiruvananthapuram. Alla dessa områden har upplevt kraftiga jordbävningsskakningar tidigare och det finns en överdriven chans att uppleva samma i framtiden. Som ett resultat av denna naturkatastrof har många byggnader skadats och många individer har tappat bort sina liv, uppsats om jordbävningen. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.


Indiens högsta lag är känd som Indiens konstitution, uppsats om jordbävningen. Den store ledaren som skapade den indiska konstitutionen var Dr. Bhimrao Ambedkar föddes den 14 april i Mhow. Hem Uppsatstal Slogans Vanliga frågor. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag uppsats om jordbävningen. Lämna detta fält tomt. Läs nästa artikel Essay on Constitution of India Uppsats om jordbävningen Indiens högsta lag är känd som Indiens konstitution.





exempeluppsats för stipendium



Korta jordbävningar: Dessa typer av jordbävningar orsakas av stenutbrott, dessa är vanligtvis milda jordbävningar på grund av gruvverksamhet. Ubåtsjordbävning: Detta är en jordbävning som inträffar särskilt under vattnet på botten av havet som vanligtvis kallas en tsunami. Dessa är oftast naturliga orsaker men ibland kan de också vara skapade av människan, de olika orsakerna till jordbävningar enligt följande:. Vulkanutbrott: Vulkanutbrott är en vanlig orsak till jordbävningar, områden där vulkaniska rörelser ofta påträffas är mer benägna för jordbävningar.


Geologiskt fel: Det orsakas av förskjutning av plattor från deras ursprungsort när stenar rör sig längs dessa plan, det orsakar tektoniska jordbävningar. Mänskliga aktiviteter: Människor är kända för att påverka olika naturliga aktiviteter och jordbävningar är inget undantag. Kärnvapenbombningar, byggande av dammar och gruvdrift är några av de mänskliga aktiviteterna som kan orsaka jordbävningar. Jordbävningspåverkan: Milda jordbävningar är ofarliga men kan orsaka våldsam massförstörelse. Många människor dör, många skadas och många hus och byggnader förstörs under denna naturkatastrof. En jordbävning är en farlig naturkatastrof som orsakar omfattande skador i olika delar av världen. En jordbävning är en naturkatastrof som orsakar massförstörelse och det finns inget sätt att förhindra att det inträffar.


Vår planet har drabbats av många kraftiga jordbävningar av olika storlek, vilket har lett till förlust av många oskyldiga människor och orsakat stor skada på egendom. Behovet av katastrofhantering för jordbävningar insågs på grund av de enorma och ihållande förlusterna som har uppstått över hela världen. En kraftig jordbävning har ett högt värde på Richterskalan medan en låg jordbävning har ett lågt värde. En jordbävning som mäter 6 till 7 på Richterskalan orsakar potentiellt skador på liv och egendom, medan en jordbävning som mäter 4 till 5 på Richterskalan kan orsaka endast milda skakningar eller små strukturella skador. Jordbävningar har många effekter och kan inkludera följande, men de är inte begränsade till effekterna som nämns nedan-.


Jordskakning är den första effekten av jordbävningen och också den mest skadliga, men intensiteten beror på jordbävningen och avståndet mellan platsen från epicentrum. Jordbävningar på cirka 6 eller mer på Richterskalan har potential att förstöra de flesta byggnader, beroende på närheten till epicentret. Ibland kan mätning av höga jordbävningar på Richterskalan orsaka att markbrott uppstår längs förkastningslinjen. Ibland, när jordbävningar är potentiellt högre på Richterskalan, kan en terräng som är flera meter djup och flera kilometer lång gå sönder. Sådana markhaverier är ganska skadliga för viktiga strukturer som dammar, kärnkraftverk och broar. Jordbävningar kan orsaka skogsbränder, eftersom stötar tvingar träd att gnugga varandra, vilket skapar värme och gnistor.


Dessutom kan jordbävningar även uppstå i tätorter genom haveri av elektriska ledningar och skador på elsäkerhetssystem. Jordskred kan potentiellt vara farligare än jordbävningar eftersom de innehåller skräp som träd och stenar och har stor potential för skada på liv och egendom. Jordbävningar orsakar vågor som inte överstiger en våg ovanför undercentrumet men när de rör sig mot stranden blir de större, snabbare och starkare. En våg som bara mäter 1 meter över epicentret kan mäta ett avstånd på meter på stränderna, vilket orsakar stora förluster av liv och egendom.


Läs också uppsats om jordbävningsord. Även om vetenskapen om att studera jordbävningar har utvecklats mycket, och idag är det möjligt att förutse jordbävningar, är det ändå inte möjligt överallt och i situationen. Nedan följer några säkerhetsåtgärder som du kan vidta för att skydda dig själv och din familj från skada om du hamnar i en situation. Om du är ute och känner en jordbävning, gå så långt bort från byggnader, stolpar, träd du kan. När du fångas utomhus i en jordbävning är det klokt att stå på en klar mark borta från alla strukturer som kan falla på dig. Om du fastnar i en jordbävning inne i en byggnad, är det bästa alternativet för dig att hitta och lägga ner ett robust och stadigt bord eller säng, lägga huvudet under armarna. Om du kör bil och känner en jordbävning, rör dig så fort som möjligt från byggnader och andra höga byggnader och stanna kvar i fordonet.


Även efter en jordbävning, fortsätt med försiktighet och undvik broar om möjligt, eftersom stötar kan orsaka skador på dem. Jordbävningar är ett naturligt fenomen och trots vår kunskap kan vi inte förhindra att de inträffar, men vi kan alltid agera förnuftigt när vi är instängda i en situation och rädda våra liv såväl som andras liv. Det hänvisar till bergsbyggnaden som orogeni som är orsaken till allvarliga jordbävningar, så tektoniska plattor som ligger under jordens yta är ansvariga för denna naturkatastrof. Liksom många andra delar av världen har Indien också upplevt många jordbävningar i olika regioner.


Vårt land har drabbats av några stora jordbävningar tidigare, vilket har orsakat allvarlig skada på människor och det är mycket panik bland folket. Jordbävningen drabbade Jammu och Kashmir i Indien och skakningar kändes i många andra delar av norra Indien. På grund av sin jordbävning i Afghanistan orsakade jordbävningen stor förödelse i landet såväl som i dess grannland Pakistan. Statistik visar att människor miste livet och skadades under denna jordbävning. Ännu en allvarlig jordbävning i Nepal, som orsakade förstörelse även i Indien, eftersom kraftiga jordbävningar kändes i olika delar av vårt land inklusive Uttar Pradesh, Bihar och Delhi.


Som ett resultat kollapsade berget Capaz och delade av vägen för floden Ahsu. Följaktligen skapades åtta sjöar. Under denna jordbävning omkom tusen människor. Det är intressant nog att detta jordbävningsfall anses vara bland de fem bästa jordbävningarna i historien på grund av antalet tillfälliga. En annan katastrofal jordbävning, känd som den stora kinesiska jordbävningen, ägde rum i Shaanxi. Det dödade cirka tusen människor, vilket tros vara det största antalet dödade människor under jordbävningen i historien.


Alla byggnader på detta territorium förstördes och hälften av de lokala invånarna dog. Den allvarligaste jordbävningen i USA:s historia inträffade i Alaska i magnituden var 9,,2. I din jordbävningsuppsats på Haiti bör du nämna att den hände i och hade magnituden 7. Skadan på egendom uppskattas till 5,6 miljarder euro. Den sista jordbävningen av sådan magnitud ägde rum på Haiti år Ett av de mest kända nutida jordbävningsfallen var en på Japans östra kust. Den har magnituden 9,,1. Det hände nära den östra kusten av ön Honshu. Forskare hävdar att det var den kraftigaste jordbävningen i Japans kända historia.


Dessutom orsakade denna jordbävning den massiva tsunamin, som resulterade i de stora skadorna för den norra delen av Japan. Den officiella mängden offer till följd av tsunamin och jordbävningen är 15 tusen människor. Dessutom orsakade denna jordbävning olyckan på kärnkraftverket i Fukushima. Konsekvenserna av denna olycka påverkar fortfarande miljösituationen. Förresten, om du är intresserad av ämnet miljö är det ett bra val för dig att läsa uppsatsen om miljöfrågor. Eftersom jordbävning är en kraftfull och skoningslös naturkatastrof, bör varje person känna till reglerna för hur man beter sig när man möter denna fara.


Du kan också nämna dem i din uppsats om jordbävning. Först och främst, försök att hålla dig lugn och koncentrerad. Ge inte efter för panik. Dessutom kan du här hitta några praktiska råd som hjälper dig att hantera denna extrema situation:. Kom ihåg dessa regler i händelse av en jordbävning för att vara redo för denna extrema situation.

No comments:

Post a Comment